Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7789 lei
1 USD = 4.4241 lei


Număr accesări
Astăzi:
2614
De la 07 Ianuarie 2003
73845586

Agresivitate electorală în tot judeţul, împotriva PSD

  • 8 November 2009, 23:00
Website pentru sesizarea fraudelor electorale pe www.fraudaelectorala.ro

Organizaţia PSD Botoşani anunţă că pe raza judeţului Botoşani au fost constatate mai multe acţiuni electorale ilegale, de o agresivitate fără precedent, împotriva Alianţei PSD+PC şi a preşedintelui Mircea Geoană. Unele dintre aceste acţiuni au fost desfăşurate chiar de către organele de ordine care ar fi trebuit să asigure buna desfăşurare a campaniei electorale.
În acest sens, Organizaţia PSD Botoşani a lansat astăzi un website, la www.fraudaelectorala.ro, unde vor fi postate toate probele privind încălcarea legii electorale.
„Când domnii de la PD-L au venit cu scenarii inventate şi dovezi fabricate pentru a ne incrimina pe noi, am spus că PSD nu va face acuzaţii decât atunci când există probe clare privind încălcarea legii electorale. Noi nu venim cu vorbe goale. Am prezentat un material video privind mita electorală de la Văculeşti. Avem fotografii, mărturii şi sesizări din partea alegătorilor pentru toate celelalte acuzaţii. Există plângeri penale depuse la Poliţie şi suntem pregătiţi să înregistrăm pe suport foto şi video toate acţiunile reprobabile de acest gen”, a afirmat preşedintele PSD Botoşani, Gheorghe Marcu.
Cel mai grav caz a fost semnalat la POMÂRLA unde doi poliţişti comunitari, Asoltanei Petru şi Apînzăroşoaie Valerică, au fost surprinşi în momentul în care rupeau afişele electorale ale lui Mircea Geoană şi ale Alianţei PSD+PC. În schimb, cele ale PD-L au rămas neatinse. De altfel, afişele erau lipite pe gardurile unor proprietăţi particulare, fapt care nu intră sub incidenţa Legii electorale.
Un alt caz care încalcă flagrant prevederile legale, este mita electorală portocalie de la VĂCULEŞTI, unde primarul PD-L a recunoscut că împărţit ajutoarele de la Uniunea Europeană în numele democrat-liberalilor.
De asemenea, în cursul serii de duminică, 08 noiembrie, echipe PD-L s-au deplasat pe traseul MILETIN-PRĂJENI-CÂMPENI şi au devastat toate materialele de afişaj electoral ale PSD şi PNL, incluzând afişele, bannerele sau steagurile celor două partide.
În localităţile FLĂMÂNZI, BĂLUŞENI, COPĂLĂU, FRUMUŞICA mai multe persoane au făcut sesizări privind întreruperea programelor Antena 3 şi Realitatea TV, pe motiv că acestea îl critică pe Traian Băsescu. Firma de cablu C&E Co. care deserveşte această zonă, aparţine primarului PDL Constantin Pitorac din Flămânzi. Problemele tehnice sunt excluse, din moment ce postul local care promovează PD-L a funcţionat fără întrerupere. Organizaţia PSD Botoşani avertizează că scoaterea arbitrară a unor programe din grila TV încalcă drepturile consumatorilor şi reglementările Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Pentru toate cazurile de mai sus, Organizaţia PSD Botoşani a depus plângeri la Poliţie sau a sesizat Biroul Electoral Judeţean. (P)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oraşul Ştefăneşti are subunitate de pompieri
Coplata la medicii de familie s-a amânat pentru la anul
Pe urmele beţivilor din trafic
Botoşănean accidentat grav pe trecerea de pietoni
Program TELE' M Botoşani, luni
Ei îl vor scoate preşedinte pe Băsescu!
Profesorii iar vor grevă
Manifestare suspendată de frica gripei porcine
Primarul de Ungureni şuguieşte că taie lumina în comună
Primăria Unţeni rămâne făr㠄avion”
Horoscop
Luat de îngeri în ceruri
Pui îmbrobodit în şuncă
Ne(guiţă) la şef...!
Ţurcanu, tocilarul!
Ţâbu şi... una mai săltăreaţă!
Şcoala de la Burla se prăbuşeşte încet-încet
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă