Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2731
De la 07 Ianuarie 2003
92366242

Acţiuni de contrabandă cu ţigări patronate de şeful Mariniuc (IV)

  • Ioan Rotundu
  • 15 February 2021, 15:24
După publicarea reportajului intitulat „Să facem cunoştinţă cu protectorul şi patronul afacerilor din Vama Stânca (III)” am primit observaţia, justificată, de ce n-am precizat că Victor Mariniuc (foto) este dorohoian la origine, adică botoşănean de-al nostru. Iată, precizez acum: Da, este născut în Dorohoi la dara de 21 octombrie 1971.
În acest episod voi trece în revistă principalele acţiuni de contrabandă cu ţigări consumate sub autoritatea de comisar şef al ITPF Iaşi a lui Victor Mariniuc.
În timp ce pe zona Siret – Sighetul Marmaţiei poliţiştii de frontieră prind contrabandiştii cu ţigări, pe zona Siret – Brăila, zonă condusă de Mariniuc, este linişte şi pace. Din când în când se dă publicităţii că au prins câte un amărât de român sau moldovean care a trecut apa Prutului cu ţigări fără a şti că nefăcând parte din gaşca lui Mariniuc va fi reţinut.
În anul 2018, în lunca Prutului a fost descoperit un tir plin cu ţigări. Au trecut de atunci peste2 ani iar Mariniuc tot n-a aflat a cui era acel tir şi ce destinaţie aveau acele ţigări.
În aprilie 2020 vameşii moldoveni au descoperit într-un tir ce venea din România suma de 1.600.000 euro. Cum a trecut acel tir de vameşii şi poliţiştii de frontieră români? Ştie Mariniuc şi, probabil, cei de la serviciile secrete de pe ambele maluri ale Prutului.
Aflăm tot din Justiţiarul şi din acel articol dispărut dar salvat de cine trebuie că „La începutul lunii decembrie 2020, DIICOT Iaşi a descoperit o fabrică clandestină de producerea ţigărilor care a fost asamblată din piese aduse din Republica Moldova, de unde venea şi materia primă dar şi ambalajul și folia de aluminiu. Treceau exact prin vămile lui Mariniuc! După cele 40 percheziţii cu un prejudiciu estimat la peste 80 milioane euro – ITPF Iaşi nu a ieşit cu nici un comunicat de presă pe acest subiect! Mariniuc tace ascultând cucul de parcă nu ar fi şeful ITPF Iaşi ci complice cu contrabandiştii din Republica Moldova.”
Se spune că Mariniuc a primit ordin de la SIS Republica Moldova să nu facă tam-tam când este prins câte un contrabandist de ţigări sau se descoperă o grupare de crimă organizată ce aparţine de Republica Moldova.
Există în ITPF Iaşi un agent de poliţie de frontieră la vama Sculeni pe anume Mişu Pavel despre care se spune că ar fi adevăratul şef al instituţiei şi că el ar conduce întreaga activitate, Mariniuc fiind la ordinile sale.
În luna octombrie 2020 Mariniuc a semnat un ordin prin care toate turele de poliţişti din vama Albiţa şi Sculeni au fost trimise „la verde”, fiind aduşi alţi poliţişti. Mişu Pavel a rămas neclintit pentru că el este naşul de cununie al lui Gigi Grămadă, şeful Poliţiei de Frontieră al Aeroportului Iaşi, iar Grămadă „l-a cununat pe Victor Mariniuc cu o moldoveancă din capitala Republicii Moldova, Elena.” Această Elena, blondă şi cu ochii albaştri, a fost bine plasată de către şefii ei, având vad bun în culegerea de informaţii.
Despre Mişu Pavel aflăm mai multe dintr-o sursă bine informată care cunoaşte că „Pavel, (…) pleca la Odessa cu interlopi din sfera contrabandei însoţit de curve scumpe luate din Chişinău, Odessa fiind oraşul unde se întâlnesc toţi interlopii din sfera politică şi de crimă transfrontalieră, unde pun la cale scheme şi planuri mafiote este şi oraşul unde atât politicienii cât și poliţiştii moldoveni sau români îşi ţin conturile în euro şi dolari! Odessa este un fel de Monte Carlo în estul Europei.”
Mariniuc a dat un ordin, determinat de pandemie, ca autocarele cu moldoveni să treacă în România numai prin vama Albiţa. Mişu Pavel, aflat la vama Sculeni, a contactat telefonic şoferii moldoveni şi le-a cerut să treacă graniţa prin vama Sculeni, adică pe unde era interzis, trecând peste ordinul dat de Mariniuc care a tăcut şi a acceptat umilinţa.
Trecerea autocarelor cu moldoveni prin vama Sculeni i-a adus lui Mişu Pavel un câştig fabulos. Se zvoneşte că nişte ofiţeri DIICOT ar avea ceva dosare în lucru exact pe această temă.
Acum, că aveţi în faţă tabloul activităţii comisarului şef Victor Mariniuc, botoşăneanul nostru, puteţi înţelege de ce la Vama Stânca, vameşii şi poliţiştii de frontieră coordonează contrabanda cu ţigări fără teama că li se va întâmpla ceva. Dacă apare un neprevăzut, îi salvează şeful Mariniuc!
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 22.02.2021
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Răspunsul lui Ion
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
La liceul Flămânzi au pus director un „aghesmuit” iar adjunct o învăţătoare
Ioan Rotundu
Ţipetele celor din Buhăceni n-ajung la urechea celor din Telekom
Aceste ţipete n-ajung nici la urechea botoşăneanului Cozminschi, preşedintele ANPC
Să facem cunoştinţă cu protectorul şi patronul afacerilor din Vama Stânca (III)
Ioan Rotundu
La Drislea, preotul Burdulea a intrat în conflict cu enoriaşii
Ioan Rotundu
SNPF - protectorul contrabandiştilor şi a celor din crima transfrontalieră (V)
Atitudinea civică a imului de afaceri suliţan Traian Popa
îi lasă rece pe cei de la Mediu şi IJJP Botoşani
În liceul din Flămânzi, dacă intri, te îmbeţi de la mirosul de alcool
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Cultura botoşăneană în impas
Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă