Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
274
De la 07 Ianuarie 2003
122885923

Abuzurile şi ilegalităţile Mihaelei Huncă încep să devină publice

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2017, 23:00
Abuzurile şi ilegalităţile Mihaelei Huncă încep să devină publice Imediat ce Guvernul Ponta a preluat conducerea ţării în aprilie 2012 prin înlăturarea de la putere a Guvernului Ungureanu, PSD-ul a început politizarea tuturor structurilor statului care deja erai pline de oamenii PSD-ului ce au ocupat tot timpul eşalonul doi şi trei din ministere, indiferent dacă partidul era sau nu la guvernare.
La Botoşani, în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost pusă inspector general, cu încălcarea legii de către proaspătul şi nemuritorul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, Mihaela Huncă, funcţie pe care aceasta o râvnea de mai mulţi ani şi care reuşise să ajungă în instituţie pe un post de inspector.
În loc să fie preocupată de îmbunătăţirea calităţii actului educaţional şi a finalizării investiţiilor privind şcolile şi sălile de sport începute încă din timpul Guvernului Tăriceanu şi abandonate apoi, ea şi-a făcut din funcţie o datorie de partid de a pune directori de şcoli numai oameni devotaţi PSD-ului.
Aşa a ajuns şi profesoara Maria Gontineac directorul Liceului Tehnologic Todireni, funcţie oferită de Mihaela Huncă la data de 28 august 2012 ca recompensă pentru serviciile aduse PSD-ului din comună şi la nivel de judeţ, cu mult devotament şi consecvenţă..
Ce a urmat sub conducerea noului director Maria Gontineac pare de domeniul fantasticului. În şcoală s-a instituit bătaia ca act de educaţie, s-a declanşat un fel de intifadă asupra cadrelor didactice care erau ostile PSD-ului, asupra elevilor a căror părinţi nu susţineau partidul ce-a făcut-o director, s-au făcut angajări cu încălcarea legii, toate aceste abuzuri şi ilegalităţi fiind certificate, chiar şi în scris, de Mihaela Huncă.
În primul rând noul director Maria Gontineac a avut grijă ca să elimine din Consiliul de Administraţie al şcolii pe reprezentantul părinţilor, punând în loc pe fiica sa profesoara Cristina Toma, soţia primarului PSD Petru Toma. Restul membrilor în CA au fost numiţi din rândul rudelor şi cunoştinţelor sale, aşa că dictatura în Liceul Tehnologic Todireni s-a instaurat pe deplin, fapt apreciat enorm de mult la judeţ de Mihaela Huncă care a început s-o dea de exemplu celorlalţi directori de şcoli din judeţ.
Într-un memoriu al părinţilor adresat IŞJ, susţinut şi de către o parte a cadrelor didactice, se arăta „V-am informat în mai multe rânduri faptul că şcoala noastră are un management defectuos, dezinteresat şi neprofesionist care nu urmăreşte decât interesele de grup. Astfel, şcoala, de 4 ani încoace nu mai deserveşte comunitatea noastră.”
Strigătul disperat al celor din Todireni a fost tratat de Huncă cu dispreţ iar memoriul a rămas fără ecou. În schimb, Gontineac a încadrat cu încălcarea legii două educatoare la grădiniţa din localitate. Una doar cu liceul iar cealaltă cu vârsta peste 65 de ani iar legea interzice astfel de angajări.
Avea să iasă totul la iveală în 18 septembrie 2016 când un copil de 3 ani a fost lăsat să plece singur la WC-u şi a căzut în fosa septică neasigurată, Copilul a fost salvat în ultima clipă de la înec în fecale. Ancheta dispusă de Huncă a muşamalizat cazul şi nu s-a consemnat că în acea zi educatoarea vârstnică a lipsit de la program fără a fi înlocuită cu un alt cadru.
Mai mult, Gontineac a fost sfătuită de Huncă să demisioneze din funcţia de director pentru a se potoli spiritele şi a stopa ancheta IŞJ-ului. Avea s-o pună din nou director, fără examen, în ultima zi de funcţie ca inspector general pentru că acum este deputat PSD.
Dar să revenim la inventarierea abuzurilor şi ilegalităţilor Mariei Gontineac. Aminteam de bătaie ca act de educaţie. În anul şcolar 2012-2013, după ce a fost pusă director, Gontineac a bătut sălbatic un elev chiar în cancelarie şi sub privirile celorlalţi profesori. Sesizarea părinţilor a fost din nou blocată de Huncă.
Un alt elev de clasa a IX-a a fost bătut şi mutat disciplinar la un liceu aflat la 70 km distanţă de Todireni, imposibil ca elevul să facă naveta. După 60 de zile, la sfatul Mihaelei Huncă, elevul a fost primit la şcoală şi ascultat din prima zi, fără a i se da posibilitatea de a recupera materia pierdută. A fost lăsat repetent iar în anul următor i s-a refuzat înscrierea din nou în clasa a IX.
Chiar Mihaela Huncă a semnat decizia prin care elevului i se lua dreptul de a urma cursurile şcolare obligatorii prin lege. Ulterior Huncă a realizat că a semnat un act care-i poate atragere răspundere penală şi a încercat să recupereze de la părinţii copilului decizia semnată. Deocamdată acest caz nu are o finalitate. În acelaşi timp, o altă elevă de clasa a XII, protejată de Gontineac, a plecat la muncă în străinătate dar a figurat prezentă la liceu şi, astfel, a fost declarată absolventă a clasei a XII. Huncă a fost informată de situaţie dar a muşamalizat şi acest caz care aparţine sferei penalului.
În anul de învăţământ 2015-2016 a fost încadrată să predea fizica la clasele a XI şi a XII-a o absolventă de liceu lipsită de experienţă didactică şi slab pregătită profesional, spre deliciul elevilor care au trata-o ca pe o colegă de-a lor ceva mai slabă la obiectul fizica.
Cu o astfel de profesoară egalitatea de şanse dintre elevii de liceul de la sate şi cei de la oraş a fost înghiţită de interesul politic. Rezultatele modului dictatorial în care Maria Gontineac a condus şi conduce Liceul Tehnologic Todireni n-au întârziat să apară În urmă cu 4 ani şcoala din Todireni se afla printre primele 10 din judeţ iar în urma rezultatelor din această vară a ajuns printre ultimele 5, graţie managementului practicat de Gontineac.
Profesorii, părinţii s-au adresat în 29 septembrie 2016 cu un Memoriu atât la IŞJ Botoşani, la Prefectura Botoşani cât şi la Ministerul Educaţiei. Cităm din acest Memoriu: „Doamnă inspector general, noi părinţii am înţeles cârdăşia ce există între d-voastră si acest grup de interese care conduce atât de prost Liceul Tehnologic Todireni. din acest motiv vom înmâna personal domnului ministru al învăţământului memoriul nostru semnat de 50 de părinţi si vom cere sprijinul televiziunilor si ziarelor centrale pentru a ne sprijini să aducem şcoala noastră pe făgaşul normal.”
Cer n-au ştiut şi nu ştiu cei din Todireni este faptul că televiziunile şi principalele ziare centrale sunt controlate de oamenii PSD-ului. La Botoşani, prefectul Dan Nechifor, deşi pus în funcţie de liberalii Gireadă şi Şoptică, două simboluri ale corupţiei botoşănene, a stat de la bun început în poziţia de drepţi în faţa celor din PSD.
În loc s-o cheme Nechifor la raport pe Huncă, se stropşea Huncă la Nechifor să-şi vadă de ale lui şi să nu-şi bage nasul în treburile ei de la IŞJ.
Cum spuneam, în urma acelui copilaş nefericit care a căzut în fosa septică, directorul Maria Gontineac a demisionat la sfatul Mihaelei Huncă iar director interimar a fost pusă profesoare de fizică, cea numai cu liceul. De formă, că de condu a condus tot Gontineac. Iar înainte de a pleca deputat în Parlament, Huncă a semnat din nou decizia de numire ca director pentru Maria Gostineac care n-a participat la concursul organizat dar a fost desemnată director interimar de rudele sale afla în Consiliul de Administraţie al şcolii.
Dar ce s-a petrecut la Todireni este floare la ureche faţă de ce s-a petrecut prin alte comune din judeţ. Încet, dar sigur, afacerile murdare ale Mihaelei Huncă încep să iasă la iveală. Nu va păţi nimic pentru că partidul său taie şi spânzură acum prin România.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dodon: Voi cere revocarea ambasadorului de la Bucuresti
\Gribincea spusese ca revocarea cetateniei moldovenesti a lui Basescu ar putea fi neconstitutionala
A aparut procedura de scutire de impozitul pe venitul din salarii pentru programatori
A fost eliminata conditia ca firma sa fi avut venituri din vanzarea de softuri de 10.000 USD
Record in Bulgaria: In 12 luni a primit mai multi turisti decat populatia tarii
Ghinea, despre ancheta parlamentara pe buget: "O mascarada, nu am de gand sa particip
Dragnea vrea sa afle cati bani nu au furat tehnocratii, ca sa stie ce a pierdut anul trecut"
Care-ati furat calul lui Ion? Povestea "gaurii" de 10 miliarde de lei din buget
Decizia CEDO in dosarul Osmanoglu si Kocabas vs. Elvetia:
Dreptul copiilor la educatie si interesul unei bune integrari primeaza asupra convingerilor religioase ale parintilor
Fostul ministru tehnocrat de Finante: Nu s-a atins tinta de absorbtie a fondurilor europene
Victor Ciorbea despre cei care ii critica decizia de a sesiza CCR:
Bieti oameni care nu stiu despre ce este vorba
Oglinda economica a situatiei din Turcia:
Lira locala e pe tobogan, tara are rating “junk” si se imprumuta tot mai scump. Guvernul sustine ca este vorba de sabotaj si manipulare
200 de milioane de lei pe proiectile pentru tunuri si tancuri si proiectile explozive pentru artilerie
Ce alte orase europene au mai decis inchiderea scolilor din cauza frigului si a ninsorilor
Dan Voiculescu ramane in inchisoare; decizia este definitiva
Horoscopul zilei de 11.01.2017
Bancul zilei: De-a programatorilor
Când otrava devine antidotul adevărului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog