Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
43272
De la 07 Ianuarie 2003
80869754

Amenzile Termicii între realitate şi zvonuri

  • 9 August 2010, 23:00
Ieri, viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa, nu a confirmat existenţa unei intenţii a municipalităţii botoşănene de a amenda „nesăbuiţii” din aşa zisele zone unitare, care se încumetă să se debranşeze de la Termica în condiţiile în care există o Hotărâre de CL care interzice acest lucru.
Cu toate că reprezentanţii Termica au anunţat populaţia că preţul energiei termice livrate în iarna 2010-2011 nu va creşte, în ciuda unor eventuale eliminări ale subvenţiilor acordate de stat, zeci de botoşăneni sunt decişi să renunţe la sistemul centralizat.
Asta în ciuda faptului că în toate scările de bloc din zonele unitare tronează o hârtie semnată de reprezentanţii SC Termica prin care sunt vehiculate amenzi în cazul debranşării. ”Se fac tot felul de declaraţii, de către persoane neavizate şi oamenii sigur că vin speriaţi de faptul că nu vor mai avea cum să plătească la iarnă căldura. Subvenţiile se vor acorda, preţul gigacaloriei nu se modifică… Nu înţeleg de ce se sperie lumea. Indiferent de nivelul subvenţiilor, Termica îşi va ajusta toate cheltuielile, inclusiv cele salariale, astfel încât preţul pe care îl plăteşte populaţia să nu crească în acest an”, promite directorul societăţii de termoficare, Florin Sandu.
Până în prezent nici un botoşănean care s-a încumetat să taie ţevile din casă nu a primit vreo amendă, după cum a decalarat,ieri, viceprimarul Cătălin Alexa. „Tot ce inseamnă instalaţii sunt părţi comune ale blocului, orice intervenţie asupra părţilor comune se face cu acordul tuturor, pentru că instalaţia functionează într-un anumit fel, este calculată să funcţioneze într-un anumit fel. Modificând-o, se introduc nişte paramentri în plus. Nu a primit nimeni nici o amendă, nu ştiu de unde sunt zvonurile astea că se dau amenzi. Termica nu poate da nici o amenda, singurii care pot face un control în acest sens sunt cei de la Urbanism, pentru că sunt intervenţii asupra imobilului”, a declarat Catalin Alexa. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Clanul Albu a încălecat Prefectura Botoşani şi i-a pus căpăstru
Colţoasa
Diaree de la Pensiunea Andreea
Românul şi mormanul de schelete electrocasnice
Poartă maramureşeană acasă la Eminescu
Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ comemorat de mărunţii BOR
Florin Busuioc, declarat prezentatorul meteo al anului
Ciocoii culturali de la Memorialul Ipoteşti
A fost lansat oficial proiectul festivalului muzical „Hora de la Flămânzi”
Casă incendiată de un trăsnet
T ânărul înecat în Siret găsit după mai bine de 24 de ore de căutări
Victima unui accident rutier la Coţuşca
Festivalul Verii sabotat de PNL-işti
Căutând printre dărâmături
Se caută secretar la primăriile din 11 comune din judeţ
Zeci de şcoli din judeţ îşi vor pune lacăt pe poartă
Bolnavi condamnaţi la moarte
Profesorii de la Colegiul Economic Botoşani încă mai sunt anchetaţi
Aglomeraţie mare la examenul de licenţă de la Spiru Haret Botoşani
Bancul zilei: Infidelitate acceptată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă