Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9395
De la 07 Ianuarie 2003
111079980
Alegerile din Rusia:

Parlamentul European cere organizarea de noi alegeri, libere şi corecte

  • 18 December 2011, 23:00
Parlamentul European cere organizarea unor noi alegeri, libere si corecte, precum şi o investigare imediată şi completă a informaţiilor din rapoartele care se referă la frauda şi intimidarea folosite în alegerile din Rusia, la 4 decembrie, şi salută demonstraţiile din Rusia ca expresie a voinţei populare, printr-o rezoluţie adoptată miercuri, 14 decembrie, transmite Romanian Global News.
Deputaţii europeni subliniază că desfăşurarea alegerilor au arătat că Rusia nu îndeplineşte standardele alegerilor aşa cum sunt ele definite de OSCE şi şi-au exprimat adânca îngrijorare cu privire la rapoartele care indică fraudă, la analizele preliminare ale raportului OSCE/ODIHR privind încălcări procedurale, lipsa de imparţialitate a presei, hărţuirea monitorilor independenţi şi lipsa separaţiei dintre partid şi stat.
Rezoluţia subliniază că procesul de înregistrare a dus la excluderea mai multor partide din opoziţie şi a subminat serios libertatea de asociere, competiţia politică şi pluralismul încă de la început. Parlamentul cere organizarea de noi alegeri libere şi corecte după înregistrarea tuturor partidelor de opoziţie.
Deputaţii salută demonstraţiile din Rusia ca o expresie a voinţei poporului rus de a se bucura de democraţie şi condamnă represiunea de către poliţie a demonstraţiilor paşnice. Parlamentul cere o investigare imediată şi completă a tuturor informaţiilor expuse in rapoarte privind fraudă si intimidare, precum şi penalizarea celor găsiţi vinovaţi.
Parlamentul cere Preşedintelui Consiliului European, Preşedintelui Comisiei şi Înaltului Reprezentant pentru politică externă să ridice aceste chestiuni la Summitul UE-Rusia care se va desfăşura la 15 decembrie.
Deputaţii au reiterat preocuparea privind situaţia drepturilor omului în Rusia, absenţa statului de drept şi a unei justiţii independente. Rezoluţia cere UE şi Rusiei să accelereze negocierea noului Acord de Parteneriat si Colaborare. Parlamentul European doreşte un Acord cu prevederi legale obligatorii care să includă toate domeniile legate de democraţie, statul de drept şi respectarea drepturilor omului.
Rezoluţia subliniază importanţa impulsionării parteneriatului energetic cu Rusia şi subliniază că furnizarea de resurse naturale nu trebuie să fie folosită ca instrument politic.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reţeta zilei: Crapfen
Caricatura zilei
Bancul zilei: Ginerele şi soacra
Traian Băsescu a promulgat legea care prevede îngheţarea pensiilor şi
Liderii Zonei Euro trebuie să se preocupe de creşterea economică
şansele unei recesiuni grave au crescut
Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, jigniţi în presa online din Italia
"ţiganul" şi "celălalt cabotin"
Zona Euro se pregăteşte pentru o nouă săptămână delicată
pe agendă, majorarea resurselor FMI şi Pactul bugetar
Valentin Stan îl atacă dur pe Dan Voiculescu, la Antena 3
nu Băsescu confundă, "matale confunzi rău de tot, prietene"
Vaclav Havel a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani
Sărbătoare la Organizaţia municipală PSD Botoşani
Botoşani: Spectacol de tradiţii pe străzile din municipiu
„Boschetarii” de lângă noi
Bugetarii sunt lăsaţi fără tichete de masă în 2012
Peste 6.000 de botoşăneni sunt în căutarea unui loc de muncă
IŞJ a constatat că liceenii sunt campionii chiulului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă