Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13553
De la 07 Ianuarie 2003
95290350
Actorul Marius Florea Vizante, mesaj viral pe Facebook:

"Te-ai intrebat ce-ar fi patit Bogdan Gigina dac-ar fi evitat acea groapa si-ai fi nimerit tu in ea?

  • Boss, tu chiar poti sa dormi linstit?"
  • 21 September 2016, 23:00
Actorul Marius Florea Vizante a publicat miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, un text cu titlul "Boss, tu chiar poti sa dormi linistit?", in care face referire la cazul Gabriel Oprea - moartea lui Bogdan Gigina, insa in care aminteste si de mineriade, si de incendiul din Colectiv sau de faptul ca au putut fi alesi primari cu probleme penale. Mesajul lui Vizante a fost distribuit de peste 4200 ori in circa 5 ore.
Redam textul publicat de actorul roman:
"Boss, tu chiar poți să dormi liniștit?
Sunt unii care, deși au funcții înalte, sunt președinți, miniștrii, judecători, procurori, manageri generali, sunt doctori în stiințe și arte ș.a.m.d. și care nu pot fi chemați mai bine decât cu apelativul Boss. E, cu ăștia am eu o vorbă. Și pentru că nu am nimic de ascuns o s-o zic în gura mare, ca s-o audă și alții:
Trăiesc într-o țară bogată care n-are de niciunele: n-are păduri, n-are petrol, n-are gaze, n-are curent electric, n-are apă pentru că toate sunt exploatate de firme din alte țări. Cineva a îngăduit să se întâmple asta...
Trăiesc într-o țară bogată care n-are de niciunele, deși toată pulimea plătește taxe mai rău ca pe vremea otomanilor.
Trăiesc într-o țară săracă în care nimeni nu e condamnat pentru defrișările masive, sau pentru că nu avem autostrăzi, spitale, școli, manuale, teatre, stadioane, televiziune. Cineva a îngăduit să se întâmple toate astea... Am și eu o întrebare: – Boss, tu chiar poți să dormi liniștit?
*
Trăiesc într-o țară democratică în care un președinte a chemat minerii să linșeze demonstranți. Ba, chiar de mai multe ori... Unii au pierit, alții sunt mutilați, iar majoritatea au rămas cu ideea că nu se mai poate face nimic pentru țara asta. Președintele zâmbește în continuare, deși a ajuns la o vârstă la care s-ar putea admite regrete... Am și eu o întrebare:
– Boss, tu chiar poți să dormi linștit?
*
Trăiesc într-o țară modernă în care mor copii în flăcări prin maternitate sau club. De ce nu e nimeni condamnat? Cineva a îngăduit asta...
Trăiesc într-o țară bolnavă în care omenii mor în spitale. Ei mor din cauza infecțiilor contactate acolo sau din cauză că lipsesc medicamente și aparatură (unele sunt noi dar nu funcționează,altele sunt furate de medici, iar restul sunt exportate de șmecheri!). De ce nu e nimeni condamnat? Cineva a îngăduit asta... Trăiesc într-o țară ciudată în care un prim-ministru, un ministru de interne și alți câteva sute de înalți funcționari ocupau funcții cu doctorate plagiate (mai precis, furate!). Sunt prin academii unii care au scris mai mult decât au citit în toată viața lor... Nici unul dintre toți hoții ăștia nu și-a dat demisia când a fost demascat! Trăiesc într-o țară mereu surprinzătoare unde legea permite să alegi primari condamnați penal, unii chiar din închisoare!!!
Trăiesc într-o țară fantastică în care parlamentarii își scriu legi care să-i facă de neatins, să-i facă... Zei. Ei singuri își stabilesc imunități, salarii, prime, concedii, indemnizatii, rente viagere. Deși poporul a votat reducerea numărului de parlamentari, surpriză, numărul lor a crescut.Tot ei (puhoiul nesfârșit de parlamentari plagiatori, hoți, imorali, sfetodocți) votează cine să fie cercetat penal și cine nu... Am și eu niște întrebări:
– Dacă n-ai nimic pe conștiință de ce nu-i lași cei abilitați să te analizeze? Pe bune, Boss, de ce nu stai la rând, ca toată lumea? De ce ocupi funcții cu doctorate scrise de alții? Ce te faci când chiar tu trebuie să fii diagnosticat de-un doctor d-ăsta... inventat? De ce ai nevoie de escorte polițienești chiar și când mergi la budă? Te-ai întrebat ce-ar fi pățit Bogdan Gigină dac-ar fi evitat acea groapă și-ai fi nimerit tu în ea?
Boss, tu chiar poți să dormi linștit?
*
Trăiesc într-un stat de drept în care unii au furat milioane (cu zecile, cu sutele) - sunt unii care au pe cazier miliarde, și care, deși au fost dovediți, umblă liberi printre păgubiți. Ba, chiar le râd în nas! Unii au stat la mititica 2-3 ani, alții câteva luni, iar larga majoritate a luat cu suspendare. Sistemul judiciar a permis asta. Dar ce e și mai trist e că trăiesc într-un stat de drept în care hoții, după ce că sunt liberi, nu restituie nici prejudiciul! Cineva a îngăduit să se întâmple toate astea... și multe, multe altele. Curios, eu am o singură-ntrebare:
/ Boss, tu chiar poți să dormi linștit? - Eu, deși n-am nici o vină, nu pot!"

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ion Cristoiu: Mama lui Bogdan Gigina ar trebui sa taca. E manipulata intr-o directie politica
PSD vrea sa schimbe regimul incompatibilitatilor
Alesii locali sa poata face parte din adunarile generale ale societatilor comerciale/ ANI: "Propunerea legislativa va afecta negativ imaginea Romaniei"
Dosarul Mineriadei ar putea fi finalizat la sfarsitul acestui an, iar cel al Revolutiei in prima jumatate din 2017
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Noua lege a impozitului forfetar. Cum si cat vor plati restaurantele
Elena Udrea face masterat in consiliere pastorala si vrea sa infiinteze "Institutul Fericirii":
Am pus acatiste pentru Codruta Kovesi, chiar mi-as dori sa fie fericita si sa
Comisie Senat: Punctul de pensie, majorat la 40% din venitul mediu brut,
din ianuarie 2017, și la 45%, din iulie 2017
MAE: Romania nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare a refugiatilor
Horoscopul zilei de 22.09.2016
Bancul zilei: Bill Gates şi îngerii
Viitorilor candidaţi la parlamentare să li se facă control psihiatric
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă