Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17043
De la 07 Ianuarie 2003
122877110

Adrian Severin, după discuţia cu Martin Schultz

  • am decis să mă retrag din grupul socialiştilor, nu demisionez din PE
  • 21 March 2011, 23:00
Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni seara, pentru Agerpres, ca in urma discutiei avute cu liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis sa se retraga din grupul socialist pana la terminarea procedurilor de investigare a acuzatiilor la adresa sa publicate in cotidianul britanic The Sunday Times.
Severin a declarat ca i-a cerut presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, sa investigheze acest caz si a respins toate acuzatiile publicate de ziarul britanic. El a precizat ca va lupta pentru aflarea adevarului in acest caz chiar daca aceasta inseamna sa ramana singur. Eurodeputatul roman si-a motivat decizia de retragere din functiile detinute in grupul S&D prin aceea ca nu doreste sa existe o presiune pe colegii sai din Parlamentul European, dar aceasta retragere nu presupune si demisia sa din postul de europarlamentar. Adrian Severin este unul dintre vicepresedintii grupului S&D.
Potrivit Mediafax, Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau" si ca, din acest motiv, i-a transmis lui Martin Schultz ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.
Liderul grupului socialistilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o intalnire la Bruxelles cu europarlamentarul Adrian Severin, in urma acuzatiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizand ca, daca acestea se vor adeveri, va lua masuri adecvate.
Inainte de intalnire, Armin Machmer, purtatorul de cuvant al lui Schultz, a declarat pentru Mediafax ca liderul socialistilor europeni ii va cere demisia lui Adrian Severin din functia de europarlamentar, iar daca acesta va refuza, va incepe o procedura de excludere din grupul parlamentar S&D.
Europarlamentarul Adrian Severin a anuntat, luni, ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia "The Sunday Times".
Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.
Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic.
Adrian Severin a negat ulterior intr-un interviu pentru HotNews.ro aceste acuzatii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Din liberal înfocat Oprişanu a devenit roşu credincios Sănătăţii
Cadrele didactice continuă protestele
Oprişanu se crede înconjurat de doctrina fascistă
Nova Apa Serv se laudă cu un proiect de milioane
Casă aprinsă din neglijenţă
Şomerii să fie atenţi la noile reguli de acordare a indemnizaţiei
Primnăriile concediază însoţitorii persoanelor cu handicap
Manageri fără datorii
Precizări privind administrarea iodului radioactiv
Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Mutu deghizat
Cota unică şi TVA mentinute anul acesta la nivelul actual
Critică fără precedent a lui Medvedev la adresa lui Putin
Senatorul Vasile Nistor se retrage din PDL si va activa ca independent
PNL a greşit că a criticat Codul Muncii
Alianţa USL nu are un program coerent
Adrian Severin, după discuţia cu Martin Schultz
am decis să mă retrag din grupul socialiştilor, nu demisionez din PE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog