Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2137
De la 07 Ianuarie 2003
76493597

Ajun de Crăciun întunecat la comuna Dângeni

  • Ioan Rotundu
  • 24 December 2018, 20:24
De cum s-a înserat, în comuna Dângeni s-a întrerupt furnizarea energiei electrice, atât în casele oamenilor cât şi iluminatul stradal. Aşa că puţinii copii aflaţi cu colindul pe la geamurile gospodarilor au trebuit să se retragă spre casă, întunericul devenind stăpânul peste întreaga comună.
Alertaţi, sătenii, mai ales cei din Iacobeni, l-au sunat pe primar. Culmea, nici primarul nu avea lumină. Începând cu ora 18.00, atât primarul cât şi alţi trei posesori de telefoane au sunat continuu la deranjamentele de la Bacău ale E.ON. Timp de o oră s-a sunat în draci, dar fără vreun rezultat.
Robotul, după ce te dăscăleşte preţ de câteva minute şi-ţi oferă informaţii care de care mai întortocheate, dacă reuşeşti să te descurci în labirintul indicaţiilor, te anunţă că nu este liber nici un operator dar că imediat ce se va elibera îţi va prelua apelul. Apoi îţi oferă muzică şi iar te anunţă că nu este liber niciun operator, aşa că-ţi va urla în ureche aceeaşi melodie. 60 de minute pe cea robotul a repetat mecanic că imediat ce un operator va fi liber, va prelua apelul.
Pentru că deja răbdarea sătenilor ajunsele la limită şi-l presau pe primar să facă ceva, acesta l-a sunat pe prefectul Da n Şlincu. Prefectul l-a sunat pe directorul E.ON de la Botoşani iar directorul a trimis un echipaj în teren.
Problema nu este una deloc simplă. Toate companiile care oferă astfel de servicii, dacă ai un deranjament şi vrei să-l aduci la cunoştinţă, te loveşti de un întreg sistem de piedici puse intenţionat ca să te laşi păgubaş. Robotul te plimbă pe la diferite numere interioare şi dacă te încăpăţinezi să urmezi paşii pe care vocea ţi-i dictează, ajungi în final la un blocaj pentru că cel care ar trebui să-şi răspundă este mereu ocupat. Aşa s-a întâmplat şi în seara de Ajun cu cei din comuna Dângeni care au vrut să semnaleze deranjamentul la R.ON.
Avem Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului, instituţie a statului care ar trebui să ne asigure protecţie împotriva abuzurilor companiilor ce ofertă servicii, în special de interes public. Avem parlamentari care iniţiază fel de fel de legi tâmpite şi de interes de grup dar din cei 9 parlamentari botoşăneni niciunul nu s-a gândit să iniţieze o lege prin care companiile care oferă servicii de interes public să fie obligate să aibă legătură directă cu consumatorul, adică să răspundă imediat la apel şi să preia reclamaţia. Dacă nu eşti familiarizat cu telefonia computerizată, dacă eşti de la ţară, n-ai nicio şansă să te adresezi cu o reclamaţie furnizorului de servicii pentru că te vei bloca în mecanismul complicat al sistemului de preluare a reclamaţiilor.
O avem vicepreşedinte al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului pe botoşăneanca Liliana Mincă. Această gaiţă politică n-a făcut nimic pentru judeţul care i-a asigurat un mandat de deputat de pe urma căruia va beneficia de o pensie specială.
Nu numai cei de la E-ON îşi bat joc de consumatori. Telekomul îi concurează pe cei de la E.ON, urmaţi de celelalte companii de telefonie mobilă. Cât va mai dura această bătaie de joc la adresa noastră? Poate ne spun parlamentarii botoşăneni, dacă mai au o brumă de respect pentru cei care i-au votat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


100 de personalităţi botoşănene omagiate în mod public
Ioan Rotundu
Câinii de pază a economiei de piaţă latră,
Caravana socialistă triumfă în demolare
Ioan Rotundu
De la decembrie însângerat la unul îndurerat
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 24 - 30.12.2018
Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Sinceritate feminină
Felicitare Primaria Ibăneşti
Felicitare deputat PNL Cristian Achiţei
Felicitare Transporturi Auto SA
Felicitare Primăria Păltiniş
Felicitare Primăria Coţuşca
Felicitare Primăria Călăraşi
Felicitare comuna Copălău
Felicitare SC Microbuzul SRL
Felicitare Primătia Dersca
Felicitare Primăria Botoşani
Felicitare consilier judeţean Constantin Bursuc
Felicitare Primăria Bucecea
Felicitare Primăria Ungureni
Felicitare PNŢ-CD Filiala Botoşani
Felicitare pentru cititorii Jurnalului
Incompetenţa medicului Maria Olaru, managerul Maternităţii Botoşani
Caracatița „jurnaliștilor
cu 10 milioane de lei din bani publici
Lumea lu' Rotundu: Ibăneşti: Urătură satiră pentru Liviu Dragnea
Pentru ce merite a fost omagiat stareţul Harpa de la Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă