Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
23797
De la 07 Ianuarie 2003
76774341

Ajutoare date persoanelor inundate

  • 24 April 2008, 23:00
La primele ore ale dimineţii, personalul din cadru ISJU a acţionat în cele 18 localităţi afectate de inundaţii pentru a decolmata şi asana fântânile şi pentru a distribui apă minerală persoanelor sinistrate. Două tone de apă au fost donate de către o societate comercială din Botoşani. În timp ce o parte dintre pompierii profesionişti au distribuit apă minerală sinistraţilor, ceilalţi au început să curăţe fântânile din gospodăriile afectate, pentru ca oamenii să aibă asigurată apa potabilă şi menajeră. Solicitarea a venit din partea localnicilor care susţin că apa nu mai este bună de băut.
”În acest scop se acţionează cu motopompe pentru a scoate apa nepotabilă şi curăţarea fântânilor. În termen de trei zile lucrătoare, începând de azi, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă realizează evaluarea primară a efectelor inundaţiilor. Evaluarea exactă a distrugerilor cauzate de viituri precum şi cuantificarea pagubelor va fi efectuată de către o comisie de experţi, numită prin ordin al prefectului judeţului Botoşani. Operaţiunile se vor executa în următoarele zece zile lucrătoare. Potrivit datelor operative privind efectele produse ca urmare a ploilor şi vântului puternic din perioada 22-24. 04. 2008, pe teritoriul judeţului Botoşani în zonele afectate de inundaţii apa a început să se retrag㔠a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul ISJU, Dorina Lupu.
Astfel, ieri, la ora 05.00, mai erau sub ape 1.211 hectare de teren arabil şi 368 ha de păşune din satul Balta Arsă (comuna Corni), comuna Copălău, localitatea Buhăceni (comuna Truşeşti) comuna Coşula, comuna Vlăsineşti, localitatea Prisăcani (oraşul Flămânzi), localitatea Stroeşti (comuna Lunca), localităţile Draxini şi Băluşenii Noi (comuna Băluşeni), localitatea Cristeşti (comuna Cristeşti), oraş Ştefăneşti şi comuna Ripiceni. Sunt în continuare afectate 28 de locuinţe: 9 din localitatea Balta Arsă, comuna Corni; 9 din comuna Copălău; 3 din comuna Coşula; 4 din satul Prisăcani şi 3 din satul Stroeşti, comuna Lunca şi 163 de gospodării şi anexe.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Angajează barmane şi dansatoare
Horoscop
Ruşinica cea problematică
De la 3 mai, toate numerele de telefonie fixă se vor forma cu prefix
Program Tele'M Botoşani vineri, 25 aprilie
Presa rusă confirmă că Moscova pregătea o lovitură de stat la Chişinău în 2005
Italia ar putea reintroduce vizele pentru români
Numele tatălui şi al fiului...
Mutu, spaima Europei
Program casierii E.ON
Soarta a 173 microbuze şcolare va fi decisă la Botoşani
Ţiprigan aduce dovezi că n-a fost turnătoare la Secu
Consecinţele inundaţiilor sunt dramatice
Bătaia electorală se răsfrânge şi la odraslele candidaţilor
O diplomă de excelenţă stă în aşteptare!
Biblioteca din Dorohoi mai are de aşteptat încă un an până să se reîntoarc㠄acasă”
Sancţiuni pentru primarii care nu-şi inscripţionează monumentele istorice
Şcoala Specială din Dorohoi va avea apă pe „săturate”
Sorescu poate fi şi acid în exprimare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă