Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
397
De la 07 Ianuarie 2003
112822243

Accidentul rutier produs de poliţistul Sandu ar putea fi falsificat

  • Ioan Rotundu, Adrian Marcu
  • 12 April 2022, 17:41
Miercuri, 6 aprilie 2022, în jurul amiezii, a avut loc un accident de circulaţie aproape de ieşirea din comuna Unţeni. Victima este Florică Gorgan, iar cel care a provocat accidentul este poliţistul Liviu Sandu de la Postul de poliţie Unţeni (foto).
Gorgan circula cu bicicleta în comună. Aproape de ieşirea din sat, din spatele său venea maşina condusă de Liviu Sandu în care mai era o tânără poliţistă. Când a ajuns în preajma lui Gorgan, poliţistul Sandu a pierdut controlul volanului şi l-a acroşat pe Gorgan, trântindu-l la pământ. Accidentul a fost destul de puternic, Gorgan alegându-se cu piciorul fracturat, mâna fracturată, trei coaste rupte și leziuni la cap.
Vina este în exclusivitate a lui Sandu pentru că avea viteză mare, deşi era în localitate și trebuia să circule cu o viteză mai mică de 50 km/h. Apoi, trebuia să aibă în vedere conduita preventivă, mai ales că este poliţist.
Poliţistul a chemat mai întâi un echipaj de jandarmi şi unul de pompieri. La ceva timp a sosit și un echipaj de pompieri. Apare deja prima întrebare: De ce o fi chemat poliţistul jandarmii şi pompierii n-a anunţat imediat Salvarea şi Poliţia Rutieră Botoşani? În timpul acestei operaţiuni ale celor două echipaje,
microbuzul care făcea cursa Unţeni - Botoşani s-a apropiat de locul accidentului. Şoferul microbuzului a oprit pentru a da un eventual ajutor, aşa cum prevede codul rutier. Însă jandarmii l-au forţat pe şofer să plece de acolo.
Apare a doua întrebare: De ce jandarmii n-au dorit să fie martori la faţa accidentului? Este arhicunoscut faptul că poliţistul Sandu torturează cetăţenii din Unţeni în diferite situaţii de a nu da declaraţii în cazul unor infracţiuni evidente şi de a instiga alţi cetăţeni de a da declaraţii mincinoase împotriva acelor cetăţeni care nu sunt pe placul său
După plecarea microbuzului, jandarmii au luat bicicleta lui Gorgan, au pus-o deasupra maşinii lor care ulterior a fost dusă la poliţia Unţeni. Prin ridicarea bicicletei înainte de a sosi la faţa locului cei de la Poliţia Rutieră să constate cum s-a produs accidentul, jandarmi au împiedicat deliberat aflarea şi constatarea împrejurărilor reale a produceri accidentului.
A treia întrebare: De ce au procedat aşa jandarmii în condiţiile în care ei n-au astfel de competenţe în cazul accidentelor rutiere care nu pun în pericol ordinea publică?
În acelaşi timp, echipajul de pompieri l-au luat pe Gorgan și l-au aşezat la o oarecare distanţă de locul accidentului. După acest moment, pompierii au spălat sângele victimei de pe carosabil pentru a şterge urmele accidentului
. După ştergerea urmelor a sosit şi echipajul SMURD care l-a preluat pe Gorgan și l-a transportat la UPU Botoşani, acest fiind internat şi acum în spital.
Modul în care s-a procedat prin mutarea victimei de către pompieri, aceştia au pus în pericol viaţa acestea, ei nefiind calificaţi cum să procedeze în astfel de împrejurări, la mijloc fiind vorba de un accident rutier şi nu de un incendiu.
A patra întrebare: De ce o fi procedat aşa pompieri, din ordinul cui şi în avantajul vădit al poliţistului vinovat de producerea accidentului?
Opinia cetăţenilor din comuna Unţeni este că poliţistul Liviu Sandu cu întreg aparatul poliţienesc şi jandarmeresc caută tot soiul de alibiuri pentru a-l găsi vinovat pe Gorgan. O primă acuzaţie adusă lui Gorgan ar fi că acesta era în stare de ebrietate. O afirmaţie nedovedită cu documente medicale, şi contrară mărturii celor care au văzut producerea accidentului,a celor de la care Gorgan a împrumutat bicicleta, inclusiv două fete pe care poliţistul le-a Accidentarea s-a produs cu venirea poliţistului din spatele victimei. Ori, este greu de crezut că poliţistul nu l-ar fi observat şi să-l protejeze în depăşire, chiar dacă ar fi fost beat.
Mai circulă informaţia că aparatul poliţienesc ar face presiuni puternice asupra conducerii spitalului judeţean de a-l externa pe Gorgan pentru a nu avea multe zile de spitalizare şi îngrijire medicală pe motivul că acesta nu are asigurare medicală. Oare medicii botoşăneni vor executa acest act criminal și antiuman de a-l trimite acasă pe Gorgan cu toate fracturile suferite fără a i se face tratamente adecvate în astfel de situaţii ???!!!
Aceste informaţii au fost furnizate de martorii oculari de la faţa locului dar și de Ionică Nechifor, managerul Staţiunii Popăuţi, prieten al poliţistului care s-a lăudat că Sandu nu va avea niciun fel de consecinţe, „treaba fiind aranjată”.
Un portret asupra activităţii profesionale a agentului de poliţie Liviu Sandu vom publica în curând. Are poliţistul o activitate extrem de bogată pe tărâmul corupţiei!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Supliciile la care sunt supuşi jurnaliştii de investigaţie
Ioan Rotundu
Activități antiviolență la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani
Drept la replic㠖 ISU Botoşani
Horoscopul săptămânii ]] - 17.04.2022
Bancul săptămânii: Soţul prostănac
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Şicanări în trafic, gesturi obscene, ameninţări
Ioan Rotundu
Portretul infracţional al agentului de poliţie Liviu Sandu
Ioan Rotundu
Pr8marul de Băluşeni a fost chemat de DNA la „spovedanie”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă