Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
3809
De la 07 Ianuarie 2003
74862356

Andra şi Cătălin Măruţă au stat o noapte într-un sat de beduini

  • 13 January 2008, 23:00
După ce şi-au petrecut noaptea dintre ani la serviciu, Andra şi Cătălin Măruţă au ales sa-şi petreacă vacanţa de iarnă la multe grade celsius: cei doi au plecat într-o vacanţă de o săptămână în Egipt. ”Egiptul era un vis mai vechi de-al nostru”, mărturiseşte prezentatorul emisiunii ”Happy Hour” de la Pro Tv, ”erau lucruri foarte interesante pe care le ştiam de la prieteni sau de la televizor. Aşa că ne-am hotărât ca iarna aceasta să alegem Egiptul.” Andra şi Măruţă au stat în staţiunea Hurghada, însă au vizitat cele mai renumite locuri din Egipt: capitala Cairo, unde, spune Măruţă, ”este un adevărat haos, în care nimeni nu respectă regulile de circulaţie”, celebra Valea Regilor, unde cei doi au putut intra în mormintele faraonilor Ramses şi Tutankamon, piramidele şi Coloşii lui Memnon.
”Pe lângă aceste locuri renumite, care sunt mereu asaltate de turişti, foarte interesnată mi s-a părut vizita într-un sat de beduini, construit în scopuri turistice”, povesteşte Măruţă. ”Am plecat într-un safari în deşert, cu atv-urile, să vedem cum trăiesc beduinii, am mâncat pâine făcută de ei, am fumat narghilea şi am văzut cum se fac covoare.” La fel de interesantă a fost şi vizita într-o fabrică de alabastru, în apropiere de Valea Regilor, unde Andra şi Măruţă au putut vedea cum se fac vasele localnicilor. ”Apoi ne-am hotărât să facem scufundări cu submarinul, în Marea Roşie, pentru că nişte prieteni ne povestiseră că se pot vedea corali incredibil de frumoşi”, a mai spus Măruţă.
La capitolul poveşti amuzante, vedeta Pro Tv mărturiseşte că este campionul celor mai hazlii amintiri: ”Eram în Cairo, seara, şi vroiam să cumpărăm porumb fiert. Numai că nu aveam deloc lire egiptene la noi, aşa că am intrat în cel mai apropiat magazin şi l-am rugat pe un localnic să ne schimbe nişte bani. După ce m-a sfătuit să merg la bancă, i-am zis că fiind o zi specială – era Crăciunul , pe rit vechi – trebuie să fie mai bun. A fost atât de amuzat, încât ne-a făcut el cinste cu câte o porţie de porumb”, îşi aminteşte amuzat Măruţă. Iar într-un magazin de suveniruri, prezentatorul ”Happy Hour” a negociat ”la sânge” un obiect, pe care negustorul îi cerea 500 de euro: ”Nu vroiam să mă las tras pe sfoară şi i-am propus un joc: să îi pun o întrebare legată de cultura lor şi dacă nu ştie să-mi răspundă, să îmi dea suvenirul respectiv pentru 100 de dolari. A fost de acord şi l-am întrebat de ce toate statuile egiptene au piciorul stâng în faţă – eu ştiam de la ghida noastră că toţi faraonii plecau la război cu piciorul stâng, pentru că pe partea stângă este inima. Vânzătorul n-a ştiut însă răspunsul, aşa că am cumpărat obiectul la preţul meu”, povesteşte Măruţă. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţâbuleac – victimă a propriului orgoliu
Ioan Rotundu
Deţinut implicat într-un accident de muncă
Profesorii învăţaţi să lucreze cu elevii rămaşi fără părinţi
Comisarii Gărzii de Mediu s-au autodepăşit în controale şi amenzi
ISS şi-a făurit un plan de control exigent
Oprişanu a reînviat comisiile de control obştesc, dar sub altă formă
Horoscop
Stors de vlagă, în noaptea nunţii
Locuri de muncă în Germania şi Olanda
Comentariul comentariilor (XXIV)
(Ioan Rotundu)
Ţâbuleac şi-a luat adio de la PD-L
Câmpanu a reuşit să-i reanimeze pe cei din conducerea PC
conservatorii sar în apărarea inspectorului Lăcătuş
Vasilescu vrea să reînfiinţeze un organism radiat odată cu PUR
Micuţaru doreşte să renască la Flămânzi Muzeu satului
Peremiştii cred că Ştefan este bun de primar al Botoşanilor
Doi miniştri în vizită la Botoşani
Vosganian ne-a oferit parole… parole şi iar parole
Program TELE’M Botoşani, luni, 14 ianuarie
Felicitare PD-L Botoşani pentru ruşii lipoveni
Acţiune eminesciană în cadrul Şcolii nr. 7 Botoşani
Concurs “Eminescu” la Filiala nevăzătorilor
Fericirea lui Dinescu, umbrită de politicienii botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă