Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24764
De la 07 Ianuarie 2003
92774974

Aglomeraţie mare pe cele şapte locuri în Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica

  • 16 May 2013, 23:00
Actionarii Transelectrica vor alege in sedinta AGA din 30 mai componenta noului Consiliu de Supraveghere, in baza OUG 109/2011. Ministerul Finantelor, in calitate de actionar majoritar, a inaintat o lista cu 20 de candidati. Consiliul de Supraveghere va fi format din sapte persoane.
Printre candidati se afla si Stere Farmache, fost prim-vicepresedinte Alpha Bank si fost presedinte BVB. Tot pe lista se mai afla si Adrian Volintiru care mai detine calitatea de "administrator profesionist" in Consiliile de Administratie de la Posta Romana (presedinte CA) si, mai nou, Romgaz. Acesta este preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). Un alt candidat este Radu Cernov, partener in Societatea Civila de Avocati Enescu Panait Pop si Asociatii (fosta Sova& Asociatii). Si acesta a fost ales de curand "administrator profesionist" la Transgaz.
Candidatii propusi de Ministerul Finantelor
Adrian-Gheorghe Costin: Detine functia membru provizoriu in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. A fost director în ANAF, Autoritatea Nationala a Vămilor in perioada 1996-2009. A studiat la Universitatea Politehnica Bucuresti si ASE
Gheorghe-Gabriel Gheorghe: Din noiembrie 2012, este sef serviciu antifrauda-anticoruptie in Ministerul Economiei. In prezent este si membru AGA la Hidroelectrica. A studiat la Facultatea de Drept "Lucian Blaga" din Sibiu
Ovidiu Artopolescu: Este membru provizoriu in Consiliul de Supraveghere. A fost manager la Microsoft Romania si fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor in 2012. A studiat la Facultatea de Automatizari si Calculatoare
Adrian Volintiru: membru in Consiliile de Administratie de la Posta Romana (presedinte CA) si Romgaz. Volintiru a fost director la Rompetrol, Relad si Vulcan Bucuresti.
Dorin-Cătălin Spătaru: Este membru al Consiliului de Supraveghere in Complexul Energetic Oltenia. In perioada 2000-2013 a fost sef executiv la Selena Romania SRL. A studiat la Universitatea Tehnica Timisoara.
Liviu Radu: membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii Salrom, presedinte CA al SMART SA, filiala a Transelectrica. A studiat la Institutul Politehnic Bucuresti
Ion Toni Teau: Administrator si Director General la SANEX Cluj-Napoca si Lasselsberger. Presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali. In perioada 2006-2011 a fost manager financiar in grupul Realitatea-Catavencu. Este doctor in economie
Ştefan Doru Bucătaru: Director general al Veldtster Management&Consulting (firma de consultanta) din 2008
Dan Sandu: Presedinte executiv Nextebank (fosta MKB Romexterra). Licentiat in finante, banci si contabilitate
Dan Weiler: Este consultant independent. A fost director executiv in BCR si fost director executiv la Allegiance Capital (SUA)
Stere Farmache: fost prim-vicepresedinte Alpha Bank si fost presedinte BVB. Minodor Teodor Chirică: Director general la SC Amec Nuclear Ro. In 2009 a fost consilier principal in cadrul Nuclearelectrica, iar in perioada 2005-2009 a fost director general al Nuclearelectrica
Gunther Schubert: fost presedinte al E.ON Energie Romania
Radu Ştefan Cernov: Membru in Consiliul de Administratie al Transgaz. Partener in Societatea Civila de Avocati Enescu Panait Pop si Asociatii (fosta Sova& Asociatii). In CV-ul sau se arata ca este specializat, printre altele, in energie si infrastructura. Numele sau a aparut intr-un scandal in presa legat de contractele pe care societatea Sova& Asociatii le-ar fi incheiat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari.
Potrivit ziarului Adevarul, Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF) ar fi efectuat un control in urma caruia ar fi constatat ca Şova&Asociaţii" ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, din zona de influenţă a lui Victor Ponta.
Ciprian-Gheorghe Diaconu: Membru in directoratul Transelectrica. In perioada 2011-2013 a fost director general adjunct in Transelectrica. Lucreaza in Transelectrica din 1998.
Carmen Georgeta Neagu: Director pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova al GE Energy
Virgil Muşatescu: Manager de proiect, profesor la Universitatea Politehnica Bucurest
Eugen Bradean: Din 2009 este director adjunct al Directiei Economice si Afaceri Corporatiste la Electrica SA. In perioada 2002-2004 a fost economist principal in cadrul Petrom.
Dan Anghel: Lector la Institutul de Administrarea Afacerilor. In perioada 2010-2011 a fost senior executive la Consiliul Investitorilor Straini.
Ciprian Lăduncă: este membru în Consiliul de Administraţie al Tarom. Este administrator unic al Alico Training& Consulting SRL
Membrii Consiliului de Supraveghere în functie la data în care se va întruni AGA vor fi înscrişi automat pe lista candidaţilor pentru aceste funcţii alături de candidaţii propuşi.
Componenta actuala a Consiliului de Supraveghere al Transelectrica
Dumitru Pirvulescu (presedinte, mandat prelungit)
Andrei Petrisor Maioreanu, inginer principal specialist la Hidroelectrica si vicepreşedinte PSD Gorj.
Radu Puchiu, consilierul primului-ministru pe probleme de IT, comunicare si proiect online.
Andrei Mihai Pogonaru, de profesie economist. A fost numit la propunerea SC Prodplast Imobiliare, in calitate de actionar la Transelectrica Craiova cu o participare de 0,3%
. Ovidiu Artopolescu (prelungire mandat), fost manager la Microsoft Romania si fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor
Adrian Gheorghe Costin (prelungire mandat), fost director în Autoritatea Vămilor, Radu Bugică (prelungire mandat), fost director pentru Romania al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact.
Presedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica este Dumitru Pirvulescu, fost secretar general adjunct in Ministerul Economiei si inculpat intr-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Transelectrica a fost transferata luna trecuta de la Ministerul Economiei la Ministerul Finantelor. Reamintim ca Transelectrica si Transgaz au trecut in subordinea Ministerului Finantelor, deoarece legislatia europeana nu permite ca transportatorii de energie sa aiba acelasi actionar ca si producatorii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scorpia
Valentin Naumescu: Basarabia, a 9-a regiune a României?
România are unul dintre cele mai mari procente de acoperire a depozitelor bancare garantate
Bulgaria: Fostul premier Boïko Borisov cere anularea alegerilor parlamentare
Ministrul Rovana Plumb, mărul discordiei în USL
Profesorul Gheorghe Popescu a plagiat şi i se va desface disciplinar contractul de muncă
Senatorul Sorin Roşca Stănescu tulbură apele în USL
Mic raport pentru uzul unor ambasade. Indicaţii preţioase pentru noii procurori şefi
Dan Tapalaga
Regionalizarea redesenează harta Roniei
Botoşani: Gaşca preotului Ivasuc contraatacă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă