Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9830
De la 07 Ianuarie 2003
97401028

AVAS continuă procedura de executare silită a SIF Moldova

  • 16 June 2006, 23:00
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a declanşat procedura de executare silită la SIF Moldova SA pentru obligaţiile asumate de aceasta în baza garantării unui număr de 13 bilete la ordin preluate de către utoritate de la debitorii Bancorex, informează AVAS. Până joi, 15 iunie 2006, AVAS a recuperat de la SIF Moldova SA, suma de peste 10,007 milioane dolari, corespunzătoare altor 15 bilete la ordin, după cum urmează: suma de 3,192 milioane dolari, reprezentând contravaloarea unui număr de şase bilete la ordin, a fost achitată de SIF Moldova SA; suma de 6,814 milioane dolari, reprezentând contravaloarea unui număr de nouă bilete la ordin, a fost recuperată de AVAS prin instituirea popririi asupra conturilor debitoarei deschise la Banca Transilvania SA, unde au fost identificate disponibilităţi suficiente pentru încasarea integrală a contravalorii sumei înscrise în ordinul de poprire. AVAS, în urma obţinerii unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile favorabile, a procedat la continuarea procedurii de executare silită prin comunicarea de titluri executorii către SIF Moldova SA pentru recuperarea unor datorii în valoare totală de 7,858 milioane doalri. Majoritatea biletelor la ordin au făcut obiectul unor acţiuni în instanţă, prin care FPP II Moldova (actual SIF Moldova) a contestat valabilitatea acestora, instanţele pronunţând totuşi hotărâri favorabile AVAS. „Cum am mai anunţat, toţi debitorii care datorează sume către AVAS se vor trezi, din partea Autorităţii, cu răspunsuri pe măsură, indiferent de numele lor. Cum rezultă din actuala situaţie, nici cei care au garantat pentru răi platnici nu pot dormi liniştiţi. Noi avem obligaţia de a recupera nişte sume datorate către bugetul de stat, la fel cum SIF Moldova SA se poate îndrepta la rândul ei împotriva celor care nu şi-au achitat datoriile”, a afirmat preşedintele AVAS, Răzvan Orăşanu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românii cumpără tot mai multe maşini străine
Horoscop
Caznele unui preot bolnav de Parkinson
Scuturat ca de friguri, preotul spune totRudele deputatului Malaimare l-au scăpat de deportare Deputatul merge adesea la cimitir
Apocalipsa din administraţie
Directorii de instituţii s-au prezentat la raport
Taximetrişti reclamă piraţii auto
Topul miniştrilor sănătăţii
La pas, în comunităţile de romi
A venit vacanţa de vară!
Bani mai mulţi la concediu
Cu moldovenii prin Botoşani
Campioni naţionali la Taekwondo
Două zile de coşmar pentru contravenienţi
Guvernul, sindicatele şi elevii
România şi Bulgaria vor intra în UE la 1 ianuarie 2007
Acordul privind înfiinţarea Fundaţiei Gojdu, retrimis la comisii
Aştept să mi se comunice oficial decizia CNSAS şi o voi contesta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă