Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9789
De la 07 Ianuarie 2003
75059942

Anchetatorii furtului de la Lişna orbecăi neputincioşi

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2019, 21:40
Poliţiştii care anchetează cazul de tâlhărie de la Lişna – Suharău încă n-au indicii cine ar putea fi tâlharii. Reamintesc că în zorii zilei de luni, 18 februarie a.c., trei persoane cu măşti pe faţă au pătruns în locuinţa Violetei Diaconu, om de afaceri din satul Lişna, comuna Suharău şi au plecat cu seiful metalic în care se aflau peste 100 mii lei.
Hoţii au pătruns în camera în care dormea femeia, i-au acoperit capul cu o pătură iar ea s-a rugat de ei să n-o omoare pentru că are de crescut fetele şi nepoţii. L-ea spus hoţilor unde sunt banii, aceştia au lut seiful, telefonul ca să nu poată da alarma, şi s-au făcut nevăzuţi. Violeta a apucat să vadă că erau doi bărbaţi înalţi şi unul scund. Un indiciu care, pentru poliţiştii pricepuţi, ar fi fost suficient să ia urma tâlharilor.
A trecut o săptămână de la comiterea actului de tâlhărie iar poliţiştii care anchetează cazul n-au încă vreun cerc de bănuiţi. Au verificat camerele de luat vederi amplasate în diferite locaţii din sat pentru a nota numerele maşinilor care au circulat prin zonă în zorii acestei zile. Cum nu toate camerele amplasate bat spre drum, poliţiştii nu s-au ales cu nimic din vizionarea lor.
Sătenii spun că hoţii nu pot fi decât persoane apropiate de casa Violetei Diaconu de vreme ce au năvălit exact în camera în care ea dormea şi n-au căutat prin întreaga casă cu etaj şi multe camere, mai ales că una din fete sale, destul de învârstă şi ea, dormea într-o cameră la etaj.
În zona comunei Suharău furturile se ţin lanţ dar agenţii de poliţie n-au prins niciun hoţ. Despre furturile din satul Izvoare, unde bătrânii se închideau noaptea în casă punând dulapul în uşă ca să nu se poată intra peste ei am realizat un reportaj. Intervievat, primarul Chelaru a susţinut că situaţia nu este aşa gravă cum o descriu sătenii. Agentul şef de poliţie Aungurencei nici n-a vrut să dialogheze cu noi.
Mai toate magazinele patronilor au fost sparte în repetate rânduri iar poliţiştii, inclusiv cei veniţi de la Dorohoi, n-au prins vreun hoţ. Mai mult, unul din patroni a prins hoţul în flagrant, l-a chemat pe agentul de poliţie la faţa locului, iar peste câteva luni a primit hârtie cum că dosarul a fost clasat pentru că hoţul n-a recunoscut fapta. Nu-ţi vine să crezi că un poliţist care prinde hoţul asupra faptei îl achită pentru că acesta nu mai recunoaşte ulterior că a furat.
În Poliţia de la Dorohoi mafia pare a fi la ea acasă. Încă din vremurile pe când comisarul Voitovici era activ, acum pensionată, la Poliţia din Dorohoi anchetele se derulau după cum era interesul politicienilor din PSD. Astăzi lucrurile sunt la fel. S-a scris în Jurnalul despre cârdăşia dintre comisarul Voitovici şi primarul baron de Văculeşti, Sorin Gânga, care are un palmares infracţional de invidiat încă de pe vremea când era doar simplu pădurar.
În 24 noiembrie 2018 am publicat articolul intitulat „Jaful de la locuinţa comisarului şef Şerbănoiu ţinut la secret”. Nici astăzi nu s-a aflat cine a dat spargerea în locuinţa comisarului şef şi nici nu s-a spus public ce anume i s-a furat, dând loc la diverse speculaţii printre care cea mai des folosită fiind că i s-au furat bunuri şi bani pe care nu le-ar fi putut justifica ca provenienţă.
Revenind la furturile din zona Suharăului, la Postul de poliţie de aici a activat agentul Paul Iacobiţă, acum pensionat. Omul era spaima hoţilor. Nu-i scăpa niciunul. Pe un hoţ l-a descoperit şi adus din Constanţa. Poliţistul era un fel de Colombo, cu deosebirea că, celebrul comisar consuma chilli iar Iacobiţă o tărie.
Şi acum cei din Lişna le place să povestească cum poliţistul Iacobiţă, în 1996, când Emil Constantinescu a trecut pe aici în campania electorală prezidenţială. Iacobiţă i s-a înfăţişat încălţat în tenişi. I s-a plâns viitorului preşedinte al României că nu are vani nici să-şi cumpere pantofi. Constantinescu l-a lăudat pentru priceperea de a prinde hoţii şi i-a promis că dacă va fi ales preşedinte va avea grijă ca poliţiştii să trăiască mai bine.
Constantinescu a fost ales preşedinte dar l-au învins cei pe care poliţistul Iacobiţă ştia cum să-i descopere şi să-i dea pe mâna legii. Acum poliţiştii trăiesc bine, au bani nu numai de pantofi ci şi de vile, de maşini luxoase dar le lipseşte priceperea lui Iacobiţă. Le lipseşte pentru că s-au dat de partea celor care fură, având şi ei partea lor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea vede Justiția ca pe moșia proprie!
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
Codruţa Koveşi, o Ana Ipătescu a României moderne
Ioan Rotundu
Kovesi în Parlamentul European.
Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român
Candidatul german pentru șefia Parchetului European: „E o onoare că sunt pe aceeași listă cu dna Kovesi”
S-a încheiat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului european
26 de voturi pentru Kovesi, 22 pentru candidatul francez/ Urmează negocieri cu Consiliul UE
Parlamentul l-a destituit pe directorul AEP care a inițiat controlul la PSD privind cheltuirea banilor publici
Financial Times despre Kovesi: Femeia potrivită pentru postul de procuror-șef al Europei
Horoscopul săptămânii 25.02 – 3.03.2019
Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul s[ptâm\nii
LLumea lu' Rotundu: O treabă ţigănească
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Felicitare de 1 Martie - Primăria Municipiului Botoşani
Doina Federovici orchestrează grave ilegalităţi şi abuzuri la ANCPI
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Salba de sate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă