Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6970
De la 07 Ianuarie 2003
78456511
Alerta roşie:

Va călca actuala conducere a României şi R. Moldova pe urmele lui Ribbentrop şi Molotov?

  • 5 November 2010, 23:00
O stire inspaimantatoare pentru romani circula in mediile diplomatice de la Chisinau, dar si de la Bucuresti. Romania s-ar pregati ca luni, 8 noiembrie, atunci cand Primul ministru de la Chisinau, Vlad Filat, vine la Bucuresti la o reuniune internationala, sa fie semnat „Tratatul de frontiera..." intre cele doua state romanesti. Adica sa se consfiinteasca consecintele Pactului Ribbentro- Molotov. Se pare ca in sedinta guvernului de la Bucuresti din data de 3 noiembrie a fost aprobat un text al „Tratatului de frontiera..." dintre Romania si R. Moldova. Chestiunea nu apare pe ordinea de zi facuta publica de executivul de la Bucuresti.
Cum cateva ore inaintea sedintei Guvernului Romaniei, diplomatii rusi ai ambasadei Rusiei dintr-o capitala importanta a Europei stiau deja ca in data de 8 noiembrie se va semna „in sfarsit Tratatul de frontiera cu Romania", nu este greu de presupus cine sta in spatele lobbyului extrem de intens a eventualei semnari a acestui document criminal cu Istoria si cu interesul national al romanilor. S-a vorbit in ultima luna despre semnarea unui „Acord" care sa reglementeze regimul de trecere a frontierei, insa iata ca denumirea de „Tratat de frontiera", demonstreaza lipsa de profesionalism a diplomatilor apartinand MAE de la Bucuresti in fata diplomatilor pregatiti de Moscova de la Chisinau. Sau poate oamenii Moscovei erau de ambele parti ale mesei daca s-a putut ajunge la un asemenea rezultat !?
Sunt pareri la Chisinau ca textul nu este chiar al unui „Tratat de frontiera" si ca este mai mult tehnic. Iurie Leanca declara la un moment dat asa ceva, citat de presa de la Bucuresti.
Este doar o pacaleala. Atunci cand in titlul documentului apare clar „Tratat de frontiera...", el va fi interpretat ca atare de toata lumea. Si va fi invocat la nivel international astfel.
Speranta ca un asemenea document, purtand acest titlu sa nu fie semnat, este in acest moment doar la Presedintele Traian Basescu. El poate bloca rusinea semnarii unui asemnea document criminal, care ingroapa definitiv sutele de mii de romani care au pierit in gulagul sovietic sau jertafa sutelor de mii de soldati romani, de pe ambele maluri ale Prutului, care au murit pentru ca romanii sa fie impreuna.
Daca Traian Basescu va accepta semnarea, in forma actuala, a unui asemenea document, Istoria romanilor nu va retine nimic din ce a facut bun pentru romanii de dincolo de Prut, ci pe piatra sa de mormant va fi doar amintirea consfiintirii in anul de gratie 2010 a Pactului Ribentropp-Molotov.
Impotriva romanilor.
Se discuta intens ca cei care promoveaza intens semnarea acestui document in forma actuala ar fi ministrul de externe Teodor Baconschi, intoxicat de consilierul sau Armand Gosu. Evident documentul este intens cerut de Asociatia de Politica Externa de la Chisinau si de cativa membrii ai guvernului Filat.
Vom sti pe data de 8 noiembrie daca instrumentele Moscovei si Berlinului de la Bucuresti si din Chisinau sunt mai puternice decat demnitatea unui Neam. Pentru Romanian Global News, Alexandru Grozavu, Chisinau
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Vorba cu dublu înţeles
Horoscop
Grazuităţi oferite de PSD
Deghizare incredibilă la bordul unui avion
s-a îmbarcat ca bătrân de 55 de ani, a coborât ca tânăr asiatic de 20 de ani
De ce Adrian Păunescu nu are nevoie de lacrimile noastre
N-am avut cele mai bune zile ale mandatului
dar nici să-mi dau demisia
Lege împotriva mâncării nesănătoase
primul oraş care interzice Happy Meal-ul
O groapă comună în care sunt îngropaţi peste 100 de evrei ucişi de Armata română
a fost descoperită lângă Iaşi
Prognozăm o creştere economica în 2011 de 1,5%
dar ea nu va fi suficientă ca oamenii să simtă o îmbunătăţire concretă
Băsescu a fost adus la putere de efectele regimului Iliescu-Nastase
ca procuror, Ponta nu a reuşit să prindă pe nimeni, nici măcar pe Traian Băsescu
Emil Boc discută în PDL gestul lui Mihail Hârdău privind Legea Educaţiei
Au postul de subprefect, n-au om
Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” în campanie socială de sprijin pentru familiile aflate în dificultate
Ofertă de angajare în muncă
Vicele Ghiorghiţă promite la Botoşani un Revelion de vis
„Zilele filmului românesc” la Botoşani
Primăria Botoşani sprijină iniţiativa liberalului Ţurcanu
cu condiţia să nu facă stână pe Pietonalul Uniriir
Contracte noi cu Nova Apa Serv
Îi este ruşine că-i senator, dar nu demisionează
La Flămânzi, consilierii PSD şi PNL votează împotriva proiectelor de interes local
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă