Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26069
De la 07 Ianuarie 2003
101654301

Abuz incalificabil al baronului PSD, primar de Săveni, Relu Târzioru

  • Ioan Rotundu
  • 14 November 2019, 21:53
Un abuz greu de acceptat pentru orice minte umană obişnuită cu normalitatea stă să fie comis de către baronul local PSD, primar de Săveni, Relu Târzioru. Dacă acest abuz ar fi comis de către un muritor de rând, risca să fie anchetat de procurori. Fiind vorba de un baron PSD cu numele de Relu Târzioru, supranumit în zonă şi boss-ul căruia dacă nu-i săruţi ghiulul de aur de pe deget în semn de respect şi supunere o păţeşti rău de tot, nimeni nu îndrăzneşte să-i tulbure reputaţia dobândită asupra muritorilor ce-l slujesc cu credinţă, nici măcar procurorii DNA Suceava, pentru că de trepăduşii din parchetul Săveni şi Botoşani nu poate fi vorba.
Dar să explic în ce constă gravitatea abuzului, lucrând cu materialul clientului, adică cu actele oficiale semnate chiar de primarul baron Relu Târzioru. În Săveni îşi desfăşoară activitatea Societatea comercială RAP MAR SRL administrată de către omul de afaceri Liviu Martiniuc. Societatea deţine un supermarket chiar în centrul oraşului, la nici o sută metri distanţă de sediul primăriei. Martiniuc aparţine acelei categorii de oameni de afaceri postdecembrişti care au reinvestit câştigul în dezvoltarea activităţii şi nu l-au utilizat pentru a ridica vilă somptuoasă şi a-şi cumpăra maşină de lux, ca, apoi, să intre cu firma în faliment.
Cine nu cunoaşte configuraţia oraşului Săveni de acum 70 de an, trebuie să ştie că oraşul are o singură stradă principală numită Republicii, cu o lungime de câteva sute de metri. Strada era străjuită de case evreieşti lipite una de alta, coşmelii ce aminteau de sfârşitul Evului Mediu. Cele trei mari focuri care au cuprins zona la diferenţă de câţiva ani, ţi despre care la acea vreme se şoptea că autorităţile comuniste n-ar fi străine şi că s-a urmărit ştergerea amintirilor evreieşti, au distrus zona în cea mai mare parte. Blocurile muncitoreşti şi spaţiile comerciale au apărut ca realizări ale socialismului victorios dar au rămas şi spaţii virane. Pe cel mai mare spaţiu s-a amenajat un parc iar în vecinătatea pieţei, un teren proprietate privată a primăriei a atras atenţia omului de afaceri Liviu Martiniuc.
Trei parcele de teren, respectiv 57, 59, şi 61 cu o suprafaţă de 498,15 mp erau numai potrivite pentru a se construi pe ele un spaţiu comercial modern. Cu contractul de concesiune nr. 7063/5.08.3014, Liviu Martiniuc obţine terenul pentru societatea sa RAP MAR SRL. Contractul este semnat de însuşi primarul Relu Târzioru şi stă consemnat clar că terenul este concesionat în scop de construcţii comerciale.
Sub nr. 9951/9.11.2015 se eliberează şi autorizaţia de construcţie spaţiu comercial, investiţie evaluată la suma de 276,5 mii lei, act semnat de asemenea de primarul Târzioru.
La terenul concesionat Martiniuc avea alătura şi un teren al său în suprafaţă de 250 mp. L-a intabulat pe numele societăţii RAO MAR SRL ca întreaga suprafaţă să fier sub administrarea societăţii.
Investiţia este finalizată şi la data de 6.08.2018 se încheie procesul verbal de recepţie semnat din partea Primăriei Oraş Săveni de referentul subinginer Dumitru Hurjui. Cu investiţia finalizată, Martiniuc începe negocierile de vânzare către Carrefour România. Cumpărătorul, dornic să intre cu afacerea pe oraşul Săveni, mană cerească şi pentru locuitorii oraşului care ar fi beneficiat de câteva zeci de locuri de muncă, ceea ce prin partea locului este o marfă de lux, a pus condiţia ca întreaga construcţie să fie intabulată, după care se va proceda la vânzare-cumpărare.
Din acest moment, pentru omul de afaceri Liviu Martiniuc începe calvarul. La Cadastru, un imobil nu poate fi intabulat decât numai dacă este situat pe o singură parcelă cadastrală. În aceste condiţii, Primăria Săveni trebuia să procedeze, fie la vânzarea terenului către societatea lui Martiniuc, fie la o unificare a celor patru parcele.
Cu adresa nr. 52(5+2.2019. societatea lui Martiniuc cere primăriei să i se vândă cele trei parcele de teren aflate în proprietatea sa privată. Printr-o adresă din 25 martie a.c., primarul Târzioru răspunde că vânzarea nu poate avea loc pentru că „nu a fost finalizat Regulamentul de vânzare a bunurilor aflate în proprietatea privată a Oraşului Săveni” De fapt a fost invocat un pretext ca să-l poată ţine în şah pe Martiniuc.
Acesta simte că ceva nu-i place primarului, aşa că prin adresa nr. 110/23.05.2019 cere primăriei să-i precizeze dacă cele trei parcele de teren concesionate societăţii RAP MAR SRL sunt grevate de vreo sarcină juridică şi poate din acest motiv nu i se pot vinde.
Primeşte răspuns cu adresa nr. 5937/11.06.2019 cum că terenul nu este grevat de nicio sarcină juridică şi nu face obiectul vreunui litigiu aflat pe rol.. Derută totală pentru Martiniuc care nu-şi putea explica de ce dacă cele trei parcele concesionate nu au probleme juridice nu i se vând şi nici nu i se acceptă comasarea lor într-o unică parcelă pentru a putea intabula spaţiul comercial.
O nouă adresă este trimisă la primărie, nr. 267/29.08.2019, prin care Martiniuc cere „Certificat de urbanism pentru alipirea celor patru parcele de teren situate în strada 1 Decembrie nr. 57, 59, 61 şi 63 în vederea intabulării construcţiei realizate de societatea noastră.” I se răspunde în 26.09.2019, sub semnătura primarului că „Primăria Oraşului Săveni nu este interesată de alipirea loturilor 1, 2 şi 3 deoarece acestea aparţin domeniului privat al oraşului”. Culmea, dar când a semnat contractul de concesiune şi a eliberat autorizaţia de construcţie, primarul Târzioru cunoştea că întreaga operaţiune este perfect legală, altfel ar fi riscat să fie călcat din nou de mascaţii DNA Suceava în zori de zi, cum a mai fost călcat.
Prin tertipul folosit cu „proprietatea privată” primarul nu este absolvit de responsabilitatea faptului că a e concesionat un teren ştiind că pe el se va construi un spaţiu comercial, a semnat autorizaţia de construcţie, a trimis delegat care a semnat procesul verbal de recepţie şi, deci, a pus societatea lui Martiniuc, de bună credinţă să investească sute de mii de lei pentru ca, apoi, să nu-şi poată valorifica investiţia. Dar adevăratul motiv pentru care primarul Relu Târzioru blochează intabularea construcţiei lui Martiniuc este unul personal. Târzioru a început să ridice un spaţiu comercial pentru a-l vinde apoi la Profi. Numai că terenul pe care l-a ales este situat sub blocurile locatarilor care au reclamat abuzul primarului şi, astfel, s-a născut un litigiu care l-a blocat pe primar cu ridicarea construcţiei.
Pentru că el nu poate să facă afacerea, nu-i permite nici lui Martiniuc să realizeze tranzacţia cu Carrefour, privind oraşul de câteva zeci de locuri de muncă şi cetăţenii de a putea cumpăra produse alimentare şi nealimentare la preţuri avantajoase. Baronul tot baron rămâne, chiar şi atunci când sfidează legea. Oare?
Martiniuc are posibilitatea legală de a introduce o acţiune la în Contenciosul administrativ şi a cere instanţei de judecată să fie obligat primarul să facă comasarea terenului prin eliberarea certificatului de urbanism. Mai mult, poate cere şi daune-interese.
Dar, poate, lui Târzioru îi va veni mintea cea de pe urmă a românului şi va rezolva situaţia fără a se mai ajunge la un proces. Se răstea un deputat PSD la cei din opoziţie să facă „ciocul mic” că ei sunt la putere. Acum, că este în opoziţie, Târzioru să facă „ciocul mic” şi să respecte legea.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Răzbunarea soţului
Sloboziţi un ban şi pentru Biserica culturii botoşănene
Biserica fiind fondul documentar video de la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Stafiile corupţiei, Şerbănoiu şi Aioanei, nu vor mai bântui prin IJP
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 11- 7.11.2019
Stupizenie de răspândac PSD în ziua alegerilor
Ioan Rotundu
Botoşanii, cenuşăreasa neruşinată a Moldovei
Ioan Rotundu
Cei din USR – PLUS Botoşani trebuie să-şi schimbe atitudinea politică
Ioan Rotundu
Cei din PSD aduc vorbă de funie în casa spânzuratului
Ioan Rotundu
Dezastrul financiar lăsat în urmă de către guvernele PSD
BNR, fotografia la 9 luni a economiei
Şerbănoiu se pregăteşte să deschidă cutia Pandorei. Să-i ajute Dumnezeu!
Ioan Rotundu
Minunile prefectului Dan Şlincu au culoarea roşie
Ioan Rotundu
Vizită a ambasadorului Armeniei la Botoșani
Răzbunare a directorului Şcolii Călăraşi asupra elevului Gulă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă