Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22972
De la 07 Ianuarie 2003
87414806
Afacerile nebuloase ale primarului liberal Costinel Ciubotariu (II)

Desţelenirea şi enigmaticul Jolondcovschi

  • Ioan Rotundu
  • 2 July 2020, 16:41
Cum afirmam în articolul de început al acestor dezvăluiri, primarul Costinel Ciubotariu n-a supervizat dezinteresat înfiinţarea celor 20 de societăţi administrate de către cetăţeni din Republica Moldova. Prin HCL din 2017 şi altul din 2018, primarul solicită şi obţine aprobarea consilierilor locali să desţelenească suprafaţa de păşune comunală de 94,5 ha.
Motivul solicitării „în vederea implementării unor obiective de interes local”. Expunerea de motive stă ascunsă în documentul înregistrat la primărie sub nr. 75/15.06.2017. Documentul, emanat de primarul Ciubotariu este păzit cu străşnicie de către Cristina Berdar, secretara primăriei şi concubina primarului, ei convieţuind împreună de mai mulţi ani, cârdăşie menită să fraudeze legea dar care le-a adus o avere fabuloasă, Ciubotariu fiind considerat cel mai bogat suliţan.
Sătenii ştiu că primarul i-a lăsat fără imaş la animale pentru că terenul a fost alocat celor 19 societăţi administrate de cetăţeni din Republica Moldova pentru a construi ferme de porci şi păsări. Ca totul să pară credibil, în ajutorul primarului a venit moldoveanul Alexandru Jolondcovsch (foto), fost secretar de stat in ministerul Mediului din Republica Moldova, actualmente intermediar pentru cei care fraudează legal Statul Român.
Despre acest personaj am aflat că este un fost KGB-ist şi care a apărut în România pe filiera serviciilor secrete româneşti. La Botoşani, Jolondcovschi este perceput ca un apropiat al SRI-ului. Tipul este bine informat tot timpul şi are arta manipulării publice bine însuşită. Primarul Ciubotariu a fost şi el confirmat de CNSAS ca informator al Securităţii. Şi-a turnat colegii de catedră. Iată o altă explicaţie a colaborării dintre Jolondcovschi – Ciubotariu. El le-a promis suliţenilor că este intermediarul unor serioşi oameni de afaceri din Republica Moldova şi Ucraina pe care-i va aduce să investească la Suliţa. Deocamdată niciun suliţan n-a văzut picior de investitor adus de Jolondcovschi. Singurul lucru concret, recunoscut şi de primarul Ciubotariu, este că din suprafaţa de păşune desţelenită, 30 ha au ajuns la cele 9 societăţi care-şi au sediul în casa primarului.
Când vine vorba de destinaţia restului de păşune desţelenită, respectiv 64,5 ha, primarul schimbă vorba sau tace chitic. În Jurnalul s-a mai scris despre faptul că primarul „gospodăreşte” în interes propriu alte 20 ha teren aflate în proprietatea Şcolii Gimnaziale Suliţa. Cum şcoala este controlată integral de primar prin a numi director pe cine crede de cuviinţă, de obicei cadre incompetente dar bune executante ale dorinţelor sale, cei de la şcoală tac complice. Doar din când în când mai mârâie câte unul că nu ştie cine se foloseşte de cele 20 ha teren ale şcolii. Ştie, dar nu are curajul să spună public!
De arătat că primarul Ciubotariu are un control integral asupra consilierilor locali, toţi membri ai găştii sale. La orice oră din zi şi din noapte el poate obţine orice HCL vrea, dacă afacerile sale nebuloase cer aşa ceva. Urmează şi astfel de dezvăluiri.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 29.06 – 5.07.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Emoţiile neînfrânate ale preotului
Panică prin Primăria Suliţa
Ioan Rotundu
La Suliţa, poliţiştii lui Şerbănoiu continuă munca Securităţii
Totul sub îndrumarea fostului informator, acum primar, Ciubotsariu
Afacerile nebuloase ale primarului liberal Costinel Ciubotariu
Ioan Rotundu
Lista societăţilor fantomă înfiinţate la Suliţa
cub protecţia primarului Costinel Ciubotariu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă