Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11655
De la 07 Ianuarie 2003
74981695

Ador refuză să conducă un lagăr de exterminare

  • dar acceptă să folosească noul padoc pentru sterilizîri
  • 13 November 2011, 23:00
In urma aparitiilor in presa a reprezentantilor DSPSA si Primariei Botosani, in care ADOR este blamat si acuzat ca nu doreste sa preia “afacerea maidanezul” si ca nu se implica in bunastarea animalelor, Asociatia ADOR doreste sa precizeze urmatoarele:
Din martie pana in mai 2011, asociatia ADOR a participat activ la hranirea cainilor comunitari si in decembrie va organiza o noua actiune de strangere de hrana pentru acesti caini. In rest ne-am oferit disponibilitatea de a ajuta la curatenie, la administrarea hranei, iar mai recent la actiunile de vaccinare insa nu am mai fost contactati pentru a ni se preciza ziua si data cand va avea loc actiunea.
Din iunie pana in septembrie anul curent 350 de catei au murit in padocul Botosani, din cauze diverse. Cei mai multi au murit in luna august, perioaoda in care Ador nu a avut acces in padocul public, si in perioada imediat urmatoare. In luna iulie ADOR a sesizat DSV despre focarele de infectie si neregulile sanitare in adapostul public, dar la acea vreme ni s-a raspuns ca totul este in regula. In octombrie, aceeasi DSV nu a putut ramane indiferent in fata cifrelor oficiale si s-a autosesizat, impunand de data asta si ancheta.
Domnul Turcanu acum este obligat sa hraneasca cateii zilnic si isi da seama ca nu mai face fata la aceasta activitate cu banii de la buget. S-a gandit asadar sa scape de problema oferind adapostul asociatiei Ador, spune dumnealui, cu tot cu fondurile aferente, care sunt, evident insuficiente, nemaivorbind de faptul ca nici un ONG nu are cum sa gestioneze bani publici.
Pentru cei care nu au vazut niciodata adapsotul public le precizam ca zona in sine este un focar de infectie si de mizerie. Acel adapsot trebuie desfiintat, si nu predat in grija unui ONG. Daca primaria doreste sa ne predea in grija noul adapost care se va construi la Tulbureni, si numnai daca acesta va fi folosit ca adapost temporar pentru cateii sterilizati probabil ca vom fi de acord sa preluam acest spatiu pus la dispozitie de primarie, si sa desfasuram activitatea de ecarisaj in sprijinul programului de sterilizare.
Am fi fost incantati daca inainte de a se demara acolo proiectarile si lucrarile am fi fost consultati in legatura cu ceea ce dorim si noi. Fara un cabinet medical veterinar, probabil ca si acea locatie se va vrea tot un lagar de exterminare a cainilor, ceea ce il va face impropriu pentru a fi preluat de vreun ONG de protectie a animalelor.
Mentionam de asemenea ca prin Asociatia Ador peste 120 de catei din adapostul public si de pe strazi si-au gasit familii in ultimele 8 luni in Botosani, Romania sau Europa.
In mai 2012 echipa Romanian Animal Rescue va veni in Botosani si, in colabortare cu Ador va demara maratonul sterilizarilor gratuite, in cadrul carora se vor steriliza peste 1000 de catei si pisici cu si fara stapan.
Primim ajutorul adoptatorilor din Europa pentru a construi custi din pal pe care le vom dona adapostului public, avand in vedere ca animalele de acolo nu sunt deloc protejate de frigul de afara si de zapada. Intelegem ca se apropie campania electorala si ca problema catelor fara stapan a adus prejudicii de imagine administratiei locale ramanand o problema spinoasa, dar aceste nu este un motiv ca Ador, care a explicat de zeci de ori pana acum ca nu crede in solutia lagarului de exterinare, ci in campaniile de sterilizare, sa accepte sa conduca un astfel de lagar.
De felul in care luam deciziile acum depinde posibilitatea de a scapa definitiv Botosaniul de cateii de pe strazi, si asta nu prin ucidere, ci prin sterilizare. A pasa de colo colo o problema nu este o solutie. In opinia noastra doar prin dialog si colaborare putem face ceva in mod real in beneficiul cetatenilor din municipu si al cainilor comunitari.
Dupa cum stiti, Asociatia ADOR nu militeaza pentru prindere si retinere pe termen nelimitat a cainilor in adapost /lagar ci pentru sterilizare-returnare-adoptie, asa cum s-a procedat in Europa vestica inca de mai bine de 20 de ani pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.
De asemena avand in vedere intentia consiliului local de a implementa un nou program de gestonare al cainilor comunitari pe principiul sterilizare-returnare, ADOR considera ca ar fi oportun sa se reia dialogul pe aceasta tema cu domnul Turcanu in momentul in care se va sti exact ca se va aplica sau nu aceasta noua hotarare locala.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Ba cal ba şa!
Reţeta zilei: Zalatină de zmeură
Victor Ponta nu regretă mazilirea lui Geoană
Conferinţa de presă a lui Victor Ponta, blocată de o membră a PSD
Mergând pe străzile Bucureştiului, am sentimentul că hopul a fost trecut
Cine poate împiedica Unirea?
Din puţinul pe care îl avem, promitem ajutor şcolilor de limbă română
De l-au mazilit pe Oprişanu
Depinde de Ovidiu!
Ioan Rotundu
Mardare vrea s-o debarce pe Lupaşcu de la şefia femeilor liberale
Consilierii nimănui, crede Iavorenciuc
Primarul de Păltiniş e pe val în PNL
A început lupta contra „tradiţionalelor”
Comisarii de la CJPC au fost chermaţi la raport
IŞJ se va implica tot mai puţin în angajări
Botoşani: 55 de profesori dovediţi că au luat mită la Bac
Botoşani: Vrednicia mitropolitul Teofan s-a arătat şi la Dângeni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă