Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4279
De la 07 Ianuarie 2003
114833911
Abuzurile şi ilegalităţile în Poliţia Oraş Ştefăneşti i-au forme noi

Cine pune capăt abuzurilor agentului de poliţie Repede ?

  • Ioan Rotundu
  • 28 July 2021, 15:01
Marţi seara, 27 iulie a.c., am fost sunat din nou de către Daniel Dimureac din oraşul Ştefăneşti pentru a-mi aduce la cunoştinţă noile abuzuri comise de către agentul de poliţie Alexandru Repede din cadrul Poliţiei Oraş Ştefăneşti.
Pentru cititorii care nu cunosc istoricul abuzurilor şi ilegalităţilor comise de către agenţii de poliţie din Ştefăneşti reamintesc că acest Daniel Dimureac a fost unul dintre puţinii cetăţeni din acest oraş care a avut curajul să dezvăluie public, cu dovezi, cânt de amplu este fenomenul corupţiei care a cuprins Poliţia Oraş Ştefăneşti. Pentru îndrăzneala sa, agenţii de poliţie şi-au unit forţele şi inventează fel de fel de represalii asupra membrilor familiei Dimureac, cu scopul vădit „Să-l învăţăm minte!”
Sesizările adresate de către Dimureac conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au fost toate clasate cu formula „nu se confirmă”,m fără a se iniţia un minim de verificări la faţa locului. Era de aşteptat ca acesta să fie finalul pentru că actualul şef al IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, este considerat protectorul corupţilor şi incompetenţilor din instituţia ce-o conduce.
Ca dovadă asupra afirmaţiilor de mai sus invoc şi recentele arestări operate de către DNA Suceava în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Botoşani când peste 10 agenţi de poliţie au fost reţinuţi pentru acte şi fapte de corupţie.
Dimureac m-a sunat să-m,i relateze că în cursule aceleaşi zile, fiul său a fost chemat la sediul Poliţiei de către agentul de poliţie Alexandru Repede pentru a-i ridica permisul de conducere pe motiv că în urmă cu peste 2 luni de zile i s-a spart parbrizul la maşină şi că n-a anunţat accidentul.
În realitate, susţine Dimureac ,în chiar ziua respectivă, când în urma unei pietre sărită de sub roţile altei maşini i s-a spart parbrizul, accidentul a fost anunţat chiar agentului Repede care i-a răspuns că n-are timp de el pentru că are o altă urgenţă. În schimb, un alt agent de poliţie i-a eliberat autorizaţia legală de a înlocui parbrizul.
De ce şi-o fi amintit agentul Repede abia după două luni de zile de situaţia creată? Pentru că acum a simţit nevoia să mai pedepsească un membru al familiei Dimureac? S-ar putea! Cu alte două luni în urmă, acelaşi agent de poliţie i-a ridicat permisul de conducere lui Daniel Dimureac pe motiv că a depăşit pe linia continuă un TIR ce staţiona de câteva ore. Înaintea lui Dimureac şi după alte maşini au depăşit TIR-ul dar numai Dimureac a trebuit să plătească poliţa dezvăluirilor sale despre corupţia din poliţia oraşului.
Despre activitatea acestui agent de poliţie Alexandru Repede s-a mai scris în Jurnalul prin articolul intitulat „ Pentru că n-au acceptat mărturia mincinoasă - Familia Dimureac este terorizată sistematic de către poliţiştii din Ştefăneşti” postat pe site la data de 23 Mai 2021.
Pe raza de activitate a Poliţiei Rurale Ştefăneşti, din care face parte şi acest agent de poliţie, numele acestuia nu este rostit decât atunci când se discută de abuzuri şi ilegalităţi. Arogant, cu o mare doză de nesimţire pentru uniforma ce-o poartă, Repede a fost fotografiat fără mască în interiorul unui magazin local aglomerat (foto) dar şi aflat în timpul serviciului, cu amica, la o pizzerie, unde s-a deplasat cu maşina de serviciu.
Este nevoie ca reprezentanţii abilitaţi ai instituţiei statului care se ocupă de abuzurile şi ilegalităţile poliţiştilor să intervină pentru a stopa actele de represiune ale poliţiştilor din Poliţia Oraş Ştefăneşti asupra familiei Dimureac. Le cer să intervină până n-o fi prea târziu, când o parte din răspunderea asupra eventualelor tragedii umane le va reveni.

N.R. – Incredibil cum poate gândi un poliţist! La nici jumătate de oră de la postarea articolului, agentul de poliţie Alexandru Repede s-a deplasat cu maşina de serviciu la domiciliul familiei Dimureac pentru a le transmite ameninţările sale. Voi reveni cu detalii.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 26 iulie – 1 august 021
Bancul săptămânii: Bădărănie americană
Aleea Ludovic Dauş – cartea neagră a primarilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Cele 4 dovezi de abuzuri ale agentului de poliţie Repede
Ioan Rotundu
Regizorul Sapdaru, ghinionul şi invazia moldovenilor
Ioan Rotundu
Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, fostul socialist Vladimir Golovatiuc,
este acuzat că ar fi hărțuit sexual o colegă din Ambasada
Zilele comunei Călăraşi - 25.07.2021
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă