Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5364
De la 07 Ianuarie 2003
122577303

Aglomeraţie la corturile „Lunii sănătăţii”

  • 7 September 2008, 23:00
Peste 1.000 de botoşăneni au profitat în săptămâna trecută de acţiunile desfăşurate în cadrul primei părţi a lunii Sănătăţii. Aceştia şi-au verificat nivelul tensiunii arteriale şi al glicemiei, la corturile amplasate în mai multe puncte din municipiu. Unii s-au instalat încă de la primele ore ale dimineţii în preajma corturilor pentru a aştepta sosirea asistenţilor care erau repartizaţi pentru efectuarea testărilor gratuite solicitate de botoşăneni.
Graba botoşănenilor, în special a celor trecuţi de prima tinereţe, de a-şi verifica gratuit tensiunea şi glicemia nu va mai fi justificată de acum. Şeful instituţiei care coordonează activitatea în sistemul sanitar botoşănean, medicul Gabriel Oprişanu, s-a decis să prelungească „Luna sănătăţii”. Acţiunile de care credeau că se vor bucura botoşănenii doar în septembrie vor avea loc şi în lunile următoare.
Cu toate că a fost criticat de adversarii politici pentru această acţiune, pe care aceştia au considerat-o o campanie pe care şi-o face pe seama ASP medicul Gabriel Oprişanu, PNL-istul de la şefia sistemului sanitar nu pare deloc impresionat de atacurile adversarilor politici. El vrea chiar să le facă în ciudă şi îi anunţă pe botoşăneni că vor avea parte de activităţi ca cele din septembrie şi în lunile următoare, prelungind „Luna sănătăţii”< până la o dată neprecizată deocamdată.
„Sunt acţiuni de informare şi de educare a populaţiei care în alte ţări sunt ceva obişnuit. Dacă până acum nu s-au făcut la noi, nu înseamnă că nu trebuie făcute nici de acum înainte. Dacă nu se fac, adversarii politici sar cu acuzaţii că de ce nu sunt organizate astfel de acţiuni. Iar când cineva le face trebuie să apară şi criticile. Pe mine nu mă interesează ce spun unii sau alţi politicieni, dar mă interesează ce trebuie făcut pentru sănătatea populaţiei. Nu cred că este cazul ca din cauza unor persoane rău intenţionate să stopăm nişte acţiuni care fac bine oamenilor”, spune directorul ASP.
După luna septembrie, chiar dacă nu vor mai fi patru corturi amplasate în diferite cartiere pentru testări de glicemie sau pentru nivelul hipertensiunii, cel puţin la un cort botoşănenii vor mai putea beneficia de astfel de servicii de sănătate. Iar pe vreme rea, punctul de informare pe teme de sănătate şi de testări ar putea fi mutat la sediul ASP. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor CLXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Românul şi sinistraţii 2008
Şi-a propus să transforme AlfaLand într-o istorie vie a arhitecturii
un orăşel de vis se naşte sub buza Botoşanilor
De azi, Măruţă se întoarce cu un altfel de… ”Happy Hour”
„Ziua Porţilor Deschise” şi-a închis porţile
Şi-a descărcat nervii pe… geam
Misiune de asigurare a ordinii publice la Vorona
Pompierii voluntari s-au luptat din greu cu vâlvătaia
Program Tele'M Botoşani luni, 8 septembrie
Horoscop
Nefericitul şi specializarea
Supliciile lui Bănică jr.
Realitatea îl contrazice...!
Câştiguri incredibil de mari
Sfânta nesimţire a neamului românesc
Dispreţul cere dispreţ!
Ioan Rotundu
Fonduri nerambursabile de peste 20 de milioane de lei aşteaptă accesare
Părinţi neglijenţi şi copii piromani
Unii asistenţi maternali încă mai uzează de educaţia cu bâta
Probleme pe piaţa muncii botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog