Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20470
De la 07 Ianuarie 2003
93514520

Alune americane

  • 6 March 2014, 23:00
Jumuliţi, începând cu Guvernul Tăriceanu, pe motiv de protecţie a mediului, cumpărătorii de autoturisme second-hand au obţinut o parte din banii luaţi de stat cu japca, nu numai prin instanţele de judecată româneşti ci şi la cea Europeană. USL-liştii, cât au fost în opoziţie, au promis că în secunda doi de la intrarea la guvernare anulează taxele şi restituie toţi bani încasaţi de Guvernul Boc. Ponta este premier de aproape doi ani dar n-a anulat nici taxele, n-a restituit nici banii. Omul s-a văzut cu sacii în căruţă, adică la guvernare, aşa că cei fraieriţi de guvernele anterioare sunt acum fraieriţi şi de către el. Cât despre restituirea banilor câştigaţi prin procese, să-şi mai poună pofta-n cui câştigătorii. Guvernul Ponta a încurcat aşa de bine legislaţia că toată lumea are de primit dar… la calendele greceşti.

Tânăr, frumos cât ăi răspunde oglinda, deştept cât ciobanul din Maglavit, în căutare de o nouă nevastă, primarul de Botoşani Ovidiu Portariuc îi atrage la PSD pe liberalii lui Ţurcanu mai ceva ca urdinişul stupului pe albine.. Cel puţin aşa s-a lăudat. Cică liberalii, cu căţel şi purcel, se roagă de el să-i primească în PSD. Deocamdată le-a deschis larg poarta de intrare dar doritorii s-au oprit în faţa ei ca viţelul lui Bouridan care, obişnuit cu porta roşie a stăpânului, când acesta a vopsit-o în vedere, viţelul n-a mai intrat în curte, privind poarta nedumerit. Liberalii, obişnuiţi cu poarta galbenă a împăratului Ţurcanu, s-au oprit viţei privind nedumeriţi poarta vroşie a PSD-ului şi se cam codesc să intre. Dacă vor mai intra sau vor rămâne pe post de viţei nici nu contează. Important este că-l venerează pe Portariuc ca pe un zeu al social-democraţiei, Ţurcanu nefiind capabil să-şi depăşească statutul de împărat.

Plagiindu-şi şeful, adică pe Ponta, preşedintele executiv al PSD Botoşani zice că-i aşteaptă pe liberali să revină la putere. Răbdarea sa se va epuiza la sfârşitul acestei luni, după care le va arăta el ce poate social-democraţia la Botoşani. Nu ştiu dacă va avea ce arăta liberalilor, de vreme ce nevasta l-a părăsit neavând ce vedea, dar ştim că bietul Ovidiu nu-i în stare să fie original în nimic din ce face. Doar îşi copiază şeful!

Inspectorul şcolar Teodora Estera Ursulică a scris într-o corespondenţă oficial㠄trimite-ţi” în loc de forma corect㠄trimiteţi”. De aici o întreagă ironie la adresa celei cu „agramaticale”. Incorect! De la inspectorul general Mihaela Huncă şi până la inspectorul de lb. Română, dacă li se dă o dictare scrisă, vor comite mult mai multe greşeli. Potrivit corespondenţei pe care o primim la redacţie de la unele şcoli, cele mai multe greşeli de gramatică aparţin profesorilor de lb. română. O putem dovedi oricând, spre ruşinea celor în cauză!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Câştigătorul
Reţeta zilei: Paste cu sos
Traian Băsescu: România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pe situaţia din Ucraina
Rabla 2014 vine cu modificări importante
Putin continuă să mintă! Civilii pro-ruşi nu sunt civili!
Tratament barbar, aplicat activiştilor Euromaidan, la Harkov. Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!
Ponta: Noul guvern îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare
Dar la ce sunteţi atent domnule Victor Ponta?
O navă militară americană, distrugătorul USS Truxtun, va ajunge la Constanţa în următoarele zile
Lista foştilor oficiali ucraineni cu averile îngheţate de UE
Precizările scriitoarei Lucia Olaru Nenati cu privire la comentariul de pe blog
Ţeapă politică pentru Băsescu
Ioan Rotundu
Concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles dedicat crizei din Crimeea
Guvernul a aprobat un memorandum privind construirea unui parc tehnologic romano-chinez
Traian Băsescu, după summitul de la Bruxelles
Crin Antonescu susţine graţierea lui Gică Popescu
a fost un adevărat ambasador al României
Botoşani: Numai aşa poate-i va lega cei de la DNA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă