Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Economic
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
8449
De la 07 Ianuarie 2003
70962553

ActiveWatch se autodenunță la CNCD pentru articolul lui Mircea Toma

  • ce critica sancțiunea aplicată Times New Roman
  • 1 May 2018, 23:00
Organizația neguvernamentală ActiveWatch anunță că s-a autodenunțat, vineri, în fața Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru articolul "C...vele de la CNCD i-o s... lui Dragnea", publicat pe blogul asociației ca răspuns la sancțiunea aplicată de CNCD publicației Times New Roman.
Reamintim că Mircea Toma, președintele ActiveWatch, a criticat în termeni duri - într-un articol publicat joia trecută pe blogul organizației și intitulat "C...vele de la CNCD i-o s... lui Dragnea" - decizia CNCD de a amenda publicația umoristică timesnewroman.ro, pentru un articol reclamat de partenera liderului PSD Liviu Dragnea și mai multe femei din conducerea partidului.
"Am ales această formă provocatoare de răspuns deoarece considerăm că apar din ce în ce mai multe derapaje în activitatea instituției, care pot avea efecte dezastruoase în ceea ce privește lupta împotriva discriminării din România. Ne dorim să purtăm o dezbatere oficială cu membrii CNCD despre principiile care trebuie să guverneze judecarea unui caz de discurs instigator la ură și importanța aplicării unor sancțiuni proporționale", precizează organizația înt-o poziție oficială remisă marți redacției.
ActiveWatch menționează că, deși limbajul folosit în articolul publicației Times New Roman la adresa Irinei Tănase și a Gabrielei Firea a fost, fără dubiu, unul sexist, care poate fi penalizat, sancțiunea aplicată de CNCD a fost una excesivă.
"CNCD are în primul rând misiunea de a diminua discriminarea din societate, reparațiile onoarei victimelor discursului instigator la ură trebuind să fie ori un efect secundar al activității instituției, ori un rezultat al hotărârilor unor instanțe de judecată de drept civil", mai notează organizația.
ActiveWatch menționează totodată și că, "luată însă în contextul deciziilor Consiliului din ultimul an, hotărârea nu face decât să consolideze sentimentul că CNCD face jocurile actualei puteri".
"Afirmația lui Șerban Nicolae (n.r. în cazul Cosettei Chichirău), evident menită să reducă la tăcere o femeie, a fost sancționată minimal, prin avertisment, de CNCD, motivul pretins fiind că Nicole fusese provocat în prealabil. În schimb, o situație clară de insultă la adresa Vioricăi Dăncilă (nu un discurs instigator la ură!) generată de Cristian Tudor Popescu a fost amendată de CNCD. Iar acum, în cazul TNR, o expresie grobiană, dar care nu consolidează patriarhatul, ci doar izvorăște din acesta, este sancționată cu un set de amenzi a căror valoare totală este de ordinul de mărime al celor rezervate de CNCD pentru federațiile sportive atunci când acestea nu sancționează rasismul pe stadioane".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


China scanează undele cerebrale ale angajaților pentru a crește profiturile și eficiența
Trump se declară impresionat de sugestia liderului sud-coreean că ar putea primi Nobelul pentru Pace
Avertisment al Organizației Mondiale a Sănătății:
7 milioane de oameni mor anual din cauza aerului poluat
Criza politică din Armenia continuă:
Protestatarii au blocat mai multe drumuri din Capitală și șoseaua spre aeroport
Zuckerberg riscă să petreacă o noapte în turnul Big Ben,
dacă nu va accepta invitaţia de audiere în Parlamentul britanic
Dragnea a lăsat Brazilia pentru litoralul românesc.
Cum și-a asigurat ”fanii” că Viorica Dăncilă știe să spună corect 2020
Comisia Europeană discută tăierea fondurilor pentru țările care nu respectă statul de drept
Cauțiune de un milion de euro în cazul lui Sebastian Vlădescu
Bancul zilei: Szrauegie matrimoniala
Horoscopul zilei de 2.05.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă