Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18212
De la 07 Ianuarie 2003
122878279

“Ameninţările” lui Macaleţi puse în practică de Federovici

  • Ioan Rotundu
  • 22 June 2022, 15:13
Vreme de patru ani, cât a fost preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, socialistul Costică Macaleţi ne-a tot „ameninţat” că va moderniza drumul judeţean denumit tot de către el „!drumul strategic”.
Este vorba de drumul judeţean 282 care intră în judeţul nostru din cel al Iaşului prin partea de sud-est, adică localitatea Rediu, comuna Răuseni şi străbate judeţul spre partea de nord – vest oprindu-se în localitatea de graniţă Rădăuţi Prut.
Macaleţi n-a reuşit să pună în practică nimic din cele „anunţate”, nereuşind să treacă de la vorbe la Ea continuă reabilitarea FDJ 282 pe segmentul Todireni – Truşeşti, lucrările fiind în plină desfăşurare, fapte.
Iată că şefa sa politică Doina Federovici nu s-a oprit la atât. De când a fost aleasă preşedintele CJ, s-a pus pe treabă. Mai întâi a reabilitat drum,ul judeţean care se desprinde din cel naţional în localitatea Blândeşti şi continuă până în localitatea Rediu prin suprapunere cu J 282 pe segmentul Todireni – Rediu. Acum, pe traseul Blândeşti – Călăraşi se circulă ca-m poveşti, aşteptarea de zecii de ani ca acest drum să fie reabilitat luând sfârşit.
Apoi, Federovici a continuat cu reabilitarea „drumului strategic” pe segmentul Todireni – Truşeşti, segment pe care se lucrează intens.
În faţă de lucrează la podeţe şi pietruire iar din spate se vine cu covorul de asfalt. Deja operaţiunea de asfaltare se află pe punctul de ieşire de pe raza comunei Todireni şi intrare pe raza comunei Albeşti (foto). Dacă Macaleţi doar ne-a „ameninţat” cu reabilitarea drumurilor judeţene, iată că Federovici îi pune în practică „ameninţările”.
Am fost curios să aflu de unde a făcut rost de bani Federovici pentru a face faţă nevoilor de reabilitar5e a drumurilor judeţene. Mi-a explicat un lider liberal că „Are relaţii la Bucureşti, la Guvern şi CNI. Banii care ar fi trebuit să ajungă la comune pentru reabilitări de drumuri comunale, adică la primari, bani din PNDL botezat mai nou „Anghel Saligny”, au ajuns direct la CJ şi nu la Prefectură pentru a fi împărţiţi frăţeşte între PNL ş PSD.”
Dacă este aşa, o felicit pe preşedinta Federovici pentru că le-a dat cu tifla celor din PNL. Liberalii, prin preşedintele Costel Şoptică şi prefectul Sorin CCornilă , sunt atât de nevolnici şi de impotenţi politic că îşi merită soarta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 20 – 26.06.2022
Bancul săptămânii: Evreul şi prostituata
Cacealmaua lui Heiuş privind impozitarea „şmecherilor”
Ioan Rotundu
Bătaia de joc practicată de angajaţii Nova Apaserv la adresa abonaţilor
Ioan Rotundu
Pitorac şi barca pandemiei
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
La pomul lăudat Vatra să nu te duci cu maşina, doar cu sacoşa
Ioan Rotundu
Festivalul "Floare Albastră" - istoric
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog