Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2586
De la 07 Ianuarie 2003
70453752

Andive cu jambon

  • 13 May 2009, 23:00
Ingrediente: 8 andive mijlocii ori 4 mari pe care le tăiaţi în 2, 8 felii de jambon (şuncă de Praga merge foarte bine), brânză rasă (facultativ), unt, sare, piper, nucuşoară, lapte , 3-4 linguri de făină, puteţi înlocui făina cu amidon de porumb sau cartof, o felie de lămâie.

Preparare: Fierbeţi andivele în apă cu sare şi o felie de lămâie. Când sunt fierte (încercaţi cu un cuţit ascuţit), puneţi la scurs, e bine să nu fie îmbibate cu apă.
Ungeţi cu unt o tavă de cuptor adâncă sau un vas termorezistent. Fiecare andivă se rulează în jambon şi se aşează în tavă. Separat se pregăteşte un bechamel cu unt topit, sare, piper, făină şi lapte. Untul se topeşte, se presară sarea, piperul se adaugă făina, se amestecă bine cu un tel şi treptat se pune laptele călduţ, se lasă să se întărească amestecând ca să nu se prindă de vas. La final se pune nucuşoara. Se varsă sosul peste andive, se presoară brânza rasă, se dă la cuptor ~10-15 min.
Pofta buna!

Menţiuni: Se serveşte cu orez natur sau cu cartofi fierţi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Comentariul comentariilor LXXVI
(Ioan Rotundu)
Fiu somnoros, trezit cu pompierii
Horoscop
Blonda şi culturistul
Urgent, locuri de muncă în străinătate!
Revoluţionarii vor ieşi în stradă din cauza atitudinii indolente a MAE
Mitropolitul Bartolomeu va fi onorat Doctor Honoris Causa
Elena Gheorghe s-a calificat în finala Eurovision!
Aromânul Iancu Perifan este considerat "pericol pentru securitatea Greciei"
Criza loveşte investiţiile, iar firmele îşi închid porţile
Poliţiştii comunitari mai au de stat la Incubator
Când femeile se ceartă, bărbaţii lor se „ucid”
Arheologii încă mai speră să găsească cine ştie ce minuni prin Centrul Vechi
„Natura pe toate feţele”
O măsură pe linia sănătăţii copiilor de şcoală total ineficientă
Botoşănenii au învăţat să se doftoricească singuri
suntem mari consumatori de medicamente
Examenele şcolare mai înseamnă şi elevi în comă alcoolică
Elevii care vor să muncească pot câştiga un ban, iar patronii pe lângă ei
Elevii care vor să muncească pot câştiga un ban, iar patronii pe lângă ei
Un eveniment cultural botoşănean de excepţie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă