Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3830
De la 07 Ianuarie 2003
83601141

Acţiuni ale poliţiştilor botoşăneni de sărbători

  • 26 December 2012, 23:00
De Sărbători poliţiştii botoşăneni nu au avut parte de linişte, după ce au trebuit să intervină în mai mult conflicte iscate pe fondul consumului de alcool, în mai multe localităţi din judeţ. În data de 24.12.2012, în jurul orei 22:45, poliţiştii Postului de Poliţie Vorona au fost sesizaţi prin serviciul unic de urgenţă 112 că Mihai I. de 30 ani, din aceeaşi localitate, este agresat de trei persoane.
Cu ocazia cercetărilor efectuate de către lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Corni s-a stabilit că în jurul orei 23:00, Mihai I. şi Gheorghe B. se deplasau cu un moped pe D.J.208 C de pe raza satului Vorona Nouă, fiind acostaţi de către Ilie A. de 31 ani, Petrică A. de 26 ani şi Dumitru H. de 25 ani, toţi din comuna Corni, care se deplasau pe acelaşi sens de mers cu o autoutilitară.
Pe fondul unui conflict spontan, pasagerii din autoutilitară au provocat scandal şi l-au agresat pe Mihai I. La sosirea poliţiştilor, pasagerii autoutilitarea au părăsit locul altercaţiei, iar la semnalul regulamentar al agenţilor de poliţie au refuzat să oprească.
Poliţiştii i-au sancţionat pe cei trei bătăuşi cu amenzi contravenţionale în cuantum a câte 2.000 lei fiecare, iar faţă de Petrică A. s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. În data 25.12.2012, în jurul orei 22.50, poliţiştii Secţiei de Poliţie nr. 1 Botoşani au fost sesizaţi prin serviciul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe drumul public din satul Şoldăneşti, comuna Blândeşti, Răzvan L. a fost înjunghiat de o persoană din localitate.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că Răzvan L. de 20 ani, a mers în jurul orelor 21.00 la un bar din localitate, unde a consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orelor 23.00 a ieşit pe drumul public pentru a pleca acasă şi s-a oprit pentru a vorbi la telefon. În acest timp Nicolae I. de 20 ani, Vasile C. de 19 ani şi Marian T. de 17 ani, toţi din Şoldăneşti, l-au agresat, Marian T. folosind un cuţit pe care îl avea asupra sa.
Victima agresiunii urmează a fi examinat medico-legal, iar în funcţie de rezultat poliţiştii vor face încadrarea juridică a faptei. Tot în seara de 25.12.2012, ora 00.50, poliţiştii au fost sesizaţi că Daniel B. a tras cu un pistol cu bile în faţa unei discoteci din Darabani.
Poliţiştii au stabilit că bărbatul în jurul orei 00.40, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii cu alţi consumatori, a scos din buzunarul de la haină un pistol cu bile şi a început să execute haotic mai multe focuri fără a lovi persoanele din discotecă, după care a ieşit în faţa localului.
Aici a mai executat în jur de trei focuri, ocazie cu care l-a lovit cu o bilă pe Alin A. fără să-i creeze leziuni majore. La faţa locului a intervenit patrula mixtă de ordine publică care l-a dezarmat pe bărbat şi l-a dus la sediul Poliţiei oraşului Darabani. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că pistolul folosit face parte din categoria de arme şi dispozitive neletale, de tip airsoft, pentru care legea nu prevede înregistrarea sau autorizarea la poliţie.
„În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice” a precizat inspector principal Anca Silion Aramă, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Vocea din şifonier
Jandarmii în acţiune
Răsplată politică pentru Dolineaschi
Intenţiile primarului cu Modern Calor
Zi decisivă pentru Costică Macaleţi, prefectul judeţului
Parlamentarii botoşăneni puşi la treabă
Alarmă falsă la Clubul Melody Flămânzi
Camerele de luat vederi îşi justifică prezenţa
Hoţi din bancomate condamnaţi
Oltean condamnat de Tribunalul Botoşani la 13 ani închisoare
Nova Apaserv nu renunţă la înşelătorie
An nou, şef nou la Protecţia Copilului
Nici un Crăciun lăsat de Dumnezeu fără o avarie la apă
Ţurcanu reia plantarea copacilor morţii
Felicitare Primăria Ibăneţti
Felicitare societatea COINREC SA Botoşani
Felicitare vPrimăria Curteşti
Felicitare Primăria oraş Darabani
Felicitare societatera ELCO SA Botoşani
Felicitare societatea ELSACO BSA Botoşani
Felicitare DGFP Botoşani
Felicitare Primnăria Manoleasa
Felicitare societatea SERCONF SA Botoşani
Felicitare societratea VICTOR CONSTRRUCT SA Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă