Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4949
De la 07 Ianuarie 2003
122576888
Aflat la volanul ministerului Muncii,

Budăi prevesteşte molimele liberalilor

  • Ioan Rotundu
  • 20 January 2019, 19:09
Considerat de presa realistă şi neaflată în solda PSD potrivit ca ministru la Ministerul Muncii pentru că are carnet de şofer, inclusiv pentru autovehicule cu remorcă, botoşăneanul Marius Budăi, când nu şofează las volanul ministerului dă-n cărţi şi-i previne pe români despre molimele care vor năvăli peste ei de vor vota cumva vreodată cu liberalii.
Cu ceva timp în urmă citisem o astfel de prevestire a lui Budăi prin care ne anunţa grijuliu şi protector că românii de vor vota cu liberalii ca să ajungă la guverneze, aceştia vor îngheţa salariile şi pensiile. Când tocmai mă pregăteam să comentez această declaraţie a şoferului-ministru, providenţa mi-a scos în cale o nouă şi proaspătă declaraţie pe aceeaşi temă.
Se pare că Budăi a dat din nou în cărţi, dar pentru mai multă siguranţă a căutat şi-n bobi, iar rezultatul l-a cutremurat. Aşa că, sâmbătă, aflat în ziua când nu stă la volanul ministerului, ziua celor trei ceasuri rele pentru cei din opoziţie, Budăi a lansat un nou avertisment vizavi de intenţia românilor de a vota cu liberalii.
Liberalii, de vor pune mâna pe putere în dauna fericitei guvernări adusă pe capul românilor de PSD, nu vor mai îngheţa pensiile şi salariile, le vor tăia fără milă. Iar ca bonus, liberalii vor tăia bursele studenţilor, le vor anula gratuitatea pe mijloacele de transport şi, aş mai adăuga de la mine, vor anula diplomele de licenţă a celor care le-a obţinut numai pe baza plăţii taxelor şi nu a învăţăturii, aşa cum s-a licenţiat şi Budăi pe vremea când era şofer la Protecţia Copilului Botoşani.
Puteţi observa că în cărţile lui Budăi cei aflaţi în pericol şi însemnaţi cu cruce neagră pe agenda unei eventuale guvernări liberale sunt bugetarii, pensionarii, studenţii, asistaţii sociali adică acele categorii cărora PSD-ul le-a majorat salariile cu o mână şi le-a luat apoi cu două, de-au ieşit bieţii bugetari la proteste pe tot parcursul anului trecut şi se pregătesc să iasă şi în acest an.
Despre faptul că PSD-ul a majorat bugetarilor salarul prin diminuare nu s-a arătat nimic în cărţile şi bobii lui Budăi, cum nu s-a arătat nimic nici despre cum corupţia înfloreşte din nou în România şi cum, graţie PSD-ului criminalii, violatorii şi tâlharii ies din puşcărie pentru am comite noi fapte prin care au îngrozit întreaga ţară, nu numai pe cei care-i protejează cărţile lui Budăi, mă face să crede că şoferul nostru îi mai mult iluzionist decât şofer-ministru.
Îngrijorat, înspăimântat, îngrozit de ce vor face liberalii dacă ajung la putere, Budăi a uitat să dea-n cărţi de ce nu are România buget pe acest an şi de unde se vor plătii salariile bugetarilor, pensiile şi celelalte pomeni electorale, aşa majorate prin micşorare cum sunt ele în prezent.
Budăi n-a prevestit nici aplicarea de noi impozite şi taxe care vor încărca facturile românilor precum cele de la energie, n-a prevestit nici recenta grevă a minerilor care a provocat pierderi uriaşe pe care le vor plăti în final tot românii. Grija şoferului botoşănean este ca PNL să nu cumva să ajungă la guvernare şi să dea la iveală toate matrapazlâcuri guvernărilor PSD, să se descopere dezastrul şi dezmăţul financiar în care a fost adusă România.
Ca să fiu sincer cu Budăi, subscriu la prevestirile sale sumbre despre PNL. Da, actualul PNL, de fapt un puişor al PSD, n-are ce căuta la guvernare. Poate dacă s-ar curăţa de lichelele roşii care sunt tot atât de corupte ca şi cele ale PSD pentru a deschide uşa românilor cu gândire de dreapta fidelă interesului naţional şi poporului român.
În ce mă priveşte, cred că Budăi n-a văzut în cărţile sale roşii şi pe faţă şi pe dos, adevărata primejdie care-l paşte pe PSD şi care creşte ameninţător la orizont:. Mă refer la tăvălugul care se va rostogoli peste PSD, mânat de forţa românilor care până acum nu s-au prezentat la vot dar o vor face stimulaţi de „fericita guvernare PSD”. Această primejdie nu i s-a arătat lui Budăi în cărţi pentru că n-are resursa intelectuală măcar s-o vadă, nu şi s-o priceapă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii
Horoscopul săptămânii 21 – 27.01.2019
Dezastrul financiar se închide în buzunarul nostru
Ioan Rotundu
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Gastronomia botoşăneană în impas
Ioan Rotundu
CCR – Curtea marţială a PSD
Ioan Rotundu
Frumoasa poveste ratată a unei păduri de eoliene
Ioan Rotundu
Impostură, demagogie şi prostie ridicate la rang de Bruxelles
Ioan Rotundu
Modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani abandonată din nou
Ppersonajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor, dat uitării
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 25.01.2019
Dacian Cioloș, ales oficial președintele PLUS, cu 99% din voturile de la Congres:
„Dacă așteptăm să dispară PSD prin erodare politică, ne vom trezi că se întoarce din nou sub alte forme”
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog