Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2641
De la 07 Ianuarie 2003
87704030

Alune americane

  • Ioan Rotundu
  • 26 May 2013, 23:00
Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, s-a plâns la sfârşitul săptămânii trecute că societatea Nova Apaserv se află în prag de colaps financiar: are conturile blocate, nu poate accesa credite şi nu poate beneficia de finanţări nerambursabile.
Ce nu ştie preşedintele Ţurcanu, este că societatea şi-a dobândit renumele de pază rea pentru preşedinţii CJ. În 2008, Constantin Conţac a pierdut alegerile la preşedinţia CJ pentru că s-a jucat de-a Regulamentul pentru societatea Apa Grup, cum se numea atunci Nova Apaserv-ul de acum. Botoşănenii, cei din oraş, nu l-au votat. În anul 2012, Mihai Ţâbuleac a pierdut alegerile la preşedinţia CJ tot din cauza Regulamentului de la Nova Apaserv.
În 2016, la alegerile preşedintelui CJ, Florin Ţurcanu va pierde alegerile tot din cauza Regulamentului, asta dacă nu pierde el actuala conducerea a societăţii şi va aduce una profesionistă, capabilă să-i aducă şi lui al doilea mandat.

Florin Ţurcanu pare a intra în istoria Botoşanilor ca fiind cel mai controlat preşedinte de Consiliu judeţean. De exemplu, în momentul de faţă activitatea sa este controlată de Curtea de Conturi de la Bucureşti, Curtea de Conturi Suceava, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Oficiului European de Luptă Antifraudă.
Ce-o fi căutând toţi aceştia prin CJ? Eu cred că au aflat de Gheorghe Eminovici, tatăl poetului Mihai Eminescu, că a avut distilărie la Durneşti şi n-a plătit impozitele la stat. Cum Ponta are nevoie de bani la Guvern, iar CJ Botoşani este moştenitorul legal al averii familiei Eminovici, i-a trimis să strângă şi dările din urmă.
Mai zic unii că ar căuta ceva legal de modul în care s-au cheltuit banii europeni, fiind mai multe reclamaţii în acest sens. . Piei, satană, iar umbli cu reclamaţii ca în vremurile comuniştilor?!

Fără să-l fi întrebat cineva, Gheorghe Vâzdoagă a declarat presei că există la nivelul CJ o strânsă colaborare între consilierii judeţeni PSD şi PNL. Dacă afirmaţia aparţine cu adevărat lui Gheorghe Vâzdoagă, atunci avem dovada certă că în interiorul USL dihonia este la ea acasă. Acest Cănuţă om sucit al PSD vorbeşte întotdeauna pe dos!

Deputatul PSD CiofuT. Tamara a anunţat că-i va sprijini pe fotbaliştii de la FC Botoşani. N-a spus concret cum, dar presupunem că se va aşeza în poartă ca aceştia să nu mai tragă în gol. Fiecare ajută cu ce poate sau cu ce are!

Joi, săptămâna trecută, poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au desfăşurat pe raza municipiilor Botoşani şi Dorohoi şi în oraşele Darabani, Săveni, Flămânzi, Ştefăneşti şi Bucecea, acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, precum şi în scopul depistării persoanelor care comercializează substanţe interzise către elevi.
De când Justiţia a încăput pe mâinile PSD, bieţii poliţişti au devenit miliţienii de altădată care-i hăituiau pe elevi prin baruri şi crâşme. Escrocii, evazioniştii fiscali, corupţii s-au adunat sub faldurile roşii ale steagului PSD şi au căpătat imunitate. Bieţii elevi, se vor întoarce din nou în sălile de clasă să tocească din manualele prost concepute şi inutile pentru viitorul lor.
Apropo, premiile internaţionale la cele mai renumite invenţii, olimpiadele internaţionale, marile concursuri de artă şi cultură, sunt câştigate de elevi şi studenţi români. N-am auzit de nici un poliţist premiat! Concluzia: Cine ar trebui să meargă la şcoală?

“M-am bucurat pentru zidirea acestei biserici, care este o poartă a cerului, cum este fiecare biserică de parohie sau de mănăstire. M-am bucurat pentru faptul că, deşi vremurile nu sunt deloc uşoare pentru a se investi miliarde şi miliarde de lei pentru un aşezământ precum acesta, dar mila Domnului, dărnicia credincioşilor şi destoinicia preotului, toate împreunate au făcut să se împlinească şi lucruri de genul acesta”, a spus mitropolitul Teofan.
Iat[ traducerea textului: “M-am bucurat pentru zidirea acestei biserici, care este pentru noi o poartă a veniturilor, cum este fiecare biserică de parohie sau de mănăstire. M-am bucurat pentru faptul că, deşi vremurile nu sunt deloc uşoare pentru Biserică, s-au găsit miliarde şi miliarde de lei pentru un aşezământ precum acesta, dar mila Domnului, dărnicia fraierilor şi iscusinţa preotului, toate împreunate au făcut să se împlinească şi lucruri de genul acesta. Amin!”

Huiduit pe Stadion, primarul Ovidiu Portariuc a scris pe Facebook că cei care l-au huiduit au fost susţinătorii lui Cătălin Flutur. Greşit! Dacă la alegerile de anul trecut Flutur ar fi avut atâţia susţinători câţi l-au huiduit pe Portariuc, acum era tot primar. Ovidiu, cei care te-au huiduit azi sunt votanţii tăi de ieri. Ia aminte pentru viitoarele alegeri şi caută de nu înmulţi huiduitorii!

Liderii PSD au declarat că botoşănenii au fost, sunt şi vor rămâne social-democraţi. Corect! Proşti, dar mulţi, n-ai ce să le faci!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poliţistul, fiola şi… citiţi bancul
Un 0grup de ţigani şi-a instalat tabăra într-o zonă exclusivistă a Londrei
ei cer protecţie şi grijă de la regina Angliei
Ponta, la Congresul UDMR, a manifestat alergie la culorile galben-albastru
Lumea lu' Rotundu: Din culisele festivalului buceceasn
Nu mai sunt probleme cu urşii, acum sunt probleme cu şacalii şi mistreţii
Crin Antonescu continuă excluderile din PNL
Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate
Pont de vacanta. Turcia limitează consumul de alcooll
România trebuie să suporte corecţii de aproape 700 de milioane de euro
Toţi îs o apă şi-un pământ
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 26.05.2013
Mesajul este mult mai dur, domule primar!
Ioan Rotundu
Botoşani: Scopul este comun, banii adunaţi sunt cheltuiţi diferit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă