Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10809
De la 07 Ianuarie 2003
122582748

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor

  • Este urmarit penal pentru constituire de grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani
  • 23 October 2014, 23:00
Andrei Hrebenciuc a fost retinut pentru 24 de ore joi dimineata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul retrocedarilor ilegale. Potrivit unui comunicat al DNA, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru infractiunile de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.
Hrebenciuc jr. ar fi fost implicat in aceasta afacere printr-o firma off-shore din Cipru.
Alaturi de Andrei Hrebenciuc, DNA a extins urmarirea penala fata de doi avocati: Nicolae Mergeani (fost avocat stagiar la casa de avocatura a lui Valeriu Stoica, acum are propria casa de avocatura, membru in CA al SIF Muntenia), Victor Adrian Prodan (membru in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor al SIF Muntenia, a avut propria casa de avocatura), precum si fata de Carmen Elisabeta Dragoi, asociat si administrator al societatii comerciale Resedinta Varstnicilor SRL, toti acesta fiind acuzati de spalare de bani.
Dosarul va fi inaintat joi catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva fata de Andrei Hrebenciuc.
Comunicatul DNA precizeaza ca in ordonantele procurorilor exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
Incepand cu luna data de 24 iunie 2013, impreuna cu inculpatii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan si Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos.
In baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Bengescu Dan Costin, Viorel Hrebenciu si cu suspectii Prodan Victor Adrian, Mergeani Nicolae, inculpatul Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe suspecta Dragoi Carmen Elisabeta, administrator al SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, sa incheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator alaturi de Bengescu Dan Sorin pentru suprafata de 43.277 ha, dobandita prin decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha. Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau.
SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL are ca asociat unic pe MAJURA LIMITED (cu sediu social in Cipru), persoana juridica cipriota al carei asociat real este Hrebenciuc Andrei.
Prin disimularea adevaratei naturi a provenientei folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobandirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urma sa comita infractiunea de trafic de influenta.
Toate persoanele implicate (Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin, Adam Ioan) cunosteau faptul ca s-a stabilit un pret mult mai mic decat cel real, deoarece diferenta de pret ce urma sa fie obtinuta din vanzarea padurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel si al lui Bengescu Dan Costin in schimbul exercitarii de influente fata de functionarii cu atributii privind punerea in executare a deciziei nr. 231/R/2012.
***
Ora 09.00 Andrei Hrebenciuc a fost retinut de procurorii DNA, joi dimineata, dupa audieri, transmite Digi24.
Ora 08.30 Andrei este insotit de tatal sau, Viorel Hrebenciuc care a declarat la intrarea la DNA ca ei sunt nevinovati, scrie Mediafax.
In acelasi dosar, in care sunt urmariti penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc si Dan Sova, Dumitru Iliescu, fostul sef al Serviciului de Paza si Protectie (SPP), a fost adus cu mandat, miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti.
Dumitru Iliescu este urmarit penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta.
Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc a intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale DNA care il vizau, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite.
Hrebenciuc i-ar fi solicitat lui Dumitru Iliescu sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, DNA sau Serviciul Roman de Informatii.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dulceata de prune
Bancul zilei : Evenimentul din tunel
Horoscopul zilei
ASUR: Curtea de Conturi trebuie sa se sesizeze in problema finantarii continue a bisericilor din Fondul de rezerva bugetara
Ungaria planuieste un impozit care scandalizeaza companiile din domeniul internetului
Traian Basescu: Nu imi prelungesc mandatul cu nici macar o ora
Dupa ce mi se termina mandatul devin membru PMP
DNA: Fostul sef SPP Dumitru Iliescu este urmarit penal, in dosarul Hrebenciuc - Sova
Ungaria: Viktor Orban vrea sa puna taxa pe sapun si sampon
Patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, decorat de presedintele Traian Basescu
Victor Ponta foloseste imaginea Simonei Halep si a lui Arnold Schwarzenegger intr-un clip electoral difuzat la RTV
Cererea ANI de preschimbare a termenului din dosarul lui Klaus Iohannis, judecata luni
Toti consumatorii de energie electrica si gaze naturale vor trebui sa fie informati din timp despre motivele si conditiile oricarei majorari de preturi
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Cu greutate de Plumb, promisiunile ministrului Muncii se vor da la fund după alegeri
De ce a plecat vânăt la faţă Portariuc din şedinţa CLM
Centrul de la Stăuceni, vizitat de către ministrul Rovana Plumb
„Fa Doino” pară n-ai fi din Coşula?!
Ioan Rotundu
Sistemul sofisticat prin care Viorel Hrebenciuc urma sa fie recompensat pentru retocedarea a 43.000 de hectare de padure
Firme controlate de off-shore-uri din Cipru
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog