Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30280
De la 07 Ianuarie 2003
83723697
Administraţia Penitenciarelor:

122 de deţinuţi eliberaţi şi 176 transferaţi în centre de detenţie

  • ca urmare a intrării în vigoare a noilor Coduri Penale
  • 2 February 2014, 23:00
Instantele de judecata au dispus, in cursul zilei de sambata, punerea in libertate a 122 persoane aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor legale din noul Cod Penal si ale noului Cod de Procedura Penala, se arata intr-un comunicat de presa al ANP, citat de Agerpres. De asemenea, pentru 176 de detinuti a fost inlocuita pedeapsa inchisorii cu masura educativa a internarii intr-un centru de detentie, se mai arata in comunicat.
Arestul la domiciliu, o singura cale de atac, judecatorul de drepturi si libertati si cel de camera preliminara, precum si pedepse mai blande pentru infractorii primari si mult mai aspre pentru cei care comit concurs de infractiuni si recidivisti, sunt principalele modificari aduse de cele doua Coduri conform judecatorului Mihai Udroiu, membru al Comisiei de elaborare a noilor coduri.
"In primul rand, noul Cod penal aduce o viziune armonizata a legislatiei penale cu legislatiile penale din statele membre al UE si pe de alta parte realizeaza o uniformizare a incriminarilor si a dispozitiilor de drept penal din legislatia speciala cu cele din Codul penal, ceea ce nu exista pana in acest moment in Romania (de pilda, au fost corelate cu noul Cod penal peste 300 de legi speciale cu dispozitii penale).
In privinta Codului de procedura penala, pe de o parte, sunt reglementate dispozitii mai flexibile care sa asigure celeritatea procesului penal, pe de alta parte, in anumite zone foarte sensibile, cum ar fi masurile preventive sau tehnicile speciale de supraveghere si cercetare, sunt reglementate institutii previzibile astfel incat masurile de supraveghere tehnica sau masurile preventive sa fie adaptate standardelor Conventiei Europene a Drepturilor Omului", a aratat Udroiu intr-un interviu acordatagentiei de presa citate.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţiştii şi muzica de operă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 31.01.2014
Lumnea lu' Rotundu: Crezul Marianei Honceru
Horoscopul zilei
Traian Băsescu face un apel în zona Mării Negre pentru rezolvarea conflictelor îngheţate
Şeful STS trebuie tras la răspundere în CSAT
este de aşteptat ca Băsescu să facă scut
Pianistul-extremist de la Kiev
cine este bărbatul mascat care şi-a ales drept armă un instrument muzical?
Breasla care conduce din umbră România
Traian Băsescu, după şedinţa CSAT
acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare, de aceea a fost un eşec comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la MAI eu nu pot intra în jocul demiterilor pentru ca da bine la public sau la politicieni
Botoşani: Prefectul Macaleţ înzăpezit „la Buleandra”, lângă Darabani
a plecat spre Botoşani în huiduielile femeilor de la Bajura
Victor Ponta: Am decis ca mâine în Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care STS sa treacă în coordonarea MAI
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, cele prezidenţiale pe 2 ;i 16 noiembrie
Asaltul asupra STS şi noul scandal politic
Ioan Rotundu
Protest spontan la Minvest Deva: 9 activişti s-au urcat pe clădirea companiei
Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă