Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22128
De la 07 Ianuarie 2003
122907777

Accident sau culpă în sabotarea afişajului electoral PD-L?

  • 7 May 2008, 23:00
Miercuri dimineaţă, Dumitru Baciu, liderul democrat-liberalilor din comuna Frumuşica şi candidatul partidului la scaunul de primar al localităţii, a sesizat organelor de poliţie locale faptul că în cursul nopţii a fost sustras banner-ul electoral al formaţiunii sale politice, amplasat deasupra DE58, chiar în dreptul Şcolii cu clasele I-VIII Frumuşica. Bănuielile preşedintelui PD-L Frumuşica se îndreaptă asupra susţinătorilor PNL-ului local, mai ales că, printr-o coincidenţă mai mult sau mai puţin discutabilă, marţi seara, în jurul orelor 23:00, când circulaţia pe drumul european care străbate localitatea era mai puţin densă, fusese amplasat, 100 de metri mai jos, chiar în dreptul primăriei, un alt banner, de data acesta al PNL-ului local, reprezentat de primăriţa Margareta Vamanu.
Cornel Ivancu, persoana care s-a ocupat din partea primăriei de montarea peste axul şoselei a imensului material publicitar procurat de PNL susţine c㠄la ora 23:30, când noi am terminat montarea banner-ului şi am strâns ustensilele şi scara, banner-ul PD-L-ului era la locul său. În plus, nici unul dintre oamenii noştri nu ar fi putut face aşa ceva, pentru ca să recurgi la asemenea gesturi este un lucru murdar şi personal cred că aici este alt fel de maşinaţie politică, dacă nu este altceva”.
Pe de altă parte, susţinătorii primăriţei Vamanu exclud, la rândul lor, posibilitatea unui accident, aşa cum s-a întâmplat în alte părţi, deoarece, după cum au putut constata şi poliţiştii, „frânghia care susţinea afişul plasticat a fost tăiată chiar de la nivelul prinderii acestuia de stâlp, iar banner-ul nu a fost găsit pe jos, fiind tăiat, evident, cu intenţia de a fi sustras”.
În pofida acestor coincidenţe, la care se adaugă încă un fapt reprobabil, ruperea afişelor electorale ale aceluiaşi partid de pe panoul situat special în acest scop în faţa primăriei, primăriţa Margareta Vamanu, care, în jurul orei 9:00, a discutat pe această temă şi cu poliţiştii care cercetau cazul, continuă să creadă c㠄întâmplările de acest fel dovedesc o crasă lipsă de maturitate politică. Fiecare candidat, adversar politic sau nu, are aceleaşi drepturi în campania electorală şi nu este normal să se recurgă la astfel de gesturi care, mai mult decât atât, sunt şi pedepsite de lege. În orice caz, noi avem dovada că aseară, după ce s-a montat banner-ul PNL, cel al PD-L-ului era încă acolo. Dar, pentru a evita acuzaţiile la adresa noastră şi legăturile pe care oamenii le fac între montarea banner-ului nostru şi furtul banner-ului aşezat de PD-L, vom coborî banne-rul PNL până când situaţia va fi descâlcită de poliţişti. Iar pentru evitarea ruperii afişelor electorale de pe panourile locale vom încredinţa paza acestora, pe întreaga perioadă a campaniei electorale, unor persoane aparţinând serviciului de pază obştească”.
Întâmplător sau nu, ieri, în jurul după amiezii, un alt banner amplasat deasupra aceluiaşi drum european, de data acesta în dreptul localităţii Cotu, din comuna Copălău, a fost rupt în două, după ce a fost agăţat de un camion înalt care a trecut în viteză. Mai are rost să menţionăm că, şi de această dată, banner-ul deteriorat aparţinea formaţiunii politice PD-L? (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Javra de poliţist
A poftit la peşte… în perioada de prohibiţie
Program Tele'M Botoşani joi, 8 MAI
Lista PD-L cu candidaţii la Consiliul municipal Botoşani
Limba verde de acasă
Renate Weber condamnă atitudinile fasciste ale politicienilor italieni
La mormântul lui Gojdu
Libretul sanitar în Italia
Oportunitate de a vă califica sau recalifica
S-au cam liniştit apele la preşedinţia judeţului
Ioan Rotundu
Apel pentru o campanie civilizată
Văzându-se destituit, Monacu acuză
Nemulţumiri aşteptate
Patru manageri de spitale au semnat contractul cu CJAS.
Serele vor fi desfiinţate
Buchet de manifestări în cinstea Zilei Europei
Marcela Lozneanu îşi face mea culpa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog