Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16955
De la 07 Ianuarie 2003
122877022

Alţi zeci de români/vlahi timoceni din Dubocka şi Starcevo chemaţi la anchetă de poliţia sârbă

  • 29 April 2010, 23:00
Represiunea antiromaneasca continua in Timoc. Politia si procuratura sarba au chemat astazi 29 aprilie sa-i ancheteze pe zeci de romani/vlahi din localitatile Dubocka si Starcevo de langa Petrovat, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Cu toate ca ambasadorul Romaniei la Belgrad Ioan Macovei a avut discutii la cel mai inalt nivel cu autoritatile sarbe, cerand explicatii legat de gravele evenimente din Timoc, politia si procuratura continua campania de intimidare apopulatiei romanesti/vlahe din zona, chemand in ancheta in special femei in varsta si batrani, care considera politia sarba pot fi mai usor intimidati si facuti sa semneze ce vrea politia. Dealtfel corespondentul Romanian Global News a aflat ca Primaria din Petrovat a pus la dispozitie politiei si procuraturii listele originale cu semnaturile pentru lista „dr. Pedrag Balasevic". Listele sunt refacute de oameni ai politiei, iar semnaturile sunt falsificate, astfel ca atunci cand sunt aratate celor anchetati acestia sa vada ca in dreptul lor este o alta semnatura si sa recunoasca inspaimantati, ca au fost semnati in fals. Numai ca minciuna politiei sarbe are picioare scurte, un batran roman chemat la ancheta a cerut indignat politiei sa-i arate adevarata lista unde el a semnat si unde isi mentine semnatura si nu lista unde era semnat in fals.
In tot acest timp ambasadorul sarb nu a fost chemat la Ministerul de Externe din Romania, MAE roman, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si Comisiile de Politica Externa ale Parlamentului nu au avut nici-o reactie, ca si senatorii si deputatii care reprezinta romanii de pretutindeni in Parlamentul Romaniei. De ce? Pentru ca politica strutului este in Romania la ea acasa. Ca dealtfel si lasitatea si lipsa de demnitate.
Noroc cu Consiliul Europei cu Uniunea Europeana si cu SUA, care fiind informate de situatia din Timoc au inceput sa monitorizeze atent evenimentele, cerand insistent numele procurorilor si politistilor care ancheteaza. Mecanismele lor odata pornite se vor opri greu.
Dupa conferinta de presa de la Belgrad tinuta de conducerea centrala, astazi filiala din Petrovat a Consiliului National al Minoritatii Rumane din Serbia(CNMRS) tine o conferinta de presa in care va denunta represiunea autoritatilor sarbe si va cere romanilor/vlahilor din zona sa nu se lase intimidati si insapaimantati de aceste abuzuri si sa continue sa-si apere identitate.
Dealtfel CNMRS va da in judecata autoritatile sarbe si in nume personal pe cei care au ordonat si pe cei care au executat operatiunile impotriva romanilor/vlahilor din Timoc. Dupa parcurgerea etapelor in tribunalele sarbesti unde cu siguranta nu vor avea castig de cauza, CNMRS, dar si alte organizatii din Timoc se vor adresa CEDO, unde deja un avocat britanic si unul american s-au oferit sa le pledeze cauza.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florentina - spaima de la Resurse Umane
Hidroconstrucţia lasă Botoşaniul în tranşee
Aseară, s-a tras cortina la ediţia a IV-a a Festivalului „Lyceum”
Tentativă de sinucidere
Zi de sărbătoare la Vlădeni
Devalizatorii CFR Dângeni – Săveni prinşi în flagrant
„Lumea lu’ Rotundu” şi gunoaiele din buricul târgului
Încep controalele la domiciliu a bolnavilor aflaţi în concediu medical
Fostul arbitru Ionică Şerea, reţinut de DNA pentru acte de corupţie
Un deputat PDL propune pedeapsa cu închisoarea pentru cămătărie
Geoană a descoperit că în România lipsesc autostrăzile
O propunere radicală şi trei idei...
Maşinile electrice vor sărăci bugetele naţionale şi nu rezolvă problema poluării
spune o coalitie germana de grupuri ecologiste
Cea mai mare gafă politică din Marea Britaniei
În locul lui Ghimpu, principala mea preocupare ar fi România, sş nu Ziua Victoriei
E corect ca toţi cei care respiră cu acelaşi aer să trăiască împreună”
În sfârşit un parlamentar român adevărat: SOS - romaâii din Timoc!
Românul şi puzderia de taxe
Horoscop
Bancul zilei: Vânătaia de sub ochi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog