Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22598
De la 07 Ianuarie 2003
120847064

Andreea, actriţa botoşăneană care a jucat în regia procurorilor DNA Iaşi

  • Ioan Rotundu
  • 10 June 2022, 21:10
Vineri, 10 iunie a.c. în publicaţia Ziarul de Iaşi a apărut articolul intitulat „Cum se truchează un concurs la stat. Nume grele din administraţie şi din mediul de afaceri ieşean”, semnat de către jurnalistul Alex Zănoagă.
Din conţinutul articolului reiese cu claritate la ce ilegalităţi s-a pretat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, fost ministru liberal al Mediului, funcţie de pe care a plecat cu un dosar întocmit de DNA pentru luare de mită.
Deşi cercetat penal, Alexe, de pe poziţia de preşedinte al CJ Iaşi, a pus la cale alte şi grave ilegalităţi numai pentru a oferi locuri de muncă membrilor din PNL care l-au ajutat electoral. Numai că, procurorii DNA erau deja pe urmele lui şi n-au ratat nicio ilegalitate comisă de Alexe şi gaşca lui mafiotă, fiind toate cercetate şi încadrate penal prin Rechizitorul întocmit.
De remarcat că, deşi cercetat penal în mai multe dosare, conducerea centrală a PNL, acum premierul Neculai Ciucă în poziţia de preşedinte al partidului, nu l-au eliberat pe Alexe din funcţie pentru a mai salva câte ceva din imaginea în liberă cădere a PNL.
Poate, dacă îl eliberau mediat ce DNA a anunţat că-l cercetează pentru luare de mită, îl fereau de comiterea a noi ilegalităţi. N-a fost să fie!
Recent, procurorii DNA Iaşi au finalizat cercetările pricind unele angajări la Şcoala Populară de Arte Iaşi. O să mă opresc numai asupra împrejurărilor prin care botoşăneanca Andreea Popovici a fost angajată şef serviciu artistic la această instituţie.
Andreea Popovici (foto) a absolvit Universitatea de Arte Iaşi şi a fost angajată actriţă la Teatrul pentru Copii „Vasilache” Botoşani, instituţie condusă de actorul Marius Rogojinschi de pe postul de director. Mama acesteia, Tatiana Popovici, lucrează în cadrul Serviciului pentru Evidenţa Populaţiei Botoşani ar tatăl său este pensionar, el activând în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
Se pare că, studentă în Iaşi fiind, Andreea a descoperit viaţa de lux de aici şi perspectivele care se deschid unei tinere fâşneţe şi dispusă la orice pentru a obţine un post de şef printr-o instituţie a statului se poate fructifica din plin.
Devenind prietena unui important om de afaceri ieşean, respectiv Viorel Cosma, patronul societăţii Conest SA, firmă care a devenit extrem de prosperă de pe urma contractelor pe bani publici. Andreea a primit promisiunea acestuia că va fi adusă de la Botoşani pe un post de şef la Iaşi.
Fiind un apropiat al lui Costel Alexe, Cosma i-a solicitat acestuia să-i ofere Andreei un post de şef într-o instituţie a Consiliului Judeţean Iaşi. Aşa s-a pus în mişcare un mecanism diabolic la capătul căruia Andreea Popovici a ajuns şef serviciu artistic la Şcoala Populară de Arte Iaşi.
Alexe l-a chemat la ordin pe directorul acestei şcoli, Vlad Baba, pe care tot el l-a pus în funcţie în numai o zi de formalităţi. Dator vândut lui Alexe, Baba, cu ajutorul unei referente pe nume Zugravu, pe care o angajase tot ilegal, a regizat un concurs de ocupare a postului. Numai că acest post a intrat şi în atenţia lui Aurelian Bălăiţă, rectorul Universităţii de Arte Iaşi, care ar fi vrut ca postul să ajungă la o protejată a sa pe nume Moscalu.
Lucrurile păreau încurcate, deoarece Bălăiţă l-a sunat pe Baba şi i-a spus că postul trebuie să fie al protejatei sale, altfel Baba nu va mai obţine titlul de doctor la Universitatea pe care o conduce.
M;ai mult, Bălăiţă l-a sunat la Botoşani şi pe Marius Rogojinschi şi i-a ordonat pur şi simplu ca s-o blocheze pe Andreea pentru zilele de concurs de la sfârşitul lui iulie 2021, pentru ca aceasta să nu poată participa. Ce nu ştia rectorul Bălăiţă era faptul că la Botoşani, în Teatrul „Vasilache”, Andreea nu stătea degeaba şi >b>„săpa” funcţia lui Rogojinschi. Aşa că, Rogojinschi nu numai că i-a facilitat Andreei prezenţa la concurs, dar s-a rugat lui Dumnezeu să obţină postul ca să scape de ea a Botoşani.
Până la urmă, presat de Alexe, directorul Baba a pus la dispoziţia Andreei, prin Zugravu, întrebările ş răspunsurile, examenul scris devenind pentru ea o formalitate, primind nota 10, ar contracandidata sa, protejata lui Bălăiţă, doar 8,16. La proba orală din 2 august 2021, Moscalu a primit nota 10 iar Andreea 9,33, Având media mai mare, a primit funcţia. Ce nu ştia Andreea, Alexe, Baba etc. era faptul că procurorii DNA erau pe urmele lor, le înregistrau discuţiile telefonice şi se prăpădeau de râs ascultând cum pun la cale afacerea, îi filau atunci când aveau întâlniri prin Copoi sau restaurante.
Felul în care a procedat Costel Alexe, preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Botoşani, nu este o noutate. De cum au ajuns la guvernare cu premierul Ludovic Orban, toţi baronii locali din PNL au început să-şi angajeze amantele şi protejaţii din partid în funcţii de şef.
Acum, cred că înţelegeţi de ce parlamentarii PSD – PNL nu vor ca faptele de corupţie ale magistraţilor să fie instrumentate de către procurorii DNA! Toţi aceşti baron locali trimişi în judecată ştiu că mai au o salvare la judecător. Fie achitarea, fie, în cel mai nefericit caz condamnarea cu suspendare. Dar ce-au furat, rămâne bun furat!
Felicitări Jurnalistului Zănoagă, de la Ziarul de Iaşi, pentru modul inteligent în care a pus pe note, pe larg înţeles, ce stă scris în sutele de pagini ale Rechizitorului întocmit de către procurorii DNA Iaşi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 6 – 12.06.2022
Bancul săptămânii: Adevăr mincinos
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaischi
Revolta cetăţenilor în faţa noii birocraţii legiferată de Parlament
Ioan Rotundu
Guvernul Ciucă ne obligă să devenim cu toţii informatorii SRI
Securitatea lui Ceauşescu lucra mai diplomatic
Preşedintele Klaus Iohannis patronează statul mafiot
Ioan Rotundu
Va scăpa, cine va putea!
Ioan Rotundu
Un protest care i-a creat Adei Macovei dureri în cot
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă