Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4657
De la 07 Ianuarie 2003
122890306

Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare

  • Adriean Videanu, achitat / Bica, achitată într-un al doilea dosar
  • 26 June 2018, 23:00
Instanţa supremă a decis să menţină decizia judecătorilor pe fond şi să o condamne pe Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este cercetat şi Adriean Videanu, anunță Mediafax. Fostul ministru a fost achitat. Decizia e definitivă.
La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a cerut condamnarea Alinei Bica şi pentru infracţiunile pentru care a fost achitată de prima instanţă, iar pedeapsa să fie majorată, dar și condamnarea fostului ministru Adriean Videanu, achitat în faza de fond a procesului pentru complicitate la abuz în serviciu.
În primă instanță, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.
Adriean Videanu a fost acuzat de către procurorii DNA că şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica.
Procurorii susţineau că, prin înstrăinarea acţiunilor, deşi se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracţională".
În 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Videanu.
Nicole Tender, soția omului de afaceri Ovidiu Tender, a spus, după ce a fost audiată în dosarul Alinei Bica, că fosta șefă a DIICOT a plecat din Costa Rica și că s-a mutat în Panama.
Tot marți, instanţa supremă a decis achitarea Alinei Bica în dosarul privindu-l pe afaceristul Horia Simu, în care fostul procuror-şef a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Și această decizie este definitivă.
În acest dosar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o condamnaseră în 26 ianuarie 2017 pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.
Potrivit rechizitoriului DNA, în 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop zilnic 27.06.2018
Horodniceanu: Aliniatul 11 din noul Cod de procedură penală ar putea duce la închiderea a peste 4.700 de dosare DIICOT
Studiu: România continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce privește accesul la asistență medicală și medicamente.
Accesul la sistemul de sănătate, deosebit de redus în zonele rurale
Bancul zilei: Calm scoţian
Camera Deputaților a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM.
Care sunt principalele prevederi ale legii
Efectele protestului din Parlament:
Interzis pentru USR să mai invite persoane la Camera Deputaților. Plus: Ce reguli stricte sunt impuse la Senat
Dacian Cioloș, Dan Barna și 24 de ONG-uri anunță o inițiativă de modificare a legislației electorale:
Două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, eliminarea pragului electoral
Claudiu Manda anunță că și susținători ai PSD-ALDE vor veni în fața Parlamentului
în ziua moțiunii de cenzură. Despre cazul în care se vor găsi laolaltă cu cei chemați de Opoziție: Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict
Parlamentarii au votat ca radarele Poliției Rutiere să fie doar pe mașini marcate, poziționate vizibil
și semnalizate cu panouri afişate cu 500-1.000 de metri înainte. Deputat USR: „Este pur și simplu o oroare. Va fi liber la călcat pedala!”
Cuprins de fierbinţeala puterii, Budăi aiurează din nou
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog