Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15049
De la 07 Ianuarie 2003
79960228

Alune americane

  • 30 March 2014, 23:00
Un militar pompier prins făcând trafic cu ţigări s-a fript cu un an închisoare cu suspendare. Normal ar fi fost să se ardă cu şapte ani închisoare cu executare, cum a stabilit Tribunalul Botoşani, dar la Curtea de Apel Suceava, locul unde păcătoşii sunt spălaţi de păcatele lumeşti dacă pun la bătaie ochii dracului într-un număr suficient de mare ca să liniştească lăcomia juraţilor, cei şapte ani s-au înghesuit într-unul. Acum, pompierul contrabandist Ionel Lucian Lunic se judecă cu statul român să-l repună în funcţia de plutonier, să-i dea leafa din urmă şi ceva daune morale pe deasupra. Dacă primele două revendicări pot fi discutate, ultima cu daunele morale nu încape vorbă. Fiind militar, statul român să-i dăruiască un pistol cu un singur glonte ca Lunic să-şi spele onoarea. Dacă i-a mai rămas ceva din ea, neruşinatului!

Pe la social-democraţi există boala promisiunilor de natură economică. Cu ceva ani în urmă, deputatul Mihai Baltă ne-a ameţit de cap cu Parcul industrial Electrocontact. Parcul s-a realizat doar în imaginaţia sa. Primarul Florin Egner ne-a promis incubatoare de afaceri. A investit creând spaţiile respective în care acum foiesc funcţionarii primăriei, profitorii revoluţionari şi fel de fel de asociaţii şi fundaţii ori societăţi care speculează banul public. Nici vorbă de vreo afacere profitabilă şi cu mulţi angajaţi. Portariuc a ajuns primar promiţând revigorarea economică a Centrului istoric al Botoşanilor, promisiune cu care se laudă şi acum şi se va mai putea lăuda maxim doi ani cât i-au mai rămas din mandat. Mai nou, acelaşi Portariuc a scornit faptul că va realiza cel mai mândru forum economic cu ucrainenii şi moldovenii de peste Prut, absorbind fonduri europene.
Bietul Portariuc, nu cred că are habar unde-i Prutul şi ce făină se poate măcina la roata morii învârtită de apele râului! La podul de peste Prut din zona Rădăuţi Prut – Lipcani, construit cu fonduri transfrontaliere, România nici acum n-a construit punctul vamal, trăgând ţeapă moldovenilor şi europenilor.
La Racovăţ. le-am dat ţeapă ucrainenilor, Guvernul Ponta sigilând vama ca românii ucraineni să nu-şi poată vizita fraţii, bunicii, verii din România, aflaţi la vreo 500 metri peste graniţă. Acum i s-a sculat lui Portariuc cu forumul economic. Cine-l poate crede sau lua în serios. La social-democraţi, boala promisiunilor din fire n-are lecuire!

Liberalul Gheorghe Sorescu a simţit nevoia, la întâlnirea cu social-democratul Mircea geoană să-l asigure pe Prostănac că l-a votat în 2009 pentru funcţia de preşedinte. Bine a făcut Sorescu că l-a votat, că altfel cum ajungea Prostănacul preşedintele României pentru o noapte! Dar, apropo, Ţurcanule, vezi că acelaşi Sorescu ar putea vota cu Geoană şi la europarlamentare, că prea s-a dovedit omul a fi de curte pe la PSD! Cam multe sunt cozile social-democrate ale PSD pe la PNL. Este timpul ca Ţurcanu să facă curăţenia de primăvară!

Portariuc a dăruit întreţinerea spaţiilor verzi din Botoşani unor pocăiţi din Roma, adică firmei Cornell’s Floor care, până de curând era de casă la liberalul Florin Ţurcanu. Opoziţia a făcut scandal că serviciile au fost dăruite fără licitaţie publică. Bine mă, cârcotaşi ai opoziţiei, dacă organiza licitaţie mai primea comisionul de negociere directă? Şi încă o observaţie: de vreme ce procurorii DIICOT sau DNA nu i-a zis nici sictir pentru afacerile de până acum, de ce ar face-o acuma? Portariuc îl are şef pe Ponta, care Ponta l-a numit pe Tiberiu Niţă procuror general, care Niţă este căsătorit cu verişoara lui Ponta. Aţi priceput acum de ce procurorii nu mai sunt atât de „obraznici” ca în vremurile când îi păstorea Codcruţa Kioveşi?

Brusc, din duşman al nocturnei de pe stadionul municipal, primarul Portariuc a devenit cel mai mare fan şi l-a atenţionat pe „prietenul” său Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement ca nu cumva să nu respecte termenul de Finalizare a lucrărilor. Schimbarea la faţă a primarului nu se trage de la apropiatele sărbători pascale. Se zice că această schimbare ar veni de la o geantă neagră, primită cadou de la valeriu Iftimie, patronul echipei de fotbal, drept recompensă că stî-n tribuna oficială la meciuri. Ce-o fi pus Valeriu în geantă nu ştim, dar ştim că a avut efect. Domn’ Valerică, vinde-le secretul şi actualilor şefi ucraineni să trimită şi ei o geantă neagră lui Putin, poate scapă Ucraina de invazia ruşilor.

Marcel Bârsan, fiul fostului prezbiter al adventiştilor din Roma, decedat de infarct nemaiputând rezista ruşinii adusă în familie de ginerele patron al falimentatei societăţi Dany Ema, a anunţat că vinde fabrica de mobilă pentru că este mai rentabilă, societatea pe profil construcţii Coornell’s Floor fiind mult mai prosperă. Mai ales că are lucrări angajate atât de la liberalul Ţurcanu cât şi de la social-democratul Portariuc, semn că dacă ştii când şi cui să dai ce ai de dat, culoarea politică nu contează. Ca Bârsan n-a aflat că pe la creştinii ortodocşi minunea ţine numai trei zile. Acum societatea sa merge şnur, că Fiscul încă n-a fost să fie curios cum de practică tarife de lucrări sub preţul de cost oficial. Când Fiscul îşi va satisface curiozitatea, calea de urmat este deja bătută de cumnatul fost patron la Dany Ema. Doamne ajută!

Reducerea TVA-ului la pâine n-a salvat de la faliment una dintre primele brutării postdecembriste din Botoşani: Promixt SA. Semn că Dan Voiculescu când a impus reducerea TVA-ului la pâine n-a avut în vedere şi scutirea de datorii fiscale către stat, la acest capitol el neavând vreo piedică.
Brutăria as intrat în faliment, dar să verifice Fiscul dacă şi averile patronilor sunt falimentare. O astfel de verificare poate pune în evidenţă o nouă lege economică valabilă doar la români: cu cât societatea este mai falimentară, cu atât averea patronilor va fi mai mare!

Cică vineri şomerii botoşănenii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă la Bursa Locurilor de muncă. Da’ de unde? Nu la muncă s-au îngrămădit ei, ci la a-şi pune viza pe carnetul de şomer pentru a dovedi că-şi caută loc de muncă, fără o astfel de viză riscând să-şi piardă indemnizaţia de şomaj. Când la guvernare este PSD-ul, prost ai fi să munceşti de vreme ce ţi se oferă ajutoare sociale doar cu condiţia să stai cuminte acasă şi să nu ieşi în stradă la proteste că vrei locuri de muncă!

Cătălin Şulea a reclamat la Poliţie faptul că Primăria Botoşani a dat liber la lucrări pe strada Primăverii şi la ore târzii din noapte, neputând bieţii oameni din zonă să aibă somnul liniştit. Nu ştiu dacă Poliţia va îndrăzni să-i tragă de urechi pe primarul Ovidiu Portariuc dar eu am o problemă cu reclamantul. Om bun, stimate cetăţean Şulea, lucrările de pe strada Primăverii sunt singurele pe care Portariuc le mai are prin Botoşani. Dacă-l laşi fără aceste lucrări, cu ce se va mai împopoţona bietul divorţat în faţa cadânelor cu care îl va vizita în curând saltimbancul de Constanţa, Radu Mazăre?


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dilema autorităţilor
Reţeta zilei: Drob de miel
Traian Băsescu a cerut sprijinul liderului PPE Joseph Daul pentru
ca Acordul de asociere dintre UE si Republica Moldova să se semneze pe 27 mai
Ne-ai păcălit, Dan Voiculescu! In loc de Ministerul Armoniei ai făcut Antena 3!
Un militar roman a murit în Afganistan. Alţi 5 au fost răniţi
Tătarii din Crimeea vor autonomie în cadrul peninsulei
Ludovic Orban: PNL a scăzut la 10-12% in sondaje după ruperea USL
dar acum e pe un trend ascendent
Poliţia belgiană încearcă să cenzureze afişele pentru un spectacol de dans înainte de vizita Chinei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.03.2014
Lumea lu' Rotundu: În lupta cu capitalismul
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 30.03.2014
Costele, şi ulciorul tău nu va mai merge de multe ori la izvor!
Liderul popularilor europeni confirmă că PNL isi pregăteşte trecerea la PPE
Dacă Occidentul acceptă lovitura de stat de la Kiev, atunci trebuie sa accepte o Crimee rusă
Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5% are şanse foarte mari, dar nu înainte de vizita FMI şi CE
USL se poate reface dacă Antonescu nu va mai fi preşedintele PNL dacă aş fi preşedinte, categoric l-aş graţia pe Gica Popescu
Mândria de a fi băsist
Ioan Rotundu
Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi
Ioan Rotundu
Botoşani/Flămânzi: La şcoala Tamba copiii de grădiniţă sunt terorizaţi
teroriştii sunt elevii de liceu cu un comportament de sălbatici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă