Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1312
De la 07 Ianuarie 2003
106132023

Aici erai Chimiţă!?

  • Ioan Rotundu
  • 16 January 2020, 20:37
Despre existenţa inspectorului de poliţie Mihai Cliveţ am luat act pe când acesta era şeful Poliţiei Rurale Flămânzi. Era prin anul 2014 când la redacţia Jurnalului au început să curgă un şir întreg de reclamaţii despre abuzurile şi ilegalităţile comise de către „şeful Mihai Cliveţ”.
În calitate de şef, Cliveţ le cerea agenţilor de poliţie din subordine să sancţioneze la regulile mde circulaţie anumite persoane care nu răspundeau nevoilor sale personale iar pe cei care au comis cu adevărat infracţiuni la le cerea să nu-i sancţioneze pentru că prelua el cazul şi-l rezolva în stilul său, adică negocia costul iertării.
Agenţii de poliţie care au îndrăznit să nu-i execute ordinele abuzive şi ilegale au fost şi cârpiţi de Cliveţ, ca să-i înveţe minte că el nu glumeşte când le solicită să rezolve anumite situaţii într-un anumit mod.
Trei dintre agenţii de poliţie au avut curajul să declare şi să descrie cu lux de amănunte abuzurile şi ilegalităţile la care îi obliga Cliveţ să recurgă. Am filmat cu ei un reportaj la Lumea lu’ Rotundu intitulat „Poliţistul contestat” pe care l-am difuzat public. În faţa probelor evidente de abuzuri şi ilegalităţi, şeful de atunci al IJP Botoşani comisarul şef Mihai Bunduc, l-a mutat disciplinar la Poliţia Rurală Hlipiceni.. N-a stat prea mult timp prin Hlipiceni pentru că acelaşi şef Bunduc l-a adus la Botoşani pe post de ofiţer cu cercetarea judiciară.
Cei trei agenţi de poliţie, pentru că „au dat din casă” au fost forţaţi să iasă din sistem, adică au fost daţi afară din Poliţie.

În Jurnalul au fost publicate zeci de anchete în care abuzurile şi ilegalităţile lui Cliveţ erau descrise pe larg. Ajuns ofiţer judiciar, a procedat cum procedase şi pe vremea când era şef la Flămânzi. Ocrotea infractorii şi-i ameninţa pe reclamanţi că dacă nu-şi retrag plângerile vor avea de suportat consecinţe neplăcute. Un duel l-a avut şi cu biologul dr. Gheorghe Hrincă. Biologul a reclamat cum Ionică Nechifor se comporta cu angajaţii Staţiunii Popăuţi dar poliţistul Cliveţ i-a luat partea, încercând să-l intimideze pe Hrincă să-şi retragă plângerea. Numai că biologul nu s-a lăsat intimidat iar Cliveţ a cam ieşit şifonat din acest duel.
De vreo doi ani nu am mai auzit de Cliveţ. Căutând urma agentului de poliţie Ionuţ Afrăsânei pe la Mihăileni, am descoperit că inspectorul de poliţie Mihai Cliveţ este şeful Poliţiei Rurale din această localitate. Altfel, spus şefii lui din IJP i-au dat din nou „vaca la muls”. Ciudat, şi dosarele penale deschide pe numele lui Cliveţ de către procurorii DNA Suceava fost albite de către judecătorii botoşăneni.
Marţi, 14 ianuarie, Mihai Cliveţ şi-a sărbătorit ziua de naştere. Cheful a fost organizat la sala de festivităţi patronată de Viorel Ciubotariu. Cântec, joc şi voie bună, plăceri omeneşti la care poliţistul Mihai Cliveţ, un fel de Chimiţă în uniformă, se pricepe de minune.
N-am mai dat pe la Mihăileni de ceva timp dar promit să ajung cât de curând. Sunt convins că n-am să mă întorc cu tolba goală.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Primăria Mihai Eminescu
ALDE şi blestemul botoşănenilor de a vota cu infractorii
Ioan Rotundu
GAL ”Botoșani pentru viitor” - Investiții de 7 milioane de euro în municipiu
Anchetă socială obligatorie pentru cuplurile care vor să facă un copil
Florea: Țiganii sunt o problemă serioasă a României / Mă doare în fund de cei care mă fac nazist
Bancul săptămânii: Cuz evreii nu câştigi în afaceri
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor IV
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10 ianuarie 2020
Comunicat Primăria Mihai Eminescu - IN ATENTIA CETATENILOR
De ce Doru Luchian de doi ani de zile fluieră a pagubă
Ioan Rotundu
Infractori disciplinari în uniformă de poliţist protejaţi şi promovaţi
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă