Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7672
De la 07 Ianuarie 2003
122867739
Aflat sub protecţia PSD, Florin Simion Egner

Cel mai cumplit turnător la Securitate trăieşte boiereşte pe bani publici

  • Ioan Rotundu
  • 30 August 2020, 11:27
Unul din mijloacele de descoperire a foştilor colaboratori ai Securităţii a fost şi verificarea cu prioritate de către Consiliul Naţional pentru Studierii Arhivelor Securităţii a dosarelor candidaţilor în alegerile locale şi parlamentare. În urma acestor verificări au fost descoperiţi mulţi candidaţi care, deşi se ştiau colaboratori ai fostei Securităţi, au declarat la dosarul de candidat că n-au colaborat, declaraţie care, potrivit Codului penal, constituie infracţiunea de fals în acte publice şi uz de fals.
Florin Simion Egner, lider de frunte al PSD Botoşani, este unul dintre candidaţii în alegerile locale descoperit că a fost colaborator al Securităţii. Egner a candidat şi a obţinut mandatul de primar al municipiului Botoşani în urma alegerilor din 2000. A mai candidat apoi şi în alegerile din anul 2004 şi 2008, de fiecare dată declarând că el nu a fost colaborator al Securităţii.
Numai că studiindu-i dosarul, cei de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii Bucureşti au descoperit că Egner a fost colaborator al Securităţii sub numele conspirativ de „Florin”, fiind recrutat în perioada pe când lucra ca inginer la Electrocontact Botoşani.
Prin Decizia 717/11 februarie 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, rămasă definitivă, Florin Simion Egner a fost declarat colaborator al Securităţii. Citez din decizia respectivă „…pârâtul a furnizat informaţii despre verişoara lui şi mai ales despre soţul acesteia care a adresat un protest împotriva României la Casa Albă, fiind cunoscut pentru acţiunile sale antiromâneşti manifestate şi pentru faptul că se considera tot timpul urmărit de Securitate, atât în Botoşani, cât şi la Bucureşti când se deplasa. (…) Din actele şi lucrările existente la dosar rezultă în mod incontestabil că intimatul-pârât în perioada 1988 – 1989 a furnizat Securităţii, sub numele conspirativ „Florin”, informaţii privind pe verişoara sa… şi soţul acesteia…”
În loc ca după deconspirarea sa Florin Egner să dispară din viaţa publică, dimpotrivă, el a ţinut să fie cât mai vizibil şi să se considere o persoană importantă vieţii noastre politico-administrative. întreg parcursul vieţii sale este marcat de ticăloşii iar cariera de politician de minciună.
În loc să fie cercetat penal pentru fals în declaraţii, Egner, aflat permanent sub protecţia PSD-ului, este acum directorul Zonei Metropolitane Botoşani cu un salariu lunar de peste 15 mii lei, salariu plătit din banii publici.

Zona Metropolitană fiind controlată de către Consiliul Local Municipal, care consiliu este majoritar format din consilieri PSD, Florin Egner este de neclintit din această funcţie. Egner, şi alţi patru pe lângă el, sunt plătiţi cu salarii uriaşe de ani de zile fără să aibă vreo activitate vizibilă şi utilă municipiului Botoşani. Pur şi simplu la această Zonă Metropolitană stă oploşită o gaşcă de socialişti protejaţi de PSD, fără a îndrăzni cineva să-i întrebe pentru ce sunt plătiţi.
Ca să înţelegeţi mai bine caracterul cumplit al acestui personaj, când verişoara lui, decedată în Canada, a fost adusă la Botoşani şi înmormântată în cimitirul evreiesc, ea fiind căsătorită cu evreul botoşănean Avram Segal, Egner a fost prezent la înmormântare. Călăul a ţinut să-şi vadă victima coborâtă în criptă (vezi filmuleţul).
Iastă un motiv în plus pentru noi, botoşănenii, să votăm cu orice alt candidat sau partid numai cu candidaţii PSD-ului nu. Numai aşa vom scoate oraşul şi judeţul vestit prin celebrităţile născute aici, de sub controlul nefast al PSD-ului şi-i vom reda imaginea şi gloria avute odinioară.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 31.08 - 6.09.2030
Bancul săptămânii: Bulă, umbrela şi bordelul
Să ne ferească Dumnezeu de „Siguranţa unui trai mai bun”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
PSD, cel mai mic scor din ultimele șapte luni. PNL conduce în intențiile de vot
Ce scor are Alianța USR-PLUS
Corneliu Popescu, politicianul obraznic şi bolnav după putere
Ioan Rotundu
Jaf în stilul haiducului Coroi asupra bugetului Primăriei Truşeşti
Ioan Rotundu
Gura păcătosului Lucian Trufin, tătic cu două mămici, adevăr grăieşte
Ioan Rotundu
Liberalul Şoptică ar putea fi făcut preşedintele CJ de către Pro România
Ioan Rotundu
Şicanele baronului PSD Târzioru la adresa candidatului PNL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog