Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14708
De la 07 Ianuarie 2003
89280457
Academia Română

Fundaţia Panteonul României

  • 15 December 2008, 23:00
În data de 28.11.2008, Secretarul General al Academiei Române, Academician Păun Ion Otiman a făcut publică decizia Academiei de a înfiinţa Fundaţia Panteonul României, organizaţie non-profit, care urmează a coordona proiectul de realizare a Panteonului României.
Acesta se doreşte a fi un loc de recunoaştere, cinstire şi aducere aminte a tuturor acelora a căror activitate a contribuit esenţial la măreţia ţării, la bogăţia sa istorică, culturală şi ştiinţifică sau la bunăstarea materială sau morală a cetăţenilor României. Selecţia personalităţilor ce vor fi incluse între aceşti nemuritori ai României va fi făcută inclusiv prin consultări cu asociaţii profesionale şi propuneri regionale si locale. Această selecţie, făcută sub patronajul Academiei Române, va ţine seama exclusiv de contribuţia adusă de către fiecare nume propus, indiferent de naţionalitate, religie, convingere politică, regiune sau epocă.
În concepţia Fundaţiei, Panteonul României va fi un loc viu, deschis şi integrat în cotidianul urban, astfel conceput încât să devină în mod natural o zonă de interes pentru locuitorii Bucureştiului şi pentru vizitatori. Este speranţa noastră că, împreună cu sprijinul tuturor profesioniştilor ce vor dori să sprijine acest proiect, se va reuşi lansarea în cel mai scurt timp a unui concurs internaţional de soluţii. Acest proiect naţional nu se poate realiza decât prin voinţa şi participarea directă a cetaţenilor
României. De aceea, este dorinţa noastră de a finanţa Panteonul României exclsuiv prin donaţii şi surse nerambursabile. În consecinţă, Fundaţia va lansa imediat un program de subscripţii publice, program pentru care avem nevoie, solicităm şi asteptăm cu speranţă sprijinul mass-media. Am început deja constituirea unei reţele naţionale de Prieteni ai Fundaţiei la care sperăm să adere cât mai multe organe de presă locale si naţionale.
Donaţiile aşteptate sunt atât de ordin financiar cât şi reprezentate de sprijinirea efectivă a activităţii. Expertiza în domenii variate, de la contabilitate la marketing şi de la mailing la strângere de fonduri reprezintă un gest de mare valoare pentru Panteonul României.
Fundaţia va lansa un program de recunoaştere vizuală a tuturor Prietenilor Fundaţiei Panteonul României.
Pentru a face publice intenţiile noastre, etapele deja parcurse şi evenimentele viitoare, Fundaţia va organiza cu regularitate conferinţe de presă. Astfel, prima conferintă va avea loc în data de 17.12.2008, orele 10:00, la Clubul Oamenilor de Ştiinţă din Bucuresti, Str. Lahovari, nr.9 (Palatul Asan). Cu această ocazie vor fi oferite detalii suplimentare privind proiectul nostru, precum şi numele acelor firme şi organizaţii care şi-au oferit deja sprijinul.
Consiliul Director

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Textul integral al Parteneriatului pentru România
semnat în 14 decembrie 2008 de către PSD şi PDL
Între impotenţă şi cancer
Horoscop
De la focul de artificii la demolări
Românul şi regimul
Românii din Canada, invitaţi să salveze animale fără stăpân
Pensionar italian salvat de un român de la înec
Ce spune presa străină despre noua coaliţie de la Bucureşti
De ce-a primit Stolojan şutul în fund?
Pregătiri pentru iarnă din partea DAP
Tăiatul porcului nu-i o treabă uşoară (II)
Botoşănenii nu se mai căsătoresc de „cruzi”
Cazuri de nou născuţi fără calotă craniană
Greu cu dările!
O focoasă la Baranca!
Ţiganii au drepturi chiar şi după gratii
Cadrele didactice din întreaga ţară s-au adunat la Vlădeni
concurs naţional de artă plastică
Medicii de familie vor plăti din buzunar anumite reţete gratuite
Nicolau ştie că nu-i corectă măsura, dar o va aplica
Tot mai puţine posturi vacante
Bătrânii norocoşi vor trăi în condiţii europene, restul… Dumnezeu cu mila
Probleme la decontarea certificatelor medicale
Poporul, Băsescu, România!
Ioan Rotundu
Guvernul lui Emil Boc
lista cu miniştrii propuşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă