Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13904
De la 07 Ianuarie 2003
122873971

Alina Bica cere sa fie supusa unei expertize medicale in Costa Rica. Judecatorii romani nu sunt de acord

  • 12 March 2018, 23:00
Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a cerut luni magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul unui avocat, incuviintarea pentru efectuarea unei expertize medico-legale in Costa Rica, sustinand ca are probleme de sanatate si nu se poate deplasa cu avionul in Romania, pentru a participa la procesele in care a fost trimisa in judecata, relateaza Agerpres.
Cererea a fost facuta la termenul de luni al procesului in care Alina Bica a fost condamnata in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului.
Avocatul fostei sefe a DIICOT a depus la dosar un document al unui medic din Costa Rica, aprobat si de Colegiul medicilor din aceasta tara, in legatura cu starea de sanatatea a Alinei Bica.
'Procedura din Costa Rica nu permite efectuarea unei expertize la cererea unei persoane, ci a unei instante. Va rog sa dispuneti o incheiere, pe baza careia sa se efectueze o expertiza medico-legala in Costa Rica. Medicul i-a interzis Alinei Bica sa se deplaseze pe distante mari cu masina sau avionul. Romania si Costa Rica sunt membre in mai multe organizatii, gestionate de Natiunile Unite, si se pot emite acte de procedura. Va rog sa trimiteti o adresa catre organul competent din Costa Rica, pentru a se efectua o expertiza cu privire la starea medicala a doamnei Alina Bica', a spus avocatul.
Avocatul a precizat ca Alina Bica vrea sa fie audiata in acest dosar, insa acum nu se poate prezenta din motive medicale.
In replica, procurorul de sedinta a spus ca nu se impune efectuarea unei expertize cu privire la starea de sanatatea a Alinei Bica, sustinand ca, din punctul de vedere al DNA, aceasta refuza sa se prezinte la proces.
Judecatorii Instantei supreme au respins cererea avocatului Alinei Bica, motivul fiind ca inscrisurile depuse la dosar nu justifica efectuarea expertizei medicale.
Alina Bica plecat din tara la sfarsitul anului 2017, ea stabilindu-se in Costa Rica. Bica nu are interdictie de a parasi Romania.
Fosta sefa a DIICOT a fost condamnata in doua dosare penale, insa deciziile nu sunt definitive.
Astfel, in noiembrie 2016, ea a fost condamnata de Instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu.
De asemenea, in ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului, in legatura cu interventii pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu.
Agenbtia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Anunţ mnatrimonial
Horoscopul zilei de 13.03.2018
Savin Bădic se războieşte cu directorul AJOFM Teodor Dimitriu
Ioan Rotundu
De la ciocul mic, Orban a făcut ciocul mare
Ioan Rotundu
Theresa May a convocat Consiliul de Securitate,
dupa otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal / Presa scrie ca ar putea acuza Rusia
Robert Cazanciuc a depus un proiect de lege pentru reducerea duratei proceselor in contencios administrativ
Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata in legatura cu ajutoare acordate de stat Complexului Energetic Hunedoara
Ambasada Rusiei acuza Londra de un joc foarte periculos
in gestionarea anchetei otravirii fostului agent dublu Serghei Skripal
Il sustin pe Liviu Dragnea, doar ca o confirmare oficiala nu se face asa
Directorul general ADP al Sectorului 1, trimis in judecata pentru luare de mita.
In acelasi dosar, consilierul PNL Daniel Chirvasa, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa
Universitatea Central Europeana, infiintata de Soros, isi deschide o filiala la Viena
Tudorel Toader despre o eventuala sesizare a CCR privind revocarea Codrutei
Kovesi: Eu sunt pregatit
Cele două canalii care-şi bat joc de sărbătoarea Centenarului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog