Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
961
De la 07 Ianuarie 2003
85274505

Adevărul: Filmul complet al "operaţiunii microfonul".

  • Cum a fost păcălită Carmen Dan, ce rol a avut sora ei şi cine a plantat de fapt microfonul în casa ministrului
  • 6 May 2018, 23:00
Procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul deschis în legătură cu dispozitivul de înregistrare găsit în locuinţa ministrului de Interne, Carmen Dan, dar povestea din spatele "operaţiunii microfonul" este însă una de film, relatează sâmbătă Adevărul.
Televiziunile şi site-urile de ştiri au "explodat" la sfârşitul lunii noiembrie 2017, când ministrul Carmen Dan anunţa la televizor că a găsit într-o priză din apartamentul în care locuieşte cu chirie un dispozitiv de ascultare, amintește Adevărul. După o anchetă de aproape jumătate de an, procurorii care au investigat cazul au clasat dosarul.
Surse apropiate Ministerului de Interne, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au declarat pentru "Adevărul" că povestea microfonului este una savuroasă, dispozitivul fiind plantat în casa ministrului de doi bărbaţi, foşti ofiţeri de informaţii, chemaţi de sora ministrului să facă o "deparazitare" în apartamentul lui Carmen Dan. Sursele "Adevărul" au dezvăluit şi filmul complet al operaţiunii.
Povestea microfonului din casa ministrului Carmen Dan începe în luna martie a anului 2017, când sora ministrului Carmen Dan, Simona Cristina Stan, vizitează o mănăstire din Bucureşti. Aici, sora lui Carmen Dan îl cunoaşte pe Marian Creţu, un bărbat cu care leagă o relaţie de prietenie. În august 2017, sora ministrului îi cere lui Creţu să o ajute cu verificarea unei locuinţe care aparţine unei persoane importante, fără a spune despre cine e vorba.
Bărbatul o pune pe femeie în legătură cu Mihail Bercaru, fost ofiţer de informaţii, ajuns după pensionare detectiv particular şi patronul unei firme de profil. După doar câteva zile, sora ministrului merge cu Bercaru şi Creţu la apartamentul lui Carmen Dan. În apartament nu este găsit niciun dispozitiv de ascultare, iar la scurt timp cei doi bărbaţi află că apartamentul verificat, despre care ştiau că este al unei persoane din Guvern, este locuinţa lui Carmen Dan.
În luna noiembrie 2017, ministrul Carmen Dan se mută într-un alt apartament. Chiar dacă avea dreptul la protecţie contrainformativă şi în locuinţa sa din partea instituţiilor specializate ale statului, justificând că nu vrea să se interpreteze că foloseşte instituţiile statului în scop personal, Carmen Dan îi cerere surorii sale, Cristina Simona Stan, să se ocupe de verificarea apartamentului, astfel încât ministrul să se asigure că nu este ascultat.
Tot prin intermediul prietenului cunoscut la mănăstire, sora lui Carmen Dan îl contactează pe Mihail Bercaru pentru operaţiunea de "deparazitare”. În 29 noiembrie 2017, în jurul prânzului, Bercaru ajunge la apartamentul lui Carmen Dan, însoţit de Cătălin Coman, şi acesta fost ofiţer de informaţii. Cei doi poartă cu ei un geamantan în care se află aparatura pentru verificare. Citește povestea completă pe Adevărul.ro
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politeţe mortală
Horoscopul zilei de 7.05.2018
Tudorel Toader: Procurorii au uitat de articolul 132 din Constituţie
şi nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justiţiei
Ludovic Orban: Nu cred că a existat dupa Revolutie atâta prostie în guvern
Dăncilă e pe post de mobilă. Cred că şi jandarmul ce o păzeste are mai multe putere
Fondurile de pe Pilonul II aveau la sfârșitul lunii martie active de 42,5 mld. lei
Deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, susține că este nevoie de ”o transparentizare a finanţării ONG-urilor
şi politicienilor care au manipulat opinia publică şi au denigrat România pentru binele instituţiilor de forţă”.
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.05.2018
rofit.ro: Statul, cu drept de preempțiune, nu a cumpărat niciun teren agricol din 2014,
Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare
Aprecieri bune şi rele la volumul semnat de Corneliu Filip
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă