Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21230
De la 07 Ianuarie 2003
122881297

Adrian Năstase ar putea fi transferat in penitenciar

  • 24 June 2012, 23:00
Medicii de la Spitalul Floreasca din Capitala vor decide, luni, daca starea de sanatate a lui Adrian Nastase ii permite acestuia sa fie transferat in penitenciar, hotararea urmand sa fie luata la solicitarea Politiei, au declarat duminica, pentru agentia Mediafax, reprezentantii unitatii sanitare.
Potrivit surselor citate, Politia Capitalei a trimis vineri, la Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sanatate a fostului premier, pentru a se sti daca acesta poate fi mutat in penitenciar, in vederea executarii pedepsei de doi ani de inchisoare.
"Solicitarea a fost primita vineri, dupa ora 17.00, astfel ca nu a putut fi inregistrata la Registratura unitatii sanitare. Acest lucru se va intampla luni, la ora 8.00, dupa care o comisie speciala de medici se va intruni pentru a decide daca pacientul poate fi transferat", au mai pus cei de la Floreasca.
Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de Nastase dupa internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Serban Bradisteanu si Ioan Lascar, dar si un legist, au precizat aceleasi surse. Prof. dr. Ioan Lascar, seful Departamentului de chirurgie plastica si reparatorie al Spitalului Floreasca, a declarat, pentru Agerpres, ca luni se va intruni o comisie medicala multidisciplinara pentru a evalua starea de sanatate a fostului premier Adrian Nastase.
"Comisia va face o evaluare pentru ca, pe langa problema chirurgicala, pacientul are si multe probleme nechirurgicale, care sunt destul de complexe", a precizat Ioan Lascar, cel care l-a si operat pe fostul prim-ministru.
In ceea ce priveste un eventual transfer al pacientului intr-o unitate din sistemul penitenciar, prof. dr. Ioan Lascar a subliniat ca, din punct de vedere al deontologiei medicale, responsabilitatea revine medicului care l-a operat.
El a explicat ca a fost o plaga cu distrugere tisulara, au fost pulberi si exista riscul de a dezvolta infectii, adaugand ca trebuie luata in calcul siguranta pacientului.
Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul Calitatii". Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineata.
Medicul Serban Bradisteanu a declarat, vineri, ca, la dorinta familiei lui Nastase, Spitalul Floreasca nu mai poate sa furnizeze niciun fel de informatie privind starea de sanatate a fostului premier.
Tot vineri, un alt medic din echipa care l-a operat pe Nastase, Ioan Lascar, a precizat ca evolutia postoperatorie a pacientului este foarte buna, in parametri normali.
Dupa operatia de joi, Bradisteanu declarase ca Nastase se afla sub tratament si consiliere psihiatrica si prezinta risc de infarct. El a mai spus ca, in acest moment, nu ar propune o interventie chirurgicala legata de problemele cardiace. Medicul a adaugat ca fostul premier sufera de mai multe afectiuni, el enumerand afectiuni tirodiene, diabet, dislipidemie si hipertensiune.
Avocatii lui Adrian Nastase au depus, joi, o cerere de amanare a executarii pedepsei lui Nastase, motivata de conditiile extraordinare in care se afla fostul premier, conditii ce s-ar putea rasfrange in mod negativ si asupra familiei acestuia.
Avocatul Ion Cazacu a precizat ca amanarea executarii pedepsei in cazul clientului sau poate fi ceruta o singura data, pentru o perioada de maximum trei luni.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul nu a dorit sa includă insolvenţa Hidroelectrica pe agenda CSAT
"asumandu-şi, astfel, decizia si consecinţele ei" - ZF
Ultimul minut al lunii iunie va avea 61 de secunde
Niciun tir de racheta nu este prevazut in aceasta zi
Horoscop
Bancul zilei: Patul de gotel
Guverne blestemate
Ioan Rotundu
Lupta dintre palate se radicalizează
Traian Basescu l-a avertizat pe Victor Ponta cu însuşirea unei atribuţii constituţionale a preşedintelui
În privinţa detenţiei lui Năstase, ministrul Rus a minţit
Poliţia Română îl contraziceAdrian Năstase nu are statut de încarcerat
Grecia a angajat 70.000 de funcţionari, in ciuda acordului cu UE-FMI
De ce trebuie felicitat Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Încă o victimă ce poart㠄marca Ţurcanu”
Viceprimari USL în aproape 90 la sută dintre comune
Schimb de ştafetă şi la Flămânzi
Drumul Botoşani-Suceava între istorii şi istoric
ITM Botoşani a verificat societăţile de construcţii
Cadrele didactice sunt consultate în privinţa aplicării Legii Educaţiei
De astăzi, absolvenţii de gimnaziu intră în focul examenelor
IŞJ Botoşani: Examenele de gimnaziu şi Bac vor fi controlate de la minister
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog