Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
15263
De la 07 Ianuarie 2003
74873810

Angajaţii AJOFM vor convinge şomerii să accepte condiţiile patronilor

  • 27 July 2008, 23:00
Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi obligaţi să petreacă mai mult timp în acţiunile de teren, să se deplaseze la agenţii economici, pentru a afla care sunt problemele acestora în relaţia cu agenţia. Cu alte cuvinte, conducerea agenţiei botoşănene, trebuie să găsească căile de a reduce birocraţia în relaţia cu angajatorii.
Iulia Cocriş, directorul AJOFM Botoşani afirmă că ultimele studii efectuate de Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Pregătirii Profesionale demonstrează că angajatorii au două doleanţe în relaţia cu agenţia. Ei doresc să se reducă birocraţia şi o selecţie mai riguroasă a şomerilor care le sunt trimişi pentru angajare.
"Oamenii noştri vor merge la agenţii economici şi vor aduna de la aceştia propuneri privind îmbunătăţirea activităţii noastre. Cei mai mulţi angajatori sunt nemulţumiţi de competenţele şi disponibilităţile şomerilor. Este o realitate că adeseori şomerii trimişi de noi la angajatori pentru a fi încadraţi se arată nemulţumiţi de program şi de salariu, că doresc să găsească posturi cu muncă mai puţină şi salarii mari", spune directorul AJOFM Botoşani.
Reprezentanţii agenţiei vor trebui, în cel mai scurt timp, să perfecţioneze activitatea de consiliere a şomerilor, pentru a-i pregăti pentru momentul în care li se oferă posibilitatea de a se încadra în muncă. Iulia Cocriş afirmă că cei care lucrează cu şomerii la consiliere, înainte de a-i trimite la locurile de muncă oferite de angajatori vor trebui să ducă muncă de convingere cu persoanele fără loc de muncă şi să le convingă să accepte posturile oferite, să încerce să răspundă cerinţelor patronilor.
Directorul AJOFM susţine că în viitor se va trece la externalizarea serviciile de consiliere ale şomerilor, această activitate urmând să fie preluată de firme specializate de consiliere. Altfel spus, tendinţa este de a se ajunge, în scurt timp, la stadiul în care cel care consiliază un anumit şomer să poată şti şi să poată oferi angajatorului relaţii despre cât de pregătit este şomerul pentru o anumită muncă, despre disponibilitatea sa de a lucra în program prelungit sau despre dorinţa sa de a răspunde sarcinilor de serviciu. (Ana Brădişteanu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 28 iulie
Gânduri în două sec unde de disperare
Flutur vrea ca primăria veche să aibă rol de reprezentare
Liberalii au sărit în ajutorul sinistraţilor
Salvat din ştreang, pentru 5-a oară
Lista monumentelor istorice luată la ochi de specialişti
Votul uninominal continuă să dea frisoane celor din PRM
Teatrul „Mihai Eminescu”, campion la venituri
Pe botoşăneni îi ţine punga mai mult pentru apartamente vechi
Buchet de festivaluri pentru botoşăneni
Şeful CJ Botoşani acuză Guvernul de mită electorală
Puhoiul de ape i-a scos pe epidemiologi pe teren
Pretind că sunt serioşi!
Comentariul comentariilor (CLV)
(Ioan Rotundu)
Din septembrie se aplică noi limite de vârstă pentru pensionare
Ce şanse au candidaţii liberali să ajungă senatori?
Ioan Rotundu
Creşte numărul taţilor ce preferă postura de mamă
Inundaţiile au făcut ravagii în judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă