Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7580
De la 07 Ianuarie 2003
120642209

„Alungaţi mafia din Primăria Corni”

  • a cerut deputatul Nicolae Rebenciuc la acţiunea de lansare a candidatului PDL
  • 30 January 2011, 23:00
Sâmbătă dimineaţă, în comuna Corni s-a dat startul campaniei electorale premergătoarea scrutinului ce va avea loc pe 13 febrrurie când sătenii merg la vot să îşi aleagă un nou primar, după ce Dumitru Miţosu a încetat din viaţă în circumstanţe nefericite.
Având în vedere că Partidul Naţional Liberal şi-a lansat candidatul la ora 10.00, iar Partidul Democrat Liberal la ora 13.00, sătenii din Corni au ţinut-o tot într-o distracţie. În jurul amiezii, curtea Căminului Cultural a început să se umple de lume, în ciuda frigului pătrunzător şi a „soarelui cu dinţi”. Bătrâni, femei, copii de la câteva luni până la adolescenţi, cu toţii au făcut prezenţa la eveniment.
Până la urmă, şi-au zis ei, este un prilej de destindere, cu toate că se află la o răscruce de drumuri, când decizia lor va conta pentru dezvoltarea ulterioară a comunei. Mici tăvăliţi pe grătar, bere, suc, muzică de boantă, lăutari aduşi de la Balta Arsă, au fost ingrediente care au dat consistenţă momentului.
La ora 13.00 lucrurile au luat o turnură serioasă, cornenii umplând sala Căminului Cultural până la refuz, aşteptând cuminţi oaspeţii de la Botoşani.
Pe scenă şi-au adus instrumentele artiştii din Orchestra „Rapsozii Botoşanilor” în ropote de aplauze ale celor prezenţi. „Vine şi Anton Achiţei, ca să fie echipa completă” a anunţat actorul Florin Aioniţoaie, care a prezenta acţiunea, spre veselia celor din sală.
„Maestrul Ioan Cobâlă este aici, dar mi-a zis că nu încape la Corni pe scenă cu Vasile Viţelaru, se dărâmă scena” a spus Florin Aioniţoaie. Un bătrân din sală a găsit iute o soluţie: „Semnalizaţi gabarit depăşit şi chemaţi-l pe scenă”, a spus bărbatul. Replica actorului a fost tăioasă: „Dacă te chem şi pe mata pe scenă se dărâmă căminul!”, spre amuzamentul celor prezenţi.

Şansa comunei Corni, proiecte bine întocmite
Înainte de programul artistic, însă, a fost prezentat candidatul PDL la alegerile din 13 februarie, Dorel Dorneanu. Acesta a venit pe scenă însoţit de staff-ul partidului: partidului: primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, parlamentarii Daniel Humelnicu şi Nicolae Rebenciuc, fostul primar de Corni, în prezent director de şcoală, Marin Brichiseală.
Susţinătorul principal a fost, însă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, delegat al conducerii centrale a PDL la evenimentul în discuţie. De la cel mai mic copil până la cea mai înaltă oficialitate, cu toţii au purtat eşarfe de culoare verde, pe care era inscripţionat numele lui Dorel Dorneanu.
Metoda a fost folosită şi la alegerile parţiale de la Răchiţi. Pe afişe şi pe bannerele electorale apărea fotografia lui Dorel Dorneanu, fără a fi menţionat partidul din care face parte şi nici sigla. Înainte de a se da startul discursurilor pe scena Căminului Cultural din Corni, Dorel Dorneanu a cerut un moment de reculegere. „Pentru fostul meu coleg, Mitică Miţosu” a cerut candidatul PDL.
În sală s-a creat rumoare, o parte au vrut să se ridice, o alta striga staţi jos, iar cei mai mulţi au preferat să ţină câteva clipe de tăcere, cu capul în pământ. Primarul Cătălin Flutur a îndemnat, în discursul său, la accesarea banilor europeni, prin întocmirea unor proiecte viabile, care ar dezvolta frumos localitatea, oferindu-se totodată să sprijine cu sfaturi echipa din fruntea primăriei.
„Cred că este momentul ca acum comuna Corni să aibă primarul pe care îl merită. S-a vorbit de bani europeni, stau şi mă întreb de ce nu au venit bani şi la Corni? Pentru că aici nu a ştiut nimeni să facă proiecte. Dacă în municipiul Botoşani sunt peste o sută de milioane de euro în proiecte este pentru că am vrut şi am ştiut să facem proiecte. Eu pot să-i promit domnului Dorneanu un singur lucru: că-l voi sprijini şi-l voi învăţa cum să facă aceste proiecte. Cum s-a putut la Botoşani, se poate şi la Corni. Întotdeauna va găsi în mine un sprijin şi un sfătuitor” a declarat primarul Cătălin Flutur.

Sfaturi practice de la Gheorghe Fluture
Un cuvânt de învăţătură l-a avut preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a dat câteva sfaturi practice celor prezenţi, criticând anumite aspecte neglijate în comună, care ar putea fi însă rezolvate cu uşurinţă de un om gospodar.
Sătenii din Corni l-au ascultat în linişte, mai ales că oaspetele din judeţul vecin a avut un discurs electrizant, pigmentat cu expresii moldoveneşti, la inima celor prezenţi. „ Am venit ca şi prieten şi vecin al dumneavoastră, dar şi ca reprezentant al conducerii de la vârf al celor care sprijină candidatura la funcţia de primar pe domnul Dorneanu.
O temă acasă pentru domnul Dorneanu este reabilitarea acestui cămin cultural, te-am văzut că ai prins-o în programul dumitale. Eu vă dau tuturor prieteneşte un sfat. Să vă uitaţi la om, că el contează cel mai mult, dar să vă uitaţi şi la oamenii care îl înconjoară pe acest om şi la ce uşi va bate domnul Dorneanu ca să vă ajute.
Nu ştiu dacă ştiu oamenii din această sală, am dat drumul la investiţia drumului Suceava – Botoşani, o investiţie care anul acesta primeşte 80 de milioane de lei, pentru a lărgi drumul acesta, pentru a transforma zona Suceava – Botoşani într-o zonă industrială.
Avem multă populaţie aici, aeroportul Salcea intră într-un program de modernizare de 40 de milioane de euro şi intenţia noastră este să aducem industrie, să nu mai trimitem tineri în Italia şi Spania. Asta va trebui să fac şi eu şi Ţibuleac în continuare”.

„Apucaţi-vă de treabă”
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a avut şi câteva intervenţii menite să corecteze ritmul de lucru al celor din Corni, care dau dovadă de lipsă de iniţiativă şi tergiversare a lucrurilor care ar schimba faţa localităţii. „Aţi avut un program de Ordonanţă a Guvernului 7 şi am înţeles că sunt 40 de podeţe. Nu se poate să meargă 40 de podeţe în 40 de ani, trebuie să grăbim grăbim asta, sunt făcute abia 20.
Aveţi un pod am înţeles spre comunitatea de rromi Balta Arsă, înţeleg, care este licitat cu Compania de Investiţii de la ministrul Udrea. Oamenii se pot apuca de treabă. Deci nu mai aveţi timp, terminaţi cu alegerile şi apucaţi-vă de treabă. Îi mai scurtă noaptea, dacă ieşi primar, domnul Dorneanu. Îmi asum alături de echipa de la Botoşani să garantez pentru el”
şi-a încheiat cuvântul Gheorghe Flutur, după care a legat eşarfa sa la gâtul unui copilaş din primele rânduri.
Şi deputatul Nicolae Rebenciuc a avut o scurtă intervenţie şi a cerut înlăturarea mafiei din Primăria Corni. „Primăria Corni a ajuns o afacere de familie. Nevasta este contabilă, naşu-su este secretar şi dumneavoastră să fiţi sluga lor. Pe 13 februarie ieşiţi la vot, să-l votaţi pe domnul Dorneanu, ca să alungaţi mafia din Primăria Corni. Trebuie să alegeţi un primar cu multă demnitate şi omenitate” a spus fostul deputatul PN, acum PDL. După plecarea politicienilor, sătenii din Corni au asistat la un spectacol de zile mari făcut de membrii Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”

. Cine-a pus cârciuma în drum....
Între timp, la chioşcul de lângă Căminul Cultural, vânzătorul – patron dădea gratis pungi cu sigla PSD celor care cumpărau de la el. Într-o altă zonă a localităţii, un grup din staff-ul de campanie a candidatului PNL, Constantin Dumbravă, ieşea din barul patronat de ....candidatul PDL, Dorel Dorneanu, cu un teanc de pliante cu sigla PNL, pe care le dădeau cu generozitate în dreapta şi în stânga.
Asta cu toate că se pedalează pe un protocol, ce-i drept neparafat încă, cu PSD-ul...Şi cu toate că în centrul comunei Corni e plin de crâşme mai multe şi mai frumoase ca aceea din care ieşeau PNL-iştii. În rest, lume dezamăgită, şi de unul şi de altul...Locuitorii însă sunt decişi să meargă la vot pe 13 februarie pentru a vota un primar destoinic, care ... să le aducă bani. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Coada la români
La Corni, promisiuni electorale de-ţi stă mintea-n loc
Mii de deţinuţi au evadat din două inchisori
bilanţul morţilor depăşeşte 100
Revoltele se vor răspândi în tot Orientul Mijlociu
arabii vor răsturna tiranii susţinuţi de SUA
Un important lider islamist revine in Tunisia
după 22 de ani de exil
ăCererea liderului PSD de pichetare a sediilor PDL, una "tipic Ponta, tipic procuror nereuşit"
Alianţa PSD-PNL e "singura şansă pentru a opri mafia PDL".
Un nou superciclu de creştere al economiei mondiale
de Cristian Orgonas
SUA cer eliberarea imediată a unui diplomat care a împuşcat mortal doi motociclişti
Guvernul va cheltui 1,2 milioane lei ca să afle opiniile romanilor
respondenţii primesc cate 15 lei
UDMR nu are niciun motiv să se gândească la o ieşire din coaliţia cu PDL
Tânărul Ponta are apucături de bătrân comunist
de Stefan Vlaston
O româncă din Chişinău ce a dormit sub cerul liber in Italia are acum propria afacere
Dezamăgire şi dezgust
Ioan Rotundu
Se schimbă lumea. Încotro?
Ioan Rotundu
Iablonschi a fost ales preşedintele OT – PDL a municipiului Botoşani
„Spitalele care nu au linie de gardă se vor autoexclude”
a declarat subprefectul Silvana Tudorache
Sâmbătă, Tineretul PDL din judeţ şi-a ales liderul
Casa de Pensii Botoşani zine că n-a greşit la calcularea pensiilor pe louna ianuarie
Maternitatea vrea un compartiment care să se ocupe de gravidele şi lehuzele casnice
Macovei nu crede că primăriile vor putea plăti salariile profesorilor
Un nou regulament de acordare a sporurilor în sistemul sanitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă