Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24437
De la 07 Ianuarie 2003
122884504

Angajări pe criterii socialisto-bolşevice la Teatrul „Mihai Eminescu”

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2022, 12:08
Odată ce basarabenii s-au instalat la conducerea instituţiei teatrale, împărţindu-şi funcţiile, respectiv Alexandru Vasilache manager şi Lucian Băleanu director artistic, s-a trecut la angajările dorite de către primarul socialist Cosmin Andrei şi şeful său, socialista Doina Federovici în dubla sa calitate de preşedinte al PSD şi al Consiliului Judeţean Botoşani. Bineînţeles că în angajările făcute, unealta celor doi a fost actorul Marius Rogojinschi, devenit din taliban liberal, taliban socialist, un fel de ciugulitor de firimituri aruncate în dispreţ de către primarul Andrei şi preşedinta Federovici.
Dacă tot a fost pus manager, mai mult de decor pentru că adevărata conducere, o spun cei din teatru şi nu eu, o face Băleanu atent monitorizat de Rogojinschi, Vasilache şi-¬a adus la teatru, din Republica Moldova, şi soţia pe nume Silvia Luca (foto). De vreo opt luni de când este angajată şi plătită ca actor n-a fost distribuită în nicio piesă de teatru. A avut o apariţie minoră la Zilele Eminescu.
Lovitura cea mare s-a dat prin angajarea la marketing a poetului Vasile Iftime, soţul basarabencei Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti. Spun că s-a dat lovitura, pentru că-n oglindă cu angajarea lui Iftime, la Memorial a fost angajată economist Alexandra Mirela Baciu, nimeni alta decât nevasta actorului Marius Rogojinschi. Regizorul acestor angajări se spune că a fost Doina Federovici, stăpână şi peste Memorial, ajutor de regizor fiind mai micuţul primar Cosmin Andrei.
Din secretar literar, basarabeanul profesor de lb. română a fost promovat director artistic, făcând acum echipă cu basarabeanul Vasilache atât la indemnizaţia de conducere cât ş la suplimentele financiare stoarse de pe urma introducerii în repertoriul teatral al pieselor scrise de Băleanu şi regizate, cum altfel, de managerul regizor Vasilache.
Mirela Ciorogar a fost angajată pe la UPC casier şi s-a cam dedulcit cu banii manevraţi, aşa că a fost trimisă la plimbare. A ajuns prezentatoare de ştiri pe la Tv Somax şi Tele’M şi a lăudat la greu marile realizări ale liderilor PSD Botoşani. Acum a ajuns angajata teatrului pe un post de piar cu misiunea de a promova activităţile teatrale. N-are experienţă în domeniu, dar are darul de a şti cum să-i laude pe socialişti şi, de acum ş pe bolşevicii lui Voronin.
O altă angajare uluitoare a fost a Ioanei Iftode, nevasta actorului Iftode. Femeia a lucrat vânzătoare de ziare la Monitorul dar acum este director administrativ la teatru. Asta, da promovare!. Despre regizorul basarabean Andrei Măjeric se ştie că este protejatul lui Băleanu, De primit, primeşte lunar salariul dar de anul trecut el se plimbă prin Serbia, câştigând alţi bani.
Se spune că Lenuş Teodora Murariu ar fi secretar literar dar adevăratul său program pare a fi la Liceul „Mihai Eminescu” unde are o colaborare avantajoasă financiar.
Controlul Curţii de Conturi şi auditul celor din Primăria Botoşani i-a speriat pe Simona Bunu, contabil şef şi Augustin Roşu, cel responsabil cu Resursa Umană. Aceşti doi refuză să mai semneze ca primarul, adică după cum li se cere de către interesele celor din actuala conducere a teatrului şi mai ales din partea PSD prin porta-vocea lor Marius Rogojinschi.
Trio-ul Vasilache, Băleanu şi Rogojinschi a ajuns la concluzia că Bunu şi Roşu, de vreme ce nu se supun lor, să fie daţi afară din instituţie. Deocamdată li s-a sugerat că ar fi bine să-şi găsească de lucru în altă parte. E greu să lucrezi pe moşia PSD-ului respectând şi legea! Are PSD-ul înlocuitori şi pentru ei! Despre toate aceste angajări şi plăţi de salarii pentru nemuncă am solicitat explicaţii conducerii teatrului. Nu mi-au răspuns, deşi legea îi obligă s-o facă. Sunt curios dacă şi-n faţa procurorului de la DNA vor adopta aceeaşi poziţie a mutului!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Părinte surogat
rHoroscopul săptămânii 4 - 10.04.2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Iohannis şi principiul „Eu te-am făcut, eu te omor!”
Ioan Rotundu
Dezmăţ educativ şi sexual la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Eminescu este făcut post-mortem membru PSD
Ioan Rotundu
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” eăpunde la întrebările Jurnalului
Traian Popa loveşte din nou bine ţintit în Kashyap
Ioan Rotundu
Ciucă a depus jurământ de credinţă baronilor din PNL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog