Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1091
De la 07 Ianuarie 2003
106073076

Alo, domnii de la IŞJ, strigătul lor cere un răspuns!

  • 7 January 2007, 23:00
Este o întrebare firească pe care şi-o pune un grup de părinţi şi cadre didactice de la Şcoala Generală Nr. 7 – Botoşani. Răspunsul se lasă însă prea mult aşteptat, învăluit în tenebrele relaţiilor încă ceauşiste şi neloiale, uneori asemenea unor lovituri sub centură, care dor într-o ţară în care democraţia nu are dimensiune europeană.
Ştim că postul de director al şcolii, vacantat în luna noiembrie a anului 2006, a fost ocupat, prin concurs, de Vicol Daniela, profesor I de matematică, cu gradul didactic I şi cu studii postuniversitare de masterat în ,,Managementul public’’, dar nici până astăzi Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a procedat la instalarea sa în funcţie.
Şi este firesc să ne întrebăm, de ce se eludează legea ? Nimeni nu ne explică într-o manieră transparentă raţiunea tergiversării acestei situaţii, lăsându-ne să ne închipuim fel de fel de scenarii puse la cale de actuala conducere interimară a şcolii, ilegal tolerată şi susţinută de Inspectoratul Şcolar. În acest mod, credibilitatea acestei instituţii scade, deoarece nu respectă legile statului şi nu promovează principiile competenţei şi ale abilităţilor manageriale. Nici un profesor competent nu se va mai prezenta la vreun concurs de ocupare a unui post de director, din moment ce ,,nu este transparenţă’’, iar principiul ,,Lanţul slăbiciunilor’’ funcţionează ca pe vremea lui Caragiale.
Nu suntem partizanii unuia sau altuia dintre cei implicaţi, vrem, însă, să se respecte legea şi conform acesteia să se promoveze valoarea în procesul de instrucţie şi educaţie, principiu pe care-l învaţă de la noi cei pe care acum îi formăm – elevii.
Altfel, vor deprinde de la dascălii lor că poţi răzbate în viaţă prin nepotism, ,miticism’’, iar ,,omul potrivit la locul potrivit nu va ajunge niciodată’’.
De aceea, vă rugăm să publicaţi mesajul nostru şi să dispuneţi ca reporterii cotidianului să se informeze despre această situaţie şi să o ridice în dezbaterea opiniei publice. În această situaţie, doar presa mai poate contribui la eradicarea ilegalităţilor comise.
În felul acesta, poate , elevii, părinţii şi educatorii vor afla răspunsul la întrebarea : ,,Cine va fi managerul nostru şi ce vom deprinde de la el?”
N.R. – Mesajul a fost remis redacţiei prin mailul afişat public. Aşteptăm punctul de vedere al IŞJ Botoşani.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Flutur a botezat politic… la Botoşani
Mai multe uniforme la Inspectoratul de Poliţie Judeţean
Sancţiuni pentru nerespectarea relaţiilor de muncă
Concurs pentru inspectori organizat de ASP
Poliţia municipiului şi cea rutieră se vor muta în alt sediu
IŞJ îşi urmează priorităţile
Duratele de garanţie a produselor nespecificate de lege
Un prim pas spre descentralizare
Liberal-democraţii ne îmbie cu Autostrada Est - Vest
Ţâbuleac îşi încurajează adepţii
Direcţia de Cultură speră în câştigarea a două proiecte
Prioritatea CJ - atragerea fondurilor europene
CJ va sprijini comunităţile locale în atragerea de fonduri europene
Filarmonica de Stat Botoşani îşi diversifică oferta
15 permise ridicate în prima săptămâna a anului
Conservatorii vor să se consolideze
Scurte… dar vioaie
Horoscop
Citate şi cugetări din Germania IV
Românu şi perspectiva călătoriilor
Ciorbă de potroace
Slujba de Bobotează – prilej de manifestare a grotescului în credinţă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă