Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22611
De la 07 Ianuarie 2003
122882678

Alina Gorghiu critica SRI si pe premierul Ciolos:

  • Nu mi se pare normal să aud de la televiziune că anumite cartele prepay au fost folosite în comiterea de acte teroriste
  • 28 March 2016, 23:00
Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca nu i se pare normal sa afle de la o televiziune ca anumite cartele prepay din Romania au fost utilizate in comiterea de acte teroriste, precizand ca informatia e 'vitala' in modificarea legislatiei privind securitatea nationala, scrie Agerpres.
'E nevoie in mod clar de o dezbatere foarte serioasa in societatea romaneasca, dar mai ales in Parlamentul Romaniei pentru ca nu mi se pare normal sa aflu de la o televiziune in urma unui interviu cu un ministru sau un prim ministru, nu mi se pare firesc sa aflu acolo ca anumite cartele prepay din Romania au fost folosite de diverse persoane in comiterea unor acte teroriste.
Cum nu gasesc firesc ca SRI sa raspunda punctual unei televiziuni in acelasi sens. Normalul si firescul il vad asa: vine o informare catre tot Parlamentul Romaniei cu privire la situatia cumpararii acestor cartele si folosirii lor in acte teroriste, ca inteleg ca s-au folosit in Siria, in Irak, ca nu se stie daca s-au folosit in Belgia sau in alte tari. Important este sa avem aceasta evaluare si sa decida toti parlamentarii in cunostinta de cauza', a scris Gorghiu pe Facebook.
Ea a pledat pentru realizarea unui proiect care sa asigure nevoia de securitate a Romaniei, dar, in acelasi timp, sa protejeze drepturile si libertatile cetatenilor.
'In acest moment, informatia e vitala in modificarea legislatiei care tine de securitatea nationala. In Parlament nu exista un proiect legislativ in acest moment care sa puna in concordanta nevoia de securitate cu decizia Curtii Constitutionale si cu respectarea dreptului la viata privata, dreptului la corespondenta privata, drepturilor si libertatilor cetatenilor in general.
Niciodata PNL nu o sa voteze impotriva unui proiect care aliniaza dezideratul de respectare a drepturilor si libertatilor cetatenilor din Romania cu o decizie constitutionala si cu nevoia de securitate in Romania. Cred ca in loc sa avem discutii care cum, institutiile separat, disparat, e bine sa ne adunam in Parlament, sa generam un proiect pe care sa-l ajustam la toate aceste rigori despre care am vorbit', a adaugat liderul PNL.
Premierul Dacian Ciolos a afirmat, duminica, necesitatea unui control mai bun al vanzarii cartelelor prepay, adaugand ca in perioada urmatoare ministrul Justitiei si cel al Internelor vor aduce in atentia Executivului ''aceste elemente''.
'Ei se plang (autoritatile responsabile - n.r.)... stiti discutia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, inteleg ca Romania e una dintre putinele tari din Uniunea Europeana care vinde inca cartele prepay fara un control de identitate. Inteleg chiar ca au fost folosite in ultima perioada cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte, in Uniunea Europeana, tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania', a spus Ciolos la Pro TV.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce miros peştii cum miros
Reţeta zilei: Supă-cremă de praz
Horoscopul zilei de 29.03.2016
Inca o complicatie in razboiul din Siria:
Grupari sprijinite de CIA se bat cu cele ajutate de Pentagon
Constantin Nita, fost ministru al Economiei, se retrage "definitiv" din toate functiile din PSD
Comisia romano-rusa pentru problema Tezaurului romanesc s-a intrunit dupa zece ani
Lucrari desfasurate "intr-o atmosfera deschisa si constructiva"
DNA a cerut Ministerului de Externe documentele legate de o licitatie castigata de una dintre firmele apropiate de Sebastian Ghita
Campanie de actualizare a contractelor de furnizare a energiei electrice
Botoşani: Este ex-procurorul Aurel Simion un pericol pe drumurile publice?
Ioan Rotundu
Rămaşi fără hrană şi adăposturile pentru animale în urma unor incendii
Suharău: Primarul Chelariu n-a aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog