Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16548
De la 07 Ianuarie 2003
122876615

Adrian Severin: Cerem DNA sa se retraga din campanie.

  • Ne vom adresa OSCE, ambasadorilor UE si SUA
  • 8 May 2016, 23:00
Candidatul PDS la Primăria Capitalei, Adrian Severin, a cerut duminică DNA să se retragă din campania electorală, afirmând că se va adresa OSCE, instituţiilor europene şi ambasadelor, carora le va cere o "poziţie faţă de 'ingerinţele'' instituţiilor de forţă ale statului în activitatea de campanie, potrivit Mediafax.
''Facem un apel către DNA pentru a se retrage din campania electorală. Nu credem că instituţiile de forţă sunt cele care trebuie să decidă în ceea ce priveşte competiţia electorală care deja a început. Practic, în acest moment PDS este în imposibilitatea de a-şi desfăşura campania cu toată forţa de care dispune ţinând cont, de pildă, că bazele noastre de date au fost confiscate, laptopurile unora dintre voluntari au fost confiscate'', a declarat Adrian Severin.
El a afrmat că instuţiile statului au dreptul să îşi desfăşoare anchelele, însă ''fără să stânjenească activitatea de campanie a partidelor politice'', potrivit legii: ''Credem că suntem perfect îndreptăţiţi să ne adesăm Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, mai exact Biroului pentru instituţii democratice şi drepturile omului care este specializat în monitorizarea alegerilor, de asemenea, să ne adresăm secretarului general al Consiliului Europei şi sectretarului general al Comisiei de la Veneţia, să ne adresăm comisarului european pentru afaceri interne şi justiţie pentru a-i ruga să facă cele necesare conform drepturilor de care dispun, atribuţiilor pe care le au pentru a garanta ca măcar de acum în acolo aceste alegeri să fie libere şi corecte.''
PDS va adresa, în zilele următoare, şi o scrisoarea ambasadorilor UE şi SUA la Bucureşti, cerându-le poziţia faţă de ''ingerinţele'' instituţiilor de forţă ale statului în activitatea de campanie.
''Vom adresa în zilele următoare o scrisoare ambasadorilor UE şi SUA prezenţi la Bucureşti, cel puţin o parte dinte ei au fost extrem de vocali întotdeauna, în exprimarea îngrijorărilor lor legate de statul de drept şi de situaţia democraţiei din România. Credem că este momentul să îşi exprime şi acum poziţia faţă de asemenea ingerinţe ale instituţiilor de forţă în activitatea de campanie'', a adaugat candidatul PDS la Primăria Capitalei.
Adrian Severin le-a cerut şi pereşedinţilor celorlalte partide politice, în special cele parlamentare, să se solidarizeze cu demersul PDS, afirmând că ''nu este normal să poţi candida în România numai cu avizul DNA şi să poţi câştiga numai cu avizul unei ambasade sau altei ambasade''.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ora de gramatică
Horoscopul zilei de 9.05.2016
Doi militari romani, morti in Afganistan. Un al treilea este ranit
Au venit la Botoşani boi şi s-au întors la Bucureşti vaci!
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Rise Project publica lista afaceristilor romani implicati in scadalul Panama Papers:
Peste 100 de romani detin societati offshore in Panama
Strainii sa cumpere mai greu terenuri agricole in Romania
Inalt oficial american: SUA vor avea trupe in Romania 12 luni/an
Diun puţul gândirii lui Gâgă de la ALDE Botoşani
Botoşani: Ministrul Irimescu adus să legitimeze devalizarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
„Zilele ţiganilor botoşăneni” s-au încheiat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog