Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19114
De la 07 Ianuarie 2003
83857938

Acţiuni de înlăturare a efectelor inundaţiilor

  • 4 July 2010, 23:00
Pompierii, împreună cu jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră, militari ai UM 01189 şi 01251, membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat şi sâmbătă, 3 iulie 2010, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în zonele afectate.
este 100 de pompieri din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga”, ajutaţi de colegii din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Timiş şi Argeş, au scos apa nepotabilă din 306 fântâni de pe raza localităţilor Dorohoi, Broscăuţi, Hilişeu Horia, Lozna, Cândeşti, Vlăsineşti şi Răuseni, au evacuat apa din 53 de beciuri (Hilişeu Horia, Lozna, Cândeşti, Dorohoi, Vlăsineşti), au asanat 22 de gospodării (Dorohoi şi Răuseni) şi au evacuat bunurile materiale din 2 locuinţe afectate de alunecările de teren din localitatea Broscăuţi.
Pompierii au lucrat ieri şi la amenajarea taberei de sinistraţi. Până în prezent au fost distribuite 12 locuinţe modulare unui număr de 37 de persoane. Se lucrează pentru alimentarea cu energie electrică şi apă a locaţiei.
În aceeaşi zi, la Dorohoi, jandarmii au acţionat pentru scoaterea mâlului din 20 de locuinţe, a bunurilor materiale din alte 33 de locuinţe şi 50 de anexe aflate în pericol de a se prăbuşi, au reparat gardul a 5 gospodării.
Militarii din cadrul UM 01189 şi UM 01251 au intervenit sâmbătă pentru scoaterea mâlului şi a bunurilor materiale din 38 locuinţe aflate în pericol de a se prăbuşi. O parte din bunurile evacuate au fost transportate cu ajutorul autocamioanelor din dotarea acestor unităţi militare fie la rudele sinistraţilor, fie în alte locaţii de pe raza municipiului Dorohoi.
Poliţiştii şi poliţiştii de frontieră au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, paza bunurilor din locuinţele afectate de inundaţii, pentru paza punctelor de colectare a ajutoarelor şi pentru fluidizarea şi dirijarea traficului rutier. În municipiul Botoşani, pe strada Pacea, a fost interzisă circulaţia pe o porţiune de drum afectat de alunecările de teren. Circulaţia este restricţionată parţial şi pe podul Buhai din municipiul Dorohoi. De menţionat este faptul că nu au fost reclamate furturi din locuinţele cetăţenilor afectaţi de inundaţii.
Forţele angrenate în înlăturarea efectelor inundaţiilor au participat şi la descărcarea tirurilor cu ajutoare sosite în municipiul Dorohoi. Alţi angajaţi ai I.S.U. Botoşani participă, alături de alţi specialişti, la evaluarea pagubelor produse de inundaţii.
O echipă din cadrul I.S.U. Botoşani monitorizează de mai bine de 48 de ore acumularea Cătămărăşti, precum şi localităţile aflate în aval de aceasta, respectiv, Botoşani, Răchiţi, Stăuceni şi Băluşeni. Pompierii supraveghează şi zonele unde s-au produs alunecări de teren, respectiv localitatea Mihai Eminescu. Acolo unde se va impune, se va lua măsura evacuării persoanelor din locuinţele afectate.
La ora 11.00, râul Prut măsura în aval de Stânca 450 cm , cu 75 cm peste cota de pericol, fiind în scădere. Jijia, la Hlipiceni, avea la aceeaşi oră 458 cm , cu 8 cm peste cota de pericol, fiind tot în scădere.
La acumularea Stânca – Costeşti nivelul apei scade. M ăsurile instituite în vederea gestionării inundaţiilor în judeţul Botoşani se menţin până când cotele vor scădea sub pragurile de pericol. (ISU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, luni, 5 iulie
Bancul zilei: Răspunsul ardeleanului
AIE, invitată să condamne gestul „inamical” al Dumei de Stat a Rusiei
Picnic al bisericii Sf. Ioan Botezatorul din Montréal, la Campul romanesc de la Val-David
Si Academia de Stiinte de la Chisinau ar putea decreta ziua de 28 zi a ocupatiei sovietice
FMI a majorat tinta de inflatie pentru Romania, de la 3,5% la 7,9%
Românul şi canicula
Prezentare despre partizanul anticomunist Toma Arnautoiu, la Londra
Victime şi şarlatani
Ioan Rotundu
Elena Udrea de Botoşani
La Botoşani există o biserica interzisă
Legaţi de Termica prin amenzi
22 de familii au dormit la Popasul Codreanu pe scaune
+ ca să nu murdărească camerele
Unii reprezentanţi ai PDL botoşăneni se uită la capra vecinului
Un general supraveghează reabilitarea zonelor afectate de inundaţii
Artere închise din cauza alunecărilor de teren în municipiul Botoşani
Blonda lui Băse a „îndulcit sinistraţii cu ciocolat㠄Africana”
Arsenal pentru „autoapărare” găsit de poliţişti în autoturismul unui botoşănean
Angajaţii E.ON voluntari printre sinistraţi
Au sosit substanţele dezinfectante pentru fântânile inundate
Cei de la CJAS promit, dar cine-i mai crede?
Din nou sunt probleme cu autorizarea sanitară a şcolilor din judeţ
Bani pentru Bac la Colegiul economic Boto;ani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă