Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5703
De la 07 Ianuarie 2003
108336879

Absenteism în masă la concursul de suplinire

  • 16 August 2007, 23:00
La concursul de suplinire de ieri, s-a prezentat un număr neaşteptat de mic de candidaţi. Din cei 457 înscrişi pe liste pentru a participa la concurs s-au prezentat doar 199. În aceste condiţii, după etapa aceasta a concursului multe din cele 400 de posturi vacante vor rămâne neocupate. Ele vor putea fi ocupate după un nou concurs, care se va desfăşura în data de 4 septembrie. Potrivit inspectorului general adjunct Adrian Lăcătuş, prezenţa candidaţilor la concursul de titularizare a fost foarte slabă. "Aceşti candidaţi s-au înscris pe liste încă de acum şase luni de zile. Iar în această perioadă fiecare şi-a căutat un loc de muncă şi probabil şi-auz găsit un loc mai bun şi de aceea nu au venit", a declarat inspectorul general adjunct Adrian Lăcătuş. Potrivit datelor furnizate de inspectorul general adjunct la disciplina biologie din 20 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 12, la limba engleză din 27 au fost prezenţi 18, la limba franceza 22 din 24 şi doar nouă candidaţi din cei 19 înscrişi la limba şi literatura română.
La disciplinele care prezintă interes, există şi suficienţi candidaţi. Problema se pune la celelalte unde nu prea există profesori calificaţi. Se pare că o parte din profesorii cu specializarea limbi străine, informatică sau discipline tehnice şi-au găsit locuri de muncă în alte domenii mai bine plătite. Conducerea Inspectoratului Şcolar Botoşani va organiza un nou concurs în data de patru septembrie, când se va clarifica situaţia ocupării posturilor din învăţământ cu personal calificat. Candidaţii au susţinut concursul în 11 centre organizate în funcţie de disciplină. Potrivit inspectorului general adjunct Adrian Lăcătuş, corectarea lucrărilor a început ieri după-amiază în centrele de examen. Conform metodologiei desfăşurării concursului rezultatele vor fi afişate în cursul dimineţii de luni. Tot luni candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Europarlamentarul – o necunoscută pentru majoritatea dintre noi
Vă interesează o sală pentru nunţi?
Longevitate
Horoscop
Povestea “Castelului” care a deviat trenul
Programul TELE'M Botoşani, vineri, 17 august
Anunţ apă caldă
Avizul de mediu pentru planurile urbanistice este obligatoriu
Şomeri fără nici o pregătire
Examen de admitere la toate liceele, sau la nici unul
Bătută pentru 2.000 lei
Victime ale traficului ajunse în stare gravă la spital
Furată de doi copii
Primarul Flutur temperează agitaţia comercianţilor
Liberalii au dat-o pe fotbal
Succese botoşănene în ţară şi peste hotare
Câmpanu îşi mai deschide un cabinet parlamentar
Liberalul Onişa vrea să subroge interesele publice propriei sale afaceri
el se mai plânge că liberalul vice Eram nu-i dă ascultare
Militari de profesie
12 posturi vacante la Facultatea de Marină
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă