Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
42735
De la 07 Ianuarie 2003
76854015

Ai carte, ai parte de salarii atractive

  • 2 June 2008, 23:00
Toţi mai mulţi români pleacă din ţară la muncă în străinătate. Iar cele mai bune salarii pe care le pot câştiga românii în afara ţării vin în momentul în care, pe lângă experienţă, persoanele respective mai au şi un certificat care să ateste competenţa lor. Pentru a-i ajuta în domeniul dovedirii competenţei profesionale, în sprijinul celor ce vor să lucreze peste graniţă vine AJOFM Botoşani, care pe lângă faptul că este autorizată în atestarea a 13 meserii, mai acordă şi cursuri de învăţare a limbilor străine. Cunoaşterea limbilor străine este ceva necesar şi din ce în ce mai solicitat în ofertele pe care le fac ţările străine prin AJOFM.
Cursurile pe care le oferă agenţia sunt cele de limba engleză, spaniolă şi germană. ”Ofertele sunt extrem de tentante, ca valoare a salariului, şi agenţia încearcă o mobilizare a forţei de muncă. Dar sunt persoane care gestionează locuri de muncă foarte bune şi la nivelul judeţului Botoşani, motiv să păstrăm forţa profesionistă la noi în ţar㔠a declarat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Iulia Cocriş.
Potrivit statisticilor, bineînţeles şi în funcţie de meseria pe care o ai, în străinătate salariile sunt extrem de mari în comparaţie cu ţara noastră. De exemplu, unui inginer topograf în Malta i se oferă suma de 1515 euro pe lună, asta pe lângă maşina asigurată, combustibil, telefon de serviciu şi asigurare de sănătate în cadrul companiei. Nici ca barman nu se trăieşte rău în Cipru, care are asigurat al treisprezecelea salariu, bonuri de masă şi cazare, cheltuieli de transport. Faţă de salariile din străinătate, este greu să convingi forţa de muncă să rămână în ţară, când salariile oferite sunt între două şi cinci sute euro. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Buget mai mare pentru protecţia plantelor
“RABLA”pentru tractoare
Şi-a descoperit talentul în Italia
Austriecii reintroduc controlul la frontieră
Cum se pot căsători românii în Italia
Romanii din Italia, îndemnaţi să anunţe dacă sunt victimele rasismului
Frontul Popular după 20 ani
Comentariul comentariilor (CXXVII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Supărarea veterinarului
Program Tele'M Botoşani marţi, 3 iunie
Primarul karatist se întoarce la dispensarul veterinar
Anunţuri mică publicitate
Ioan Cobâlă mai tare ca Goran Bregovic
Conservatorii dezamăgiţi de rezultatul alegerilor
Conţac a pierdut la scor în municipiul Botoşani
Flutur este declarat oficial primar
Conţac s-a dat greu învins
Învins, dar nu definitiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă