Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6794
De la 07 Ianuarie 2003
122866861

Alpinistul Dan Caba a cucerit Aconcagua

  • cel mai înalt vârf al Americilor
  • 5 April 2012, 23:00
Alpinistul român Dan Caba a escaladat cu succes cel mai înalt vârf de pe continentul american, Aconcagua, din Argentina. Expediţia derulată anul acesta a durat 22 de zile şi a fost susţinută şi de compania Transavia.
Vârful Aconcagua, cu o altitudine de 6.962 metri, este cel mai înalt munte din cele două Americi şi, totodată, cel mai înalt din emisfera sudică şi din afara continentului asiatic. Dan Caba a pornit în această expediţie la începutul anului 2012, alături de alţi patru alpinişti: Christine Thellmann, Gabriela Călburean, Oana Şerban şi Csabi Lorintz. Trei dintre ei au reuşit să ajungă în vârf după 12 zile de urcuş, în care s-au confruntat cu numeroase provocări şi temperaturi extreme. Povestea acestei ambiţioase escalade poate fi urmărită pe blogul alpinistului Dan Caba, http://cabadan.wordpress.com/.
„Expediţia pe Vârful Aconcagua a fost un proiect ambiţios şi plin de provocări. Le mulţumesc partenerilor mei pentru susţinere şi invităm toţi românii să fie alături de noi şi în următoarele proiecte pe care le vom face împreună”, a declarat Dan Caba.
„Dan Caba este un model de succes 100% românesc, un sportiv polivalent şi un tânăr de succes well made in Romania. De aceea am decis să-l susţinem şi să formăm un parteneriat de lungă durată. Suntem onoraţi că am contribuit la reuşita lui”, a declarat Ioan Popa, director general Transavia.
Parteneriatul dintre Transavia şi Dan Caba este unul cu tradiţie. Alpinistul a beneficiat de sprijinul Transavia şi în 2009, la escaladarea Vârfului Elbrus, cel mai înalt din Europa. Transavia se angajează să fie alături de Dan Caba în continuare, derulând împreună proiecte ambiţioase: escaladarea pe schiuri de tură a Vârfurilor Ararat din Turcia, Damavand din Iran şi a celor mai înalte creste ale Munţilor Carpaţi şi cucerirea Vârfului McKinley din Alaska.
Despre Transavia
Transavia, societate pe acţiuni cu capital privat integral românesc, este liderul pieţei româneşti a cărnii de pasăre. Grupul Transavia produce în prezent peste 50.000 de tone de carne pe an în facilităţile sale de producţie din Transilvania.
Transavia deţine 15 ferme de crestere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum si două ferme vegetale.
Produsele Transavia sunt realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde în domeniu, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu si deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Transavia este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în ţări din Comunitatea Europeană (inclusiv Franţa şi Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat. In 2006, Transavia a fost distinsă cu titlul de furnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Răsplata de apoi
„Prea rebel să fii condus!”
Modern Calor te infortmează
18 intervenţii într-o singură zi
IŞJ Botoşani: Comunicat de presă
Juniorii de la Cheia Sol îţi dau întâlnire la Teatrul Vasilache
Ce face Europa pentru Basarabeni?
Imnul UE cântat în stil ţigănesc la alegerile din Serbia
Elveţia li Germania au semnat un tratat privind evaziunea fiscală
„Procurorul” Ponta îl va inculpa pe premierul Ungureanu
Contractul pentru vânzarea Cupru Min va fi semnat vineri
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a discutat cu Ion Ţiriac la Palatul Victoria
Primăria Botoşani ia credit pe 10 ani
Ovidiu Portariuc promite că aduce investitori la Botoşani
Mănăstirea Coşula ar putea primi fonduri pentru reabilitare
Botoşani: Primarul Gireadă a fost condamnat la 2 ani de închisoare
Primarul Flutur a omagiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie
Cheltuieli suplimentare în spitalele botoşănene
Şcoli botoşănene cu denumire nouă, din toamnă
Pregătiri de Paşte soldate cu spitalizări
Oficialii sistemului sanitar nu se îndură să dea liber la angajări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog